Reducer montagetiden med 50-70 procent

Af:

Alle snakker om Industri 4.0, men denne metode har CadCabel, der fremstiller mere end 20 millioner ledninger om året, allerede anvendt i 20 år. CadCabel arbejder kun med ledninger og kabler og er på toptilisten af tyske aftagere af ledninger og kabler.

Vælg færdige opmærkede ledninger i stedet for fortrådning af el-tavler på traditionel vis, som er omkostningstung. Ved at bruge bundt-teknologien fra CadCabel, får virksomhederne et sæt færdige ledninger på 48 timer.

Ledningerne er pakket i den rækkefølge, de skal bruges; i færdige rund- og – eller sekvensbundtede sæt. Ledningerne er afmålt i længde, termineret i begge ender, opmærket i begge ender eller på hele ledningen med numre, montageretning, anlægsnummer, placering eller andet helt efter ønske.

Løsningen sikrer maksimal kvalitet, minimal montagetid og lav pris. Desuden slipper virksomhederne for indkøb af ledninger og tyller, lager og spild.

Hos CadCabel ligger der farvestrålende bundter af kabler i nærmest alle regnbuens farver. Maskinerne der fremstiller ledningerne, kører 24/7 og producerer fortrådninger fra 0,5 til 6 mm2. Ledninger fra 0,5 til 6 mm² produceres på automatiske anlæg, hvorimod kabler op til 240 mm² produceres på semi-automatiske anlæg.

”Vi kan levere præcist de typer ledninger og kabler, kunderne efterspørger. Vi har mere end 1.000 forskellige ledning og kabler på lager, og vi har også cirka 1.000 forskellige kabelsko og tyller på lager,” forklarer Henning Jensen fra CadCabel.

I mine øjne skal industrien netop bruge de smarte løsninger for at styrke konkurrenceevnen

Mærkning skaber overblikket
Med bundt-teknologien fra CadCabel reduceres tidsforbruget til fortrådning og montering af el-tavler. Kundens konstruktionsdata overføres til CadCabel online som montagefiler. ”Vi har ingen omstillingstid på vores montagelinje, som producerer fortrådninger fra 0,5 til 6 mm2 i rund- og –eller sekvensbundtet ledninger,” fortæller Henning Jensen.

De bundtede ledninger forsynes med en papirlabel, der er påtrykt kundens konstruktionsdata, og samtlige ledninger er påtrykt de ønskede tilslutningsinformationer samt forsynet med de specificerede kabelsko eller special tyller. Ledningerne kan også forsynes med mærkning fra virksomhederne Wago, Phoenix, Weidmüller, Murrplastik, Partex og mange andre.

Det er også muligt at printe QR-kode på ledninger og kabler, som kan anvendes til mange formål som sporbarhed og diagramsøgning.

Hold produktionen på danske hænder
”Vi skal anvende teknologien maksimalt til at sikre vores danske arbejdspladser. Ved at lade computerne og maskiner tage sig af rutinemæssige og datatunge opgaver, sparer vi tid, undgår fejl og kan producere billigere og bedre,” siger Henning Jensen.

Bundt-teknologien lever helt op til dette ved, at CadCabel kan levere indenfor 48 timer og selve monteringstiden kan reduceres med 50-70%. Da alle informationer står på ledningerne, er diagramlæsning ikke nødvendig. Det betyder også, at de faglærte kan koncentrere sig om de mere komplicerede og overordnede opgaver.

”Danmark er et højtlønsområde, så det vigtig at øge det værdiskabende arbejde, så vi kan beholde produktionen på danske hænder. Jeg tror også, at det er med til at øge arbejdsglæden, at man selv kan se værdien af sin egen indsats,” fortæller Henning Jensen.

Tag imod digitaliseringen
Hos CadCabel mærker de, hvordan industrien tøver lidt med at tage imod de nye løsninger, selv om de skaber værdi.

”Mit ønske er, at virksomhederne er lidt mere åbne og nysgerrige omkring digitalisering og den nye teknologi, der faktisk kan gøre en stor fordel i en tid, hvor kravet fra markedet er fleksibilitet, korte leveringstider, lav pris, men høj kvalitet,” siger Henning Jensen og uddyber:

”Der er jo altid en vis konservatisme, og det er helt ud forståeligt, for mange har set de ændringer der er kommet som negative, da det desværre har medført flytning af arbejdspladser til lavlønslande. Jeg tror, at vi med Industri 4.0 og automatiseringen vil se flere og flere indenfor vores industri trækker deres arbejde hjem til Danmark, da effektiviteten og fleksibiliteten vil gøre det lønsomt.”

Arbejd smartere men ikke hårdere
Digitaliseringen kan netop – som gravemaskinerne i sin tid – være med til at sikre, at industrien arbejder smartere uden at medarbejderne skal arbejde hårdere.

”I mine øjne skal industrien netop bruge de smarte løsninger for at styrke konkurrenceevnen,” siger Henning Jensen.

Ledninger i bundter er et godt sted at begynde for at gøre arbejdet hurtigere, lettere og mere værdiskabende.

Hos CadCabel leverer de færdige
opmærkede ledningssæt i afmålt længde
og ledningskonfigureret i begge ender,
klar til montage. 

Læs mere på

cadcabel.de

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...