Sponseret indhold

Optimer med ledninger i bundter

Af:

Med stigende krav til dokumentation og opmærkning, samt ønsket om kortere tid til markedet gør det en forskel at vælge præfabrikerede ledninger i bundter frem for fortrådning fra rulle ved montage af eltavler. Teknologien reducer montagetiden med 50-70 procent.

Store eltavler kan f.eks. have mere end 3.000 ledninger, hvilket betyder, at 6.000 ender skal håndteres. Det koster ikke blot mange arbejdstimer, men er også en kilde til montagefejl, hvilket øger produktionstiden.

Hos CadCabel, der fremstiller mere end 20 millioner ledninger om året, producerer og samler de ledningerne i færdige sæt, så de hurtigt kan monteres. CadCabel, der kun skal bruge 48 timer til at levere, arbejder udelukkende med ledninger og kabler og er på toptilisten af tyske aftagere af ledninger og kabler.

Optimer produktionen
Hos CadCabel mærker de, hvordan den danske industri er i en omstilling mod de nye løsninger, og det skaber værdi i hele værdikæden.

– Vi skal anvende teknologien maksimalt til at sikre vores danske arbejdspladser. Ved at lade computerne og maskiner tage sig af rutinemæssige og datatunge opgaver, sparer vi tid, undgår fejl og kan producere billigere og bedre, siger Henning Jensen fra CadCabel.

Bundt-teknologien lever helt op til dette ved, at CadCabel kan levere indenfor 48 timer, og selve monteringstiden kan reduceres med 50-70 %. Da alle informationer står på ledningerne, er diagramlæsning ikke nødvendig. Det betyder også, at de faglærte kan koncentrere sig om de mere komplicerede og overordnede opgaver.

Ledninger i en færdig pakke
Ledningerne er pakket i den rækkefølge, de skal bruges; i færdige rund- og – eller sekvensbundtede sæt. Ledningerne er afmålt i længde, termineret i begge ender, opmærket i begge ender eller på hele ledningen med numre, montageretning, anlægsnummer, placering eller andet helt efter ønske. Løsningen sikrer maksimal kvalitet, minimal montagetid og lav pris. Desuden slipper virksomhederne for indkøb af ledninger og tyller, lager og spild.

Hos CadCabel ligger der farvestrålende bundter af kabler i nærmest alle regnbuens farver. Maskinerne, der fremstiller ledningerne, kører 24/7 og producerer fortrådninger fra 0,5 til 6 mm2. Ledninger fra 0,5 til 6 mm² produceres på automatiske anlæg, hvorimod kabler op til 240 mm² produceres på semi-automatiske anlæg.

– Vi kan levere præcist de typer ledninger og kabler, kunderne efterspørger. Vi har mere end 1.000 forskellige ledninger og kabler på lager, og vi har cirka 1.000 forskellige kabelsko og tyller på lager, forklarer Henning Jensen.

Mærkning skaber overblikket
Med bundt-teknologien fra CadCabel reduceres tidsforbruget til fortrådning og montering af el-tavler. Kundens konstruktionsdata overføres til CadCabel online som montagefiler.

– Vi har ingen omstillingstid på vores montagelinje, som producerer fortrådninger fra 0,5 til 6 mm2 i rund- og –eller sekvensbundtet ledninger, fortæller Henning Jensen.

De bundtede ledninger forsynes med en papirlabel, der er påtrykt kundens konstruktionsdata, og samtlige ledninger er påtrykt de ønskede tilslutningsinformationer samt forsynet med de specificerede kabelsko eller special tyller. Ledningerne kan også forsynes med mærkning fra virksomhederne Wago, Phoenix, Weidmüller, Murrplastik, Partex og mange andre.

Det er også muligt at printe QR-kode på ledninger og kabler, som kan anvendes til mange formål som sporbarhed og diagramsøgning.

Arbejd smartere men ikke hårdere
Digitaliseringen kan netop – som gravemaskinerne i sin tid – være med til at sikre, at industrien arbejder smartere, uden medarbejderne skal arbejde hårdere.

– I mine øjne skal industrien netop bruge de smarte løsninger for at styrke konkurrenceevnen, siger Henning Jensen.

Ledninger i bundter er et godt sted at begynde for at gøre arbejdet hurtigere, lettere og mere værdiskabende.

FAKTA

Hos CadCabel leverer de færdig rund- og – eller sekvensbundtet ledninger, afmålt længde, kabelkonfigureret i begge ender og mærket med klemmenummer i begge ender.

Læs mere på www.cadcabel.dk

Vi kan levere præcist de typer ledninger og kabler, kunderne efterspørger

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...