Sponseret indhold

Mere intelligens til de danske virksomheder!

Af:

Det er ikke fordi de danske virksomheder ikke kan tænke selv. Men faktum er, at vi som mennesker ikke længere kan følge med de computere vi omgiver os med. Kunstig intelligens bliver stadigt mere avanceret, og det er derfor afgørende for dansk erhvervslivs fremtid, at man får øjnene op og bliver en del af denne digitale transformation.

Kunstig intelligens – eller AI – er for mange noget der har med fremtiden at gøre. Men ifølge Lars Bork Dylander, CEO i 2BM, er fremtiden her allerede. Og en teknologi som AI, vil ikke blot være med til at ændre alt for virksomhederne. Det vil også være det springende punkt for, om en virksomhed er konkurrencedygtig.

”Hvis man som virksomhed vender ryggen til den digitale transformation, kan det blive svært at følge med både markedet og konkurrenterne, og derfor at arbejder vi hos 2BM med at implementere SAP-systemet hos vores kunder. Det betyder nu et skifte fra R3 til S4,” forklarer Lars, og fortæller videre, at netop dette inkluderer en helt ny version af ERP-systemet, som er baseret på kunstig intelligens.

En enestående mulighed for at forblive konkurrencedygtig, forbedre indtjeningen og lede virksomheden ind i fremtiden. Han oplever imidlertid at mange virksomheder stiller spørgsmålstegn ved, hvad denne udvikling betyder for dem.

The Big Why
”Vi kalder det The Big Why, fordi det drejer sig om de spørgsmål, som ledelsen i mange virksomheder rammes af, når det gælder digital transformation: ”Hvorfor er vi nødt til det?”, ”Hvad er Business Casen?”, ”Hvordan vil det påvirke vores virksomhed og måden vi arbejder på?” Mange værger sig lidt imod at skulle flytte over på en ny platform, når nu den eksisterende fungerer glimrende, så hvorfor kan de ikke bare vente?”, siger Lars.

Men risikoen ved at vente kan blive katastrofal. Netop nu er vi på vej fra industri 3.0 til 4.0. Og for at få den fulde forståelse af vigtigheden af dette, er det værd at se tilbage på hvad der egentlig startede industrialiseringen. Dampmaskinen. Hvor man tidligere kun havde den fornødne energi f.eks. ved åens vandmølle, kunne man nu få den lige hvor man ønskede det. Det gav en enorm fleksibilitet og en markant fremgang i produktiviteten.

Udvikling ændrer set-uppet
Strømmen kom med industri 2.0. Nu kunne man drive maskinerne endnu finere og sikrere – og man fik lys, så man kunne ikke længere bare gøre det hvor man ville. Men når man ville. Dermed ændredes måden vi indrettede vores virksomheder på. Med industri 3.0 kom computere, robotter og automatisering. Et enormt skidt for mange, men i virkeligheden ikke mere radikalt end dampmaskinen. Og nu er vi så på vej mod industri 4.0 med AI, IoT, 3D-printere og fuld fart over det teknologiske felt. Og ifølge Lars Bork vil det endnu en gang forandre alt:

”Industri 4.0 er baseret på kunstig intelligens som vil have stor betydning for danske virksomheder. Her ser vi nu, at AI bygges ind i alle tænkelige systemer, hvor algoritmer kan understøtte den daglige forretning. Den kunstige intelligens med selvlærende algoritmer bliver hele tiden bedre og mere integreret i virksomhedssystemerne, og dermed også i stand til at drive virksomheden både dygtigere og bedre end vi mennesker kan,” fortæller Lars, og understreger samtidig at vi må være omstillingsparate, når det gælder måden vi arbejder på. I dag er det os mennesker, der interagerer med vores systemer – men i fremtiden vil det være omvendt.

Her vil der være systemerne der giver os information, så vi bliver bedre til at tage beslutninger. Hurtigere.

”Ser vi f.eks. på et område som økonomisk månedssluk for en virksomhed, så vil ERP-systemet kunne komme med konstruktive forslag allerede inden måneden er omme baseret på ordrer, tilbud, m.m. Det vil også komme med forslag til bogføringen, og dermed er det dygtigere end mennesket til at gennemskue tingene.”

Favn teknologien for fremtidens skyld
Nogle vil frygte, at AI overtager vores jobs. Andre vil spørge til, hvad de så skal lave. Og der er rigeligt at tage fat på, hvis man spørger Lars:

”Vi kunne i stedet koncentrere os om FNs Verdensmål og bruge teknologien og vores hoveder til at løse dem. Vi har allerede teknologierne til det. Tænk bare på, hvorledes vi i sin tid løste problematikken med ozonlaget – netop fordi vi havde redskaberne til det!”

Ifølge ham er udviklingen et kæmpe skridt fremad, og han ser det som et privilegium at opleve kunstig intelligens som en ressource der kan være med til at forandre verden og gøre den bedre for endnu flere. Og at vi skal bruge den, hersker der ingen tvivl om:

”De virksomheder som vælger at ignorere den digitale transformation vil blive hægtet af. Fastholder man sin position som en såkaldt Industri 3.0 virksomhed vil man ikke være i stand til at konkurrere mod Industri 4.0 virksomheder, der favner de nye teknologier. Og netop derfor skal vi tage AI yderst alvorligt,” slutter han.

2BM – Danmark førende IT-konsulenthus

Som totalleverandør på SAP og lignende teknologier leverer 2BM rådgivning, licenser, implementering og applikationsstyring til en stor portefølje af kunder. Målet er at bringe fremtidens teknologi ind i nutidens forretningsprocesser og derigennem skabe forretningsorienterede løsninger, der sikrer en endnu bedre præstation blandt de danske virksomheder.

Læs mere på www.2bm.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Emil_Drevsfeldt_Nielsen1
Virksomhedsleder, sådan skal du bruge dit rekord-overskud til at få hænder nok
Det er i disse dage, når ordrebøgerne er fulde, at danske virksomhedsledere bør kigge fremad. Lige nu arbejder medlemmer i Dansk Metal...
Ruben_Kilgast_2016 (6) (2)--
Vælg det bedste fra de bedste
Med åbne standarder inden for automationsområde er det slut med låsning til gamle, proprietære systemer og goddag til produktivitet,...
Søren Peter Johansen--
Automatisering - vigtigere end nogensinde før 
Globale pandemier, øgede transportpriser, krav om bæredygtighed og mangel på råvarer, energi og medarbejdere – og nu også krig...