Sponseret indhold

Incyte gearer op til ekspansion

Af:

Med snarlig godkendelse af flere lægemidler, får amerikanske Incyte snart brug for flere medarbejdere i Norden, hvor selskabet i forvejen har både kommerciel og medicinsk aktivitet.

Den biofarmaceutiske virksomhed Incyte lægger an til høj vækst i den kommende tid.

”Indenfor de næste 12 måneder skal vi øge medarbejdertallet i Norden med 50 pct. Det skyldes at vi står på tærsklen til at få godkendt tre til fem nye lægemidler,” fortæller Erik Fromm og Johan Hultén, henholdsvis General Manager Nordic og Nordic Medical Director, i den nordiske del af Incyte.

Det amerikanske biotekselskab, der har hovedsæde i Delaware i USA, og nordiske kontorer i Stockholm og København, kom til Europa i 2016 ved at overtage amerikanske Ariads’ europæiske forretning. Incyte har i Norden fået godkendt præparatet Iclusig (ponatinib), som anvendes inden for visse maligne blodsygdomme som leukæmi. Desuden er Pemazyre (pemigatinib) mod galdegangskræft i marts i år blevet godkendt af den europæiske lægemiddelmyndighed.

Generelt fokuserer Incyte på onkologi og hæmatologi og internationalt er Incyte mest kendt for at have udviklet blodcancerpræparatet ruxolitinib, som anvendes til behandling af patienter med den sjældne form for blodkræft myelofibrose.

Blandt de nye lægemidler, som Incyte venter snart at få på markedet, er et indlicenseret produkt mod lymfom, som sidste år blev godkendt i USA, og som nu behandles af den europæisk lægemiddelmyndighed for godkendelse i Europa. Incytes pipeline tæller 20 forskellige substanser i forskellige udviklingsfaser, der adresserer diverse tumorformer.

”Follow the science”
Incyte er muligvis en mindre spiller i international life science, men ambitionerne er høje, og det gør sig også gældende i forhold til etik.

”Vores holdning til forskning og udvikling er præget af en meget søgende tilgang, som kan føre os nye steder hen, der ikke nødvendigvis var planlagt fra starten,” siger Erik Fromm.

Det er en afspejling af Incytes motto ”Follow the science”.

”Det kan indebære, at vi gør opdagelser, hvor konklusionen i det konkrete tilfælde kan blive, at vi ender med at udlicentiere til andre i branchen, der er bedre til det givne middel end os,” forklarer Johan Hultén.

Det kan også være at teste substanser, som måske kan fungere både i forhold til nicheområder og mere almene sygdomme, som ikke er cancer, og hvor det især er gavnligt på områder, hvor patienter ikke i dag kan få behandling. Allerede i begyndelsen af corona-pandemien valgte Incyte eksempelvis at teste to af selskabets substanser på covid-patienter i et forsøg på at tilvejebringe en lindrende behandling.

”Det var en beslutning, selskabets topledelse traf lige med det samme i pandemien, og vi lægger ikke skjul på, at vi er stolte over, at der er mange eksempler på, at vi lever op til vores idealistiske motto,” siger Erik Fromm.

Ros til Trial Nation
I Norden bedriver Incyte såvel kommerciel som medicinsk aktivitet. I den kliniske del både i den tidlige og sene fase. Selskabet dyrker de klassiske samarbejde med hospitaler om test og forsøg. I Danmark samarbejder Incyte bl.a. med Rigshospitalet og hospitalerne i Aarhus og Odense, som alle deltager i flere forsøg.

De to svenske chefer har i øvrigt ros til overs for det danske Trial Nation samarbejde.

”I nordisk sammenhæng er Danmark langt fremme og vi ser det også generelt som en credo til dansk life science, men også som udtryk for, at der er politisk velvilje og forståelse for spørgsmålet. Og at der ikke bare er eksplicitte ambitioner, men også action. Det er en win-win for alle parter,” siger Johan Hultén.

Om Incyte

Incyte blev etableret i Wilmington i Delaware i USA i 2002 af tidligere medarbejdere ved DuPont. I dag er Incyte et globalt lægemiddelfirma med fokus på forskning, udvikling og fremstilling af nye behandlinger til sygdomme, hvor der findes få eller helt savnes behandlingsalternativer.

Forskningsprogrammet består af 20 udviklingskandidater, som er rettet mod molykylære mål. Porteføljen omfatter immunterapi, der har til formål at få patientens eget immunforsvar til at angribe kræftceller, og målrettede behandlinger designet til direkte eller indirekte blokerer virkningerne af kræftfremkaldende mutationer.

Hvor andre lægemiddelproducenter typisk bruger 10-15 pct. af deres omsætning på forskning og udvikling, så anvender Incyte så meget som halvdelen af selskabets omsætning på R&D.

Incyte har sit globale hovedkontor i Delaware i USA og europæisk hovedkontor i Morges i Schweiz. Globalt har Incyte mere end 1.700 medarbejdere. Heraf er godt 200 lokaliseret i Europa, og i Norden lige nu 12 ansatte.

Læs mere på www.incyte.com

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Damvig94614
Dansk 3D-print bliver svensk
Intro 2
Byg ledelsesudvikling på styrkerne
A50I6260
Læg frygten på hylden og del dine data

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...