Nordicals forsøger sig med offensiv på Vestegnen

Jonas Grave Basse, director Nordicals København Vest

Af:

Erhvervslivet i hovedstadsområdet udkant trives, og samtidig bliver store investorer stadigt mere interesserede i området – som et alternativ til det centrale København, hvor ejendomspriserne i dag er meget høje, og afkast tilsvarende lave. Nordicals København vil have en større del af det voksende marked og har nu etableret et datterselskab, der specifikt skal servicere Vestegnen.

Foreløbigt er det én mand i et kontor i det centrale København. Men om alt går efter planen, vil Nordicals København snart have et datterselskab med fysisk etablering på Vestegnen. Det nye selskab hedder Nordicals København Vest, og det er Jonas Grave Basse, der med titel af director er ansat til at løbe det i gang. Jacob Lund, CEO og partner i Nordicals København, vurderer, at timingen for den nye etablering er perfekt.

”Vestegnen udvikler sig markant i disse år, og derfor har området været under overvågning i en længere periode. Vi igangsatte i sin tid en række analyser, der kunne påvise et betydeligt forretningsmæssigt potentiale i at positionere os endnu stærkere og mere lokalt forankret i Hovedstadens vækstbyer, ” siger han.

Store og små
”Ofte er ejendommene på Vestegnen enten ejet af nogle meget store spillere, eller også af lokale, som driver deres virksomhed derude. I og med, at vi er forankret i city, er det ikke altid, vi lige får talt med dem. Vi kan se, at der er stor aktivitet omkring Ring 3. Ibo (en lille erhvervsmægler, som sidste år blev solgt til EDC Erhverv Poul Erik Bech, red.) havde også tidligere en god forretning i området, og det er den del af markedet, vi vil have fat i. Vi vil gerne servicere de lokale, både med udlejning og salg af deres ejendomme,” uddyber Jacob Lund. Hensigten er således også at skabe kontakt mellem de små, lokale aktører og de meget store investorer, der kan se en investering på Vestegnen som et alternativ til en investering centralt i hovedstadsregionen. Det kan f.eks. handle om boliger.

”En del virksomheder bliver nedlagt, og så bliver grunden eller ejendommen lavet om til boligprojekter. Det skal vi også kigge på. I de store projekter af den art kommer udviklerne altid før os, og de taler måske med en ejer af grunden gennem flere år. Efterfølgende kan de f.eks. sælge projektet til en pensionskasse. Men det kan også være projekter helt ned til 1000 kvm., hvor der er behov for en investor af en mindre størrelse,” siger Jacob Lund.

God infrastruktur
I en årrække efter finanskrisen var Vestegnen uden for de fleste store investorers radar. Men som priserne er blevet handlet op i det centrale København, har flere søgt ud i hovedstadsregionens udkant for at få et lidt større afkast. Det højere afkast kommer også med en højere risiko. Aktuelt kan kontorejendomme på Vestegnen f.eks. vise sig at blive særligt hårdt ramt, hvis øget hjemmearbejde betyder, at der vil være brug for mindre kontorplads. Men der er også store fordele ved Vestegnen. Som Nordicals København forklarer i en pressemeddelelse om det nye datterselskab:

”Vestegnen er et område, der både nu og i fremtiden er i rivende udvikling. Der investeres enorme mængder af kapital i byudvikling og infrastruktur, og det har fået mange ejendomsinvestorer og projektudviklere til at vende blikket mod vækstbyerne, heriblandt Rødovre, Hvidovre, Herlev, Ballerup, Glostrup, Brøndby, Albertslund, Vallensbæk, Høje-Taastrup og Ishøj. Nævneværdigt er blandt andet den kommende letbane, der forventeligt i 2025 vil forsyne Hovedstaden og i særdeleshed Vestegnen med effektiv infrastruktur, som vil binde Hovedstaden og omegnskommunerne sammen på en helt anden måde.”

Skiftet fra konkurrenten 
Jonas Grave Basse kender efter det oplyste Vestegnen godt. Han bor der, og han har senest været ansat på konkurrenten EDC Erhverv Poul Erik Bechs kontor i Herlev.

”Jeg glæder mig til at varetage de spændende opgaver, som allerede nu er i pipelinen, og jeg ser frem til at tage imod et velkendt kundeklientel på Vestegnen, ” udtaler Jonas Graves Basse.

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
analysis-2030265_1920
Nyt håb for patienter med hjertesvigt og type 2-diabetes
WF16071press
Ledelse i en VUCA-tid
Claus Finderup Grove_CMYK
Datadrevet forretning skal på den strategiske dagsorden – også i små virksomheder

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...