Kreativiteten slippes for alvor fri, når konferencen, mødet eller eventet holdes hos Dansk Arkitektur Center – DAC – i BLOX-bygningen, der med udsigt til inderhavnen i København står på skuldrene af mere end 1.000 års byliv og historie.
Det summer af liv indenfor i den spektakulære bygning. Skoleklasser har fundet farveblyanterne frem og skal prøve kræfter med at forme arkitekturen, faggrupper bliver vist rundt i de aktuelle udstillinger om arkitektur, byggeri, byudvikling og design, mens små grupper af venner fordøjer de mange indtryk over drinks. BLOX-bygningen er en hel lille by midt i København med restauranter, boliger, arbejdspladser og ikke mindst møde- og konferencefaciliteter.
”Vi er et levende og livligt hus, en slags kreativitetens højborg, hvor der også er skabt rum og plads til fordybelse og læring til alle møde- og konferencegæster, der kan inddrage husets mange forskellige elementer i deres konference,” forklarer Lene Mortensen, salgschef hos Dansk Arkitektur Center.
Konferencer med udsigt
I konferencesalen, der kan rumme op til 210 deltagere, er der blandt andet kig til det knitrende vand, der spejler sig i Den Sorte Diamant akkompagneret af trafikken i havnen og det pulserende mylder af biler som rytmisk bevæger sig over Christians Brygge.
”De mødelokaler, der ikke vender mod havnen, giver i stedet deltagerne et blik ud mod vores udstillinger, der skifter et par gange om året,” siger Lene Mortensen og forklarer, at inkluderet i mødepakkerne er der altid en fribillet til deltagerne, så de senere kan vende tilbage til huset og opleve en udstilling.
Rum til læring
Transparens, lys og luft er netop nogle af kodeordene hos DAC, der inviterer indenfor i et anderledes læringsrum, som hele tiden overrasker og inspirer. DAC hjælper også gerne med at arrangere guidede ture med historiske og arkitektoniske input både i og udenfor huset til konferencedeltagerne. Alt er samlet på en adresse, som ikke mange andre kan matche – og slet ikke på en solskinsdag.
I pauserne kan deltagerne tage et kig mod havneforløbet mod Christianshavn og Amager fra Havneterrassen i tredjesalshøjde. Byterrassen giver frit udsyn over det gamle Københavns toppede brostensgader og nogle af de berømte tårne som Christiansborg og Børsens snoede dragehaler. Det er næsten overflødigt at skrive, at mødelokalerne, der kan rumme lige fra 10 til 210 deltagere, er udstyrede med state-of-the-art teknik. Her er plads til både pen og papir samt AV-løsninger, der åbner op for de klassiske konferencer, men også dem i hybridform, som især tiden under Covid-19 har sat på dagsordenen.
Rundt på tallerkenen
Forplejningen i huset leveres af DACs egen cafe, hvor kokkene sikrer, at tallerkenerne bugner af sæsonens friske råvarer, bæredygtighed, økologi. Klassiske retter, inspireret af det nordiske køkken, serveres med et tvist og med sans for detaljen, så konferencedeltagerne ikke blot tager hjem mætte af viden.
”Beliggenheden centralt i København betyder desuden, at det er nemt at komme til og fra konferencen på cykel, gåben – ja, selv i bil, fordi der er fuldautomatisk parkeringshus under bygningen,” forklarer Lene Mortensen.
Så på gensyn i byens mest levende rum.