Sponseret indhold

Contractbook er på vej til at blive Danmarks næste unicorn – Kan legal tech blive et dansk erhvervseventyr?

Af:

Legal Tech er ikke længere kun for advokater. Contractbook er ved at gøre Legal Tech til et nyt stort erhvervseventyr ved at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at automatisere deres kontrakter. 

 Det går godt for europæisk tech for tiden. Aldrig har der været så mange europæiske unicorns – virksomheder, der er værdisat til over en mia. dollar uden at være børsnoterede. Aldrig har europæiske tech-virksomheder tiltrukket sig så mange og så store investeringer. 2021 blev således endnu et rekordår med 70 nye europæiske unicorns, mens investorerne snoldede europæisk tech for mere end 120 mia. dollars.

Det går også godt for nordisk tech, hvor både København og Stockholm optræder på lister over verdens 10 største tech-hotspots side om side med klassiske højborge som San Francisco og Singapore. Faktisk har det heller aldrig gået bedre på den danske tech-scene, hvor investeringerne flyder ind og nye unicorns kommer til hvert år. Senest med fintech-succeserne Pleo og Lunar. At der er vind i sejlene, kan de også mærke i det førende danske Legal Tech-selskab Contractbook, som ligger lunt i svinget til at blive Danmarks næste unicorn. 

Investeringerne ruller ind
De seneste års tid har Contractbook rejst mere end 250 millioner kroner fordelt over to investeringsrunder med prominente navne som Tiger Global, Bessemer Venture Partners, byFounders og Googles AI-fond Gradient Ventures. Og mere kan meget vel være på vej. Contractbook har designet en digital platform til håndtering og automatisering af kontrakter. Her kan små og mellemstore virksomheder få styr på deres juridiske dokumenter og automatisere alle de manuelle opgaver, der hører til arbejdet med kontrakter. Løsningen har mere end 150.000 brugere på tværs af 75 lande, hvilket gør Contractbook til en af de mest populære Legal Tech-løsninger i hele Europa. 

“Vi oplever stor interesse for Contractbook for tiden. Vores vækst er eksponentielt stigende, og det tiltrækker naturligvis også investorerne,” forklarer Contractbooks CEO, Niels Martin Brøchner. 

“Om vi bliver Danmarks næste unicorn er svært at spå om. Der er jo mange gode startups derude, men vi er i hvert fald godt på vej,” fortæller han. 

Hemmeligheden bag Contractbooks succes
Hemmeligheden bag Contractbooks succes, forklarer han, bunder i tre overordnede temaer. Først og fremmest har Contractbook opereret med en teknologisk kompromisløshed, der har vist sig at bære frugt. Dertil har de, noget utraditionelt i Legal Tech-branchen, valgt at fokusere på det brede massemarked. Og sidst men ikke mindst er Contractbook dedikeret til at levere praktiske løsninger på reelle problemer i stedet for – som branchen  godt kan have tendens til – at fokusere på over-avancerede AI-løsninger, der reelt ikke virker. Lad os tage dem en ad gangen. Mens mange konkurrenter har fokuseret på at lave løsninger, der understøtter brugen af PDF’er, er Contractbook gået den helt anden vej. De sværger til et mere dynamisk dataformat. 

“En PDF er lavet til at vise beskyttet indhold, så det er nemt at printe. Problemet er, at det er teknisk umuligt at bruge det data, man har i sine kontrakter, med en PDF. En kontrakt er fyldt med værdifuld information og datapunkter, du kan bruge til at automatisere arbejde og integrere diverse systemer,” fortæller Brøchner. 

“Tag en ansættelseskontrakt. Med en PDF ligger den og samler støv i et ringbind eller på et drev uden at komme i brug, når først den er underskrevet. Takket være vores dataformat, gør Contractbook det muligt at bruge datapunkter i kontrakten til auto-generere lønsedler, opdatere sit regnskabsprogram og eksekvere alle sine manuelle HR-opgaver automatisk,” siger han.

“I en tid hvor alt skal være forbundet, automatiseret og effektivt, har PDF’en udspillet sin rolle. Vores brugere og investorer har forstået den udvikling. Det er der heldigvis flere og flere, der gør. Det kan måske lyde lidt teknisk, men det er den afgørende forskel, som gør vores brugere smartere og mere effektive i deres håndtering af kontrakter,” siger den administrerende direktør.  

Legaltech til folket
Et andet element er, at Contractbook har valgt at fokusere på små og mellemstore virksomheder. Mens mange andre legaltech-virksomheder udvikler snævre løsninger til advokatselskaber, har det fra starten været Contractbooks mission at hjælpe helt almindelige virksomhedsejere med at håndtere deres kontrakter.

