Sponseret indhold

Virksomheder på cloud-rejse har brug for fleksibilitet og overblik

Peder Bank, Nordic Managing Director, Interxion.

Af:

Virksomheder går i stigende grad væk fra silotænkning i skyen og vælger i stedet flere udbydere til at dække deres forskellige behov for både privat og public cloud. Samtidig er virksomhedens valg af cloud ikke længere drevet af teknologi, men i stedet af forretningsmæssige behov – det er budskabet fra Nutanix, der netop har skabt et nyt Innnovation Lab for hybrid multi-cloud i samarbejde med Interxion.

Virksomhedernes cloud-strategier er under forandring. Vel er det nemt og smart at kunne bygge videre på en eksisterende cloudkapacitet med et tryk på en knap, men efterhånden som flere virksomheder modnes teknologisk og får skabt erfaringer med cloud, kommer stadig flere virksomheder frem til, at én cloud-løsning ikke kan tilfredsstille alle behov.

Uanset om vurderingen er, at én fast cloud provider bliver for dyr, for ufleksibel – eller begge dele – er erkendelsen blandt virksomhederne ofte, at deres forretning ikke må være afhængig af kun én cloud.

”Som ved alt andet er etableringen af et solidt og fleksibelt fundament nødvendigt for at skabe succesfulde og langtidsholdbare løsninger. Virksomheder i alle størrelser har brug for at kunne tilgå de rigtige cloud-ressourcer på det rigtige tidspunkt. Det kræver i første omgang den rette placering med direkte adgang til private og public clouds,” siger Peder Bank, Nordic Managing Director i Interxion, der driver mere end 15.000 m2 datacenter i Norden og er til stede i 11 europæiske lande.

Som det eneste colocation datacenter i Danmark kan Interxion blandt andet tilbyde direkte forbindelse via privat dedikeret fiber til de største cloud-platforme som Amazon Web Services og Microsoft Azure direkte i datacentret.

Det betyder, at Interxions kunder kan forbinde sig direkte til de adgange, Microsoft Azure og AWS har installeret hos Interxion.

På den måde kan Interxions danske kunder nemt transmittere data frem og tilbage mellem de store cloud-platforme og deres eget on premise-miljø hos Interxion uden brug af internettet, hvilket giver højere sikkerhed og en bedre performance.

Thomas Ástin Jensen, Country Manager, Nutanix.

Nem adgang til cloud-løsninger
Samtlige virksomheder er i disse år på en cloud-rejse, hvor deres brug af cloud-løsninger i stigende grad differentieres og tilpasses specifikke behov. 

Succesen skal findes i den enkelte virksomheds evne til at etablere et solidt fundament, der sikrer optimal adgang til ressourcer (clouds), sikre fuld mobilitet for applikationer samt konsolidere værktøjer og processer.

Nutanix, som leverer Enterprise Cloud-løsninger, har udviklet en softwareplatform, der gør det muligt for virksomheder at etablere effektive hybrid-/multi-cloud løsninger bestående af en privat cloud-løsning med integreret orkestrering af kunders public cloud-løsninger.

Som et nyt tiltag har Nutanix etableret et Innovation Lab i Interxions datacenter, der står klar til at blive testet af virksomheder i alle størrelser.

”Det er vores håb og ønske, at vi med dette tiltag har skabt rammerne for, at danske virksomheder kan få benchmarked deres nuværende cloud strategi og se, hvor simpel og effektiv en hybrid multi-cloud løsning kan være,” siger Thomas Ástin Jensen, Country Manager Denmark & Iceland hos Nutanix.

Siloen i skyen rives ned
Interxion er et hus, hvor kunderne kan nå mange forskellige partnere. Med det nye Innovation Lab fra Nutanix kan virksomheder nu også teste, hvordan de kan få gavn af et nyt software til at orkestrere private cloud-løsninger og lave sømløse overgange mellem forskellige clouds.

”Nutanix leverer et software til automatisering og orkestrering af alle de cloud services, som Interxion har skabt dedikerede forbindelser til. Når de to komponenter knyttes sammen, giver det danske virksomheder nogle nye spændende muligheder og fleksibilitet. Resultatet er et helt økosystem af cloud-services, som kunderne kan bruge, hvor og når de giver mening,” siger Peder Bank. 

