Sponseret indhold

Digitalisering af virksomhedens brandskab

Af:

Pharma IT hjælper life science virksomheder med at sige endegyldigt farvel til papirbaserede dokumentationsprocesser og spare omkostninger.

Kravene til dokumentation er grundlæggende de samme, uanset om der er tale om en stor, mellem eller mindre life science virksomhed. Det betyder, at belastningen ved dokumentationsprocesser relativt er langt større for de mindre life science virksomheder i forhold til de større, da de ofte bibeholder papirbaserede processer for undgå investeringer i dyre IT løsninger.

Det får nu konsulent- og rådgivningsvirksomheden Pharma IT til at lancere en tilpasset udgave af en fransk Life Science Platform, der især henvender sig til de mindre pharma, biotek og medical device virksomheder. Et Document og Proces Styrings System, der kan digitalisere en virksomheds processer, viden og historik. 

”Man kan sammenligne det med en digitalisering af det klassiske brandskab, som indeholder alle virksomhedens centrale dokumenter,” fortæller Søren Winkel, partner i Pharma IT.

I Document og Proces Styrings Systemet kan proces- og systemvalideringer gemmes sammen med underskrifter på nøgledokumenter. Man kan se afvigelser og ændringer, hvilket altid forekommer undervejs i en proces, og det er muligt at se, i hvilke rækkefølge beslutningstagere i virksomheden har underskrevet nøgledokumenter,” forklarer Søren Winkel.

Der er rigtig mange aspekter ved dokumentationsarbejder, som det er vigtigt at være opmærksom på. Det gælder også i den senere del af et produkts udviklingsfase:

”Når du skal underbygge, at dine opdagelser virker, så er der en hel masse, der skal dokumenteres over for myndighederne, herunder også risikoen for fejl. Med en komplet digitalisering af hele virksomhedens processer og dokumenthåndtering bliver også mulighed for at arbejde remote, og virksomheden skaber både transparens og troværdighed overfor godkendende myndigheder og samarbejdspartnere,” siger Søren Winkel.

For at gøre løsningen tilgængelig for mindre life science virksomheder, fås den cloud-baserede løsning uden implementeringsomkostninger og på abonnementsbasis.

Pharma IT vurderer, at der er flere muligheder for at gøre brug af velprøvede systemer i andre industrier, og tilpasse dem til life science.

”Lige nu arbejder vi på at udarbejde en løsning baseret på Leapwork, som er en dansk softwarevirksomhed, der har stor succes med automatisering af test i grafiske brugergrænseflader. Vi kombinerer det med vores viden om validering og drift af computersystemer, og kan snart tilbyde det i et format, der overholder kravene til den pharmaceutiske industri,” fortæller Søren Winkel.

Det kan være attraktivt for en life science virksomhed, fordi den kan spare tid på at teste og dokumentere, at systemerne virker, og i stedet bruge tiden på at udvikle lægemidler, eller forbedre kvalitet og salg af eksisterende produkter.

Det bobler i biotek-branchen
”Jeg kan mærke, at det virkelig bobler i den biotek-branche for tiden,” siger Søren Winkel.

Hvad skyldes det?

”Jeg tror det hænger sammen med, at bl.a. ny teknologi gør, at omkostningerne ved at forske i nye lægemidler er lavere nu end før i tiden, og så er der kommet endnu flere spin-offs fra de store pharma-selskaber, som er flinke til give medarbejdere med iværksætterlyst mulighed for at starte for sig selv. Der er stor nysgerrighed og samtidig sker der meget på universiteterne, hvor nye spændende uddannelser med relevans for pharma er kommet til. Og så begynder de forskellige dele af vores øko-system at befrugte hinanden positivt,” siger Søren Winkel.

Om Pharma IT

Pharma IT er en konsulentvirksomhed, der leverer lægemiddel- og IT-konsulenter til pharma, biotek og medical device industrien.

Virksomheden blev grundlagt i 2016 og er i meget stærk vækst. Fra 2019 til 2020 fordobledes bruttofortjenesten fra 40,5 mio. til 80,4 mio. kr. Firmaet tæller 71 ansatte, som betjener både store og mindre virksomheder inden for life science. I alt har Pharma IT et sted mellem 40 og 45 kunder Danmark.

Pharma IT er ejet af fem partnere; Søren Winkel, Jakob Juul Rasmussen, Charlotte Bech Fribert, Ea Marie Holst og Peter-Emil Iversen, som alle har en lang baggrund inden for forskellige dele af life science.

Læs mere: www.pharmait.dk

Det bobler virkelig i den danske biotek-branche for tiden

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Damvig94614
Dansk 3D-print bliver svensk
Intro 2
Byg ledelsesudvikling på styrkerne
A50I6260
Læg frygten på hylden og del dine data

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...