“Det er en misforståelse, at legaltech kun er for advokater. Ikke fordi det ikke er vigtigt. Vi samarbejder selv meget med advokathuse i ind- og udland. Men som legaltech-virksomhed er det vores fornemste opgave at levere løsninger til dem, der har allermest brug for det. Advokaterne klarer sig jo godt. Men der er en masse mindre virksomheder, som synes det med kontrakter er svært, bøvlet og uoverskueligt. Det er dem, Contractbook er lavet til,” fortæller Brøchner. 

Det er netop det, der har gjort Contractbook så populær blandt de store investorer. “Der er et hul i markedet. Alle legaltech-løsninger sværmer om de samme par tusind advokatselskaber, men der er jo millioner af virksomheder på verdensplan, der kan drage fordel af at automatisere de helt simple juridiske opgaver,” supplerer han. “Det er teknologisk udvikling, når det er bedst. Vi tager et kompliceret felt som jura og gør det nemmere, billigere og mere demokratisk.” 

Contractbooks egne undersøgelser  har også vist, at den juridiske innovation ikke foregår blandt advokaterne. Den foregår i salgsafdelinger og på HR-teams, hvor man er vant til at skulle optimere processer og sagtens kan se fidusen i at automatisere alle de manuelle processer, man egentlig hellere vil være foruden.  Og det bringer os til det sidste element i hemmeligheden bag Contractbooks succes, som er evnen til at fokusere på de reelle problemer. Mens Legal Tech-branchen har haft en tendens til at gå i selvsving  over kunstig intelligens, blockchain og talende robotter, har Contractbook fokuseret på at digitalisere og automatisere de manuelle processer. 

“Vi går back to basics og fokuserer på at skabe reelle løsninger på reelle virksomheders reelle problemer. Kunstig intelligens kan meget vel være fremtiden, men nøglen til Legal Techs store gennembrud er at skabe værdi her og nu. Vi har ikke brug for flere dyre robotadvokater og AI-løsningerne, som bliver lanceret med pomp og pragt, men som ender med aldrig at blive brugt. Vi har brug for at gøre en forskel for helt almindelige mennesker,” fortæller Brøchner. 

Legal Tech som Danmarks næste erhvervseventyr
Formår Contractbook og andre danske Legal Tech-løsninger at løfte den opgave, kan det meget vel udvikle sig til at blive Danmarks næste store erhvervseventyr. 

“Danmark har en høj grad af digitalisering i samfundet, et innovativt-mindset og en masse dygtige iværksættere,” siger han. 

Han bemærker også, at Danmark har et godt ry i udlandet for at være et stabilt og troværdigt land, hvor der er styr på sagerne. Det kan gøre Danmark til en magtfaktor i global Legal Tech. 

“Kontrakter er fundamentet under enhver moderne forretning. Så når virksomheder, vælger at bruge vores platform til deres juridiske dokumenter, er deres tillid altafgørende. Der er det klart en fordel at være dansk,” siger Niels Martin Brøchner. 

Det er nogle af de samme mekanismer, som har været med til at gøre Danmark og de andre nordiske lande til førende indenfor fintech-industrien. Skal man tro Brøchner, kan dansk Legal Tech sagtens nå de højder, men det kræver et nyt mindset. 

“Der er mange grunde til, at fintech har klaret sig bedre. Det er mere B2C-præget og det har været nemmere at digitalisere en talbaseret branche fremfor en tekstbaseret. Men det har også været afgørende, at fintech-virksomhederne holdt op med udelukkende at producere revisorsoftware. Fintechs succes beror på, at man har været dygtig til at bruge teknologien til at gøre det nemmere for helt almindelige mennesker og virksomhedsejere at styre deres økonomi. Vi bliver nødt til at gøre det samme for jura,” forklarer Contractbook-direktøren.

“Legal Tech er ikke kun for advokater. Det er for alle. Og jo tidligere vi opdager det, jo bedre en chance har vi for at gøre dansk Legal Tech kæmpestort,” afslutter Brøchner. 

“Vi ser klart, at startups, scale-ups og andre unge, moderne teknologivirksomheder er modne til den her slags løsninger, så toget kører nu.” 

Contractbook er kontraktautomatiserings platform, som gør det nemmere for små og mellemstore virksomheder at håndtere deres juridiske dokumenter. Contractbook har mere end 150.000 brugere i 75 lande og er støttet af investorer som Tiger Global, Bessemer Venture Partners og Google-fonden Gradient Ventures. 

Læs mere på www.contractbook.com

Vi oplever stor interesse for Contractbook for tiden. Vores vækst er eksponentielt stigende, og det tiltrækker naturligvis også investorerne

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Henning Langberg portræt ny 1
Ny innovationschef på Rigshospitalet: Hospitalets topforskning skal tegne fremtidens sundhedsløsninger
LMI Effective_Personal_Leadership
Din personlighed er din faglighed
View over businessman shoulder laptop screen and videocall diverse participants
Teams styrker holdånden i TDC Erhverv

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...