Med et mix af Nutanixs og Interxions services sikres fundamentet for at kunne få fuldt overblik over mulighederne, samt muligheden for at tage forretningsmæssige rigtige beslutninger, der sikrer konkurrenceevne. 

”Gennem 30 år har vi inden for it arbejdet på at bryde siloer ned, men på trods af den erfaring, som vi burde have skabt, er de fleste virksomheder i gang med at etablere nye store siloer, når de vælger at lægge alle æg i en cloud. De har glemt at tænke i exit-strategi og får låst sig selv i en ny silo i skyen,” siger Thomas Ástin Jensen og fortsætter: ”En virksomheds strategi vil ikke længere være drevet mod en bestemt cloud, men på hvordan virksomheden kan sikre adgang til de rigtige ressourcer for at lykkes som forretning. Og til det formål er adgang til flere forskellige clouds relevant på den lange bane. Det er vigtigt at kunne vælge til og fra – og vælge om i takt med udviklingen af teknologi og behov ændres.”

Ifølge Thomas Ástin Jensen er der kommet en ny dynamik på cloud-markedet, i takt med at flere har indset behovet for adgang til flere clouds af såvel private som public karakter.  

”De virksomheder, der er på en hybrid multi-cloud rejse, samarbejder i stigende grad med partnere som os. Dialogen med disse virksomheder er ikke drevet af en teknologi-dialog, men af nogle klare forretningsmæssige behov. Valg af cloud skal ikke være et spørgsmål om enten-eller, men en spørgsmål om både-og”.

Compliance og bæredygtighed
Interxion er en af få virksomheder i verden, der har datacenterdrift som sin kerneforretning. Hos Interxion står virksomhedens servere og data i et SOC 2-auditeret miljø, hvor der udover netværk og dedikerede adgange til cloud-løsninger er taget hånd om certificeringer, compliance og bæredygtighed.

”Da vores kernekompetence er at etablere, udvikle og drifte colocation centre over hele Europa, er vi eksperter på områder som compliance, sikkerhed og bæredygtighed. Kombinationen af bæredygtigt design, optimeret infrastruktur, miljøvenlig drift og grøn strøm betyder, at virksomheder, der vælger at placere sig i vores datacentre, kan drifte deres it med et grønt aftryk og god samvittighed,” slutter Peder Bank.

Fakta

Interxion fusionerede i marts 2020 med Digital Realty og hedder nu officielt ’Interxion: A digital Realty Company’ i EMEA, hvor virksomheden har mere end 100 datacentre i 11 europæiske lande. På globalt plan har Digital Realty 267 datacentre og er en af verdens absolut største udbydere af colocation datacentre.

Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og ledende clouds som Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM Cloud, Oracle Cloud og CityCloud.

Se mere på www.interxion.com/dk

Virksomheder i alle størrelser har brug for at kunne tilgå de rigtige cloud-ressourcer på det rigtige tidspunkt. Det kræver i første omgang den rette placering med direkte adgang til private og public clouds

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
IMG_20230619_202536
Feltbesøg i Texas: Nordea i dialog med olie- og gasselskabeR om reduktion af metanudslip
Støvring
Bæredygtigt byggesystem til det nordiske klima
2-BUCHERER_BlueEditions_Tudor_Watch_29190kr_07
Blå for Bucherer
Henning Langberg portræt ny 1
Ny innovationschef på Rigshospitalet: Hospitalets topforskning skal tegne fremtidens sundhedsløsninger

Nyt Innovation Lab med Nutanix

Nutanix har netop åbnet et nyt Innovation Lab hos Interxion i Ballerup. Her kan virksomheder teste Nutanix’s software til automatisering og orkestrering af private og public clouds i et live-miljø.

Nutanix er af både Gartner, Forrester og IDC kategoriseret som en toneangivende, innovativ og markedsledende leverandør. Nutanix har indenfor de seneste seks måneder annonceret strategiske partnerskaber med dominerende public cloud-leverandører som Amazon Web Services og Microsoft Azure.

Se mere på www.nutanix.com

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...