Sponseret indhold

Mød verdens mest bæredygtige virksomhed

Af:

Schneider Electric indtog førstepladsen som verdens mest bæredygtige virksomhed på Corporate Knights’ liste over de 100 mest bæredygtige virksomheder i verden. Hos Schneider Electric bruger de automatisering og digitalisering som løftestang, når produktionsvirksomheder og maskinbyggere skal optimere forretningsprocesserne og producere mere klimavenligt.

“Vi hjælper industrien med at optimere, så de kan drive digitaliseringen og den grønne omstilling et skridt yderligere. Vi hjælper også maskinbyggerne med at tilføre intelligente løsninger til maskinerne, så maskinbyggerne ikke blot leverer en maskine, men en hel servicepakke til industrien,” forklarer Ruben Kilgast salgsdirektør industri Schneider Electric Denmark, som er førende inden for digital omstilling af automatisering og energioptimering.  

Virksomhedernes grønne agenda 
Den danske industriproduktion fokuserer på, hvordan de kan bruge digitaliseringen til at optimere de danske fabrikker, der skal stå stærk i den globale konkurrence. Derudover fylder den grønne agenda mere og mere hos kunderne. 

”Ved at bruge data og digitalisering kan virksomhederne indarbejde den grønne dagsorden helt naturligt i produktionen – ofte uden meromkostninger, så varerne kan leve op til FNs Verdensmål eller andre af de grønne pejlemærker,” siger Ruben Kilgast og fremhæver et eksempel på en rejepillemaskine. Her betød brug af data, at vandmængden i produktionen blev reduceret med 90% til gavn for miljøet.  

”Vi tager egen medicin”. Schneiders egne 260 fabrikker globalt bruger teknologi, data & digitalisering for at opnå ”Smart Factory” status, så vi kan sikre den bæredygtige egenproduktion og optimere på alle tænkelige parametre,” fortæller Ruben Kielgast. 

“Vores fornemste opgave er at forstå kundernes forretning, så de kan skalere løsningerne op og ned efter behov”. Søren Duvier, Marketingchef Industri, Schneider Electric Denmark

Bagom teknologien 
Hos Schneider Electric tilbyder de ”paraplyen” EcoStruxure, som er en IoT-baseret, plug-and-play platform, der blandt andet kan bruges til at optimere produktionsvirksomheder og sikre en grønnere profil. Systemet er let at integrere – også på de maskiner, som i digitaliseringens øjne er ældre modeller. Platformen samler data og lægger dem i skyen.  

Dataene skal analyseres, så virksomhederne kan performe bedre, og derfor har Schneider Electric sammen med søsterselskabet Aveva skabt Aveva Insight; software med kunstig intelligens, der kan analysere på data. Aveva Insight finder hurtigt afvigelser i data fx temperaturudsving, der kan pege på, at maskinen trænger til service. Så i stedet for rutinemæssigt at udskifte en maskinpart fx hver 12 måned, så sikrer data, at udskiftningen sker præcist, når der er behov for det.  

Aveva Insight gør det muligt for industrien at analysere data på kryds og tværs, finde mønstrene og afvigelserne, så virksomhederne undgår driftsstop. Teknologien optimerer OEE, forbedrer anlæg og performance samt sikrer et optimalt flow.  

”Vores fornemste opgave er at forstå kundernes forretning, så de kan skalere løsningerne op og ned efter behov,” forklarer Søren Duvier marketingchef industri Schneider Electric Denmark, og han understreger, at Schneider Electric også leverer robotter og automationsløsninger til industrien.  

Maskinbyggerne kan booste indtjeningen 
Schneider Electric hjælper også maskinbyggerne med at optimere maskinerne. Undersøgelser viser, at maskinbyggerne kan booste omsætningen med op mod 20 procent, hvis de også formår at sælge services med til maskinen og dermed holde kontakten til kunden. Servicen Machine Advisor hjælper maskinbyggerne med at bruge data til at optimere maskinerne, uanset hvor de er i verden og skabe et samlet og altid opdateret overblik. Maskinbyggerne kan tilgå maskinerne, uanset om de er på Sydsjælland eller i Singapore. 

”Vi har selv produktion her i Danmark, hvor automation og brug af data har sikret, at vi kan producere i Ringsted til konkurrencedygtige priser og holde jobs på danske hænder. Teknologien sikrer, at vi er en global virksomhed, der er lokalt forankret,” siger Søren Duvier.

Ved at bruge data og digitalisering kan virksomhederne indarbejde den grønne dagsorden helt naturligt i produktionen - ofte uden meromkostninger

Mest læste på BusinessReview.dk

IMG_20230619_202536
Feltbesøg i Texas: Nordea i dialog med olie- og gasselskabeR om reduktion af metanudslip
1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
Støvring
Bæredygtigt byggesystem til det nordiske klima
2-BUCHERER_BlueEditions_Tudor_Watch_29190kr_07
Blå for Bucherer
DSC_0970
Faciliteterne der baner vejen for lægemidlerne

Læs mere om digitaliseringens muligheder og om, hvordan I tager et grønnere skridt ind i fremtiden www.se.com/dk

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...