3 HURTIGE

Af:

PR-foto: AKF

AKF har solgt portefølje af industriejendomme til Blackstone-fonde

Ejendomsmarkedet kører på meget lavt blus for tiden, men det er trods alt ikke gået helt i stå. AKF, der er et ejendoms-, udviklings- og investeringsselskab med særligt fokus på Storkøbenhavn, har således indgået en aftale om at sælge en større portefølje af ti industriejendomme i Storkøbenhavn på over ca. 83.300 kvm. Det oplyser selskabet. Køber er selskaber ejet af Blackstone-forvaltede fonde.

”Vi er rigtig glade for at have fundet en køber, der kan fortsætte med at udvikle og administrere porteføljen. For AKF betyder salget, at vores likviditet styrkes betydeligt og vi står derfor klar til at kaste os ind i nye, spændende projekter,” udtaler Ino Dimsits, adm. direktør i AKF.

Porteføljen er placeret sydvest for København, tæt på motorvejsnettet E20. Syv af ejendommene er beliggende på Avedøre Holme ved Hvidovre, mens de resterende tre findes i Albertslund, Glostrup og Ishøj. Porteføljen er i øjeblikket udlejet til en bred vifte af lejere, der spænder fra industrivirksomheder til større transport- og logistikvirksomheder. Alle ejendommene er blevet løbende vedligeholdt af AKF, som udvikler, administrerer og drifter en betydelig portefølje af erhvervs- og boligejendomme.

Salget af porteføljen blev formidlet af Colliers og Cushman & Wakefield l RED, på vegne af AKF.  ”Vi ser en meget stærk interesse fra de udenlandske investorer inden for industri- og logistikmarkedet i København og andre større, danske byer. Salget af AKF’s portefølje bekræfter, at der fortsat er købere, der finder det interessant at investere i det danske marked,” udtaler Peter Winther, executive director og leder af Colliers’ capital markets-team. Bo Stevnss, Partner hos Cushman & Wakefield i RED, tilføjer: ”Det har været et godt og konstruktivt samarbejde med AKF og Colliers. Vi ønsker Blackstone tillykke med handlen og ønsker dem held og lykke med porteføljen.”

Foto fra LinkedIn

Ny CEO skal bringe Forende Service i mål som en lønsom virksomhed

I går – den 1. november – tiltrådte en ny topchef for Forenede Services danske aktiviteter. Det er Henrik Luxhøj (billedet), der er hentet fra en tilsvarende stilling i en anden servicekoncern, nemlig Elis. Han afløser Thomas Kempf, som selskabet pludseligt sagde farvel til i august.

Forenede Service i Danmark har i de seneste par regnskabsår haft betydelig vækst og omsatte i 2022 for næsten 900 mio. kr. Men det har knebet med at tjene penge på aktiviteterne. Koncernens strategi, kaldet ”Ambition 24”, som blev vedtaget i 2021, sigter mod at gøre ydelserne til markedets bedste, og samtidig at gøre forretningen mere lønsom. Men den sidste del har det altså haltet med i Danmark, hvor resultatet sidste år blev et underskud på 30 mio. kr. Det var skuffende, selv om det til dels skyldtes investeringer i fremtiden.

Der er ingen tvivl om, at Henrik Luxhøj kommer til at gøre en forskel, udtaler Forenedes Group CEO, Lars Folkmann i en pressemeddelelse: ”Forenede Service Danmark er under hastig udvikling, og Henrik har præcis den rette kombination af kommerciel tæft og stærkt lederskab, som vi har brug for. Samtidig har Henrik erfaring med at fungere i en større koncernsammenhæng, og det vil være en styrke i den udvikling, som hele Forenede koncernen gennemgår i disse år. Vi går nu ind i det sidste år af koncernens aktuelle strategi ’Ambition 24’ og påbegynder næste fase af strategiarbejdet, også derfor vil Henrik være et vigtigt medlem af koncernledelsen. Med hans strategiske mindset får vi de allerbedste forudsætninger for at fortsætte de solide spor, der allerede er lagt – nu med Henriks fokus og kompetencer,” siger Lars Folkmann.

Den nye CEO har glædet sig til opgaven. ”Jeg ser meget frem til at møde de mange dygtige medarbejdere i hele landet, som hver dag leverer fantastisk service til kunderne. Der er igangsat en spændende udvikling i Forenede Service Danmark, og jeg vil med min viden og baggrund fra bl.a. Elis Danmark kunne bidrage til kursen,” udtalte han ved sin udnævnelse forrige tirsdag.

Foto: Flickr. / seier+seier

Efter coronaen: Nu bliver det igen mere normalt at dele boliger

Boligbyggeriet dykker, og det har bl.a. vakt hos bekymring hos Københavns overborgmester Sofie Hæstrup Andersen. Men boligmarkedet er mere raffineret end som så, og der er elastikker at trække i, så byer kan vokse, selv om der ikke er den ønskede vækst i antallet af boliger. En af de elastikker er bofællesskaber af forskellige art, og den måde at bo på er, efter nogle års tilstand, igen i fremgang. Det skriver mæglerkæden Estate på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

”De seneste ti år har antallet af husstande bestående af flere familier været i vækst med en stigning fra 197.441 husstande i 2014 til 231.680 i 2020, men da covid-19 brød ud, faldt antallet de to efterfølgende år med knap 7000 husstande. Imidlertid har trenden fået nyt liv igen. Fra 2022 til 2023 steg antallet nemlig fra 225.483 til 230.702,” skriver Estate, der vurderer, at hovedforklaringen på det det stigende antal husstande bestående af flere familier er, at vi er definitivt forbi pandemi-restriktioner.

”De seneste mange år er der flere og flere, der har fundet mening i at dele bolig med hinanden. Enten to familier eller flere generationer, hvilket både kan være hyggeligt og praktisk, og ikke mindst fornuftigt økonomisk, da man er flere om at dele boligens fællesudgifter. At vi nu ser en stigning igen, skyldes helt klart, at vi så at sige kan være fysisk sammen igen uden frygt for at smitte hinanden,” udtaler Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, der er mange gode grunde til at vælge modellen, hvor man deler en bolig mellem flere familier: ”Hvis man f.eks. er i familie med hinanden og bor flere generationer sammen, kan man være der for hinanden gennem livets forskellige faser, hvilket selvfølgelig også gælder for personer, der ikke er forbundet af blodets bånd. Der er helt klart en dele-trend i samfundet lige nu, som også har fundet vej til vores boliger.”

Thomas Hovgaard tilføjer, at det også er klimavenligt at dele boliger, idet byggeri er en stor kilde til CO2-udledning. Arkivbilledet er fra bofællesskabet Trudeslund i Birkelund.

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
DSC_0970
Faciliteterne der baner vejen for lægemidlerne
BH-highres
Forretningsrejsende mