Sponseret indhold

Schneider Electric bruger åbne standarder til at øge effektiviteten i industrien

Ruben Kilgast, ansvarlig for industriforretningen Schneider Electric

Af:

Den digitale omstilling og den bæredygtige omstilling går hånd i hånd. Schneider Electric er helt i front på den grønne dagsorden, og selskabet er kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed.

Den internationale automationsstandard IEC 61499 åbner døren for et væld af muligheder, som kan øge virksomhedernes konkurrenceevne og time to market. Den åbne standard er noget, som Schneider Electric i den grad har taget til sig.

”Vi er meget store tilhængere af åbne systemer og standarder. Vi vil ikke fange kunderne i proprietære systemer, og det er en klar tendens, at vores kunder efterspørger endnu større brug af åbne systemer, som kan frisætte potentialet i en ny industriel revolution, og hvor løsningerne er uafhængig af hardware,” siger Søren Duvier, der er marketingchef for Schneider Electric i Danmark.

Softwaren driver udviklingen i Industri 4.0
I den nye industrielle bølge, eller industri 4.0, er det navnlig softwaren, der driver udviklingen. Software, der kan analysere data, hjælpe til eksempelvis at gøre vedligeholdelse tilstandsbaseret, så man undgår unødvendig tidlig udskiftning af reservedele i produktion, hvilket sparer både penge og ressourcer. Kunstig intelligens kommer også til hjælp. Kunstig intelligens kan hjælpe til hurtigt at analysere en stor mængde data. Og så er der en helt overordnet og samfundsmæssig fordel ved større udbredelse af åbne standarder, og det handler om at bidrage til at producere mere bæredygtigt.

”Helt generelt har vi behov for at producere mere effektivt, fordi vi bliver flere mennesker på kloden. Hvis vi ikke gør noget aktivt, så vil CO2-udledningerne og ressourceforbruget vokse – og det skal gå den modsatte vej, hvis vi vil en bæredygtig udvikling,” understreger Søren Duvier.

I den sammenhæng spiller automation en vigtig rolle, fordi automatisering af processer bidrager til at producere mere effektivt og til at nedbringe det samlede ressourceforbrug. Maskinernes performance skal generelt øges, sådan at vi opnår et større output med et mindre energiforbrug.

Bæredygtighed ligger i Schneiders DNA
Schneider begyndte allerede tilbage i 2005 at orientere koncernen mod dygtighed. Det skete bl.a. ved at indføre et bæredygtighedsbarometer for selskabets aktiviteter. Der blev sat ekstra skub i udviklingen med Paris-aftalen fra 2015 og alle Schneiders opkøb har de seneste mange år haft bæredygtighed for øje. Schneider er så seriøs med sit bæredygtighedsarbejde, at det canadiske researchfirma Corporate Knights tidligere i år kårede Schneider som intet mindre end verdens mest bæredygtige virksomhed i sin The Global 100 most sustainable corporations in the world rangering.

”Bæredygtighed bliver nu mere og mere konkret for virksomhederne. Ved offentlige udbud bliver det mere almindeligt, at den bydende virksomhed skal redegøre for sit CO2-aftryk og bæredygtighedsforanstaltninger. Fra aktieanalytikere ser vi også, at politik for arbejde med FN’s verdensmål indgår i den samlede vurdering af et selskabs attraktion. Presset kommer også fra den offentlige opinion,” siger Ruben Kilgast, der er ansvarlig for industriforretningen i Schneider Electric i Danmark. Han har mere end 25 års erfaring med automation og har været hos Schneider de sidste fem år.

Hele tendensen mod forstærket bæredygtighed anser Ruben Kilgast for at være særdeles positivt.

”Vi skal vænne os til at se bæredygtighed som en god forretning snarere end en omkostning. Tendensen vil fortsætte, og nu skal vi også have de mindre og mellemstore virksomheder med på vognen,” siger Ruben Kilgast.

Dybt branchekendskab
Han fremhæver, at Schneiders ydelser netop kan skaleres til både små og store virksomheder, både maskiner og procesanlæg. I Danmark arbejder Schneider Electric generelt med industri, og selskabets ydelser finder anvendelser overalt, hvor der er processer at automatisere.

”Vores segment know-how er højt, og jeg vil sige, at vores største differentiator er vores ingeniører, der har dybt branchekendskab, og at vi kan udvise fleksibilitet, sådan at kundens behov bedst muligt kan tilgodeses,” forklarer Ruben Kilgast.

Schneiders formål er at give alle mulighed for at få mest muligt ud af vores energi og ressourcer og dermed skabe fremskridt og bæredygtighed for alle. Schneider kalder det Life Is On. Missionen er at være virksomhedernes digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Schneider fremmer digital omstilling ved at integrere verdens førende proces- og energiteknologier, produkter der forbinder slutpunkt til cloud, kontrolelementer, software og tjenester på tværs af hele livscyklussen og muliggør integreret virksomhedsstyring til boliger, bygninger, datacentre, infrastruktur og erhvervslivet. Sammen med en cirkulær økonomisk tilgang er det formålet at opnå positive klimapåvirkninger som en del af FN’s mål for bæredygtig udvikling.

Schneider er fortaler for åbne standarder og partnerskabsøkosystemer for at frigøre de uendelige muligheder i et globalt og innovativt samfund.

Læs mere på https://www.se.com/dk/da/

Hvis vi ikke gør noget aktivt, så vil CO2-udledningerne og ressourceforbruget vokse – og det skal gå den modsatte vej, hvis vi vil en bæredygtig udvikling

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
analysis-2030265_1920
Nyt håb for patienter med hjertesvigt og type 2-diabetes
WF16071press
Ledelse i en VUCA-tid
Claus Finderup Grove_CMYK
Datadrevet forretning skal på den strategiske dagsorden – også i små virksomheder

Hvad er IEC 61499

Den internationale standard IEC 61499, der omhandler emnet funktionsblokke til industrielle procesmåling og kontrolsystemer, blev oprindeligt offentliggjort i 2005. 

Specifikationen af IEC 61499 definerer en generisk model for distribuerede kontrolsystemer og er baseret på standarden IEC61131. IEC 61499-1 definerer arkitekturen for distribuerede systemer. I IEC 61499 erstattes den cykliske udførelsesmodel af IEC 61131 med en hændelsesdrevet udførelsesmodel. Den hændelsesdrevne udførelsesmodel tillader en eksplicit specifikation af udførelsesrækkefølgen for funktionsblokke.

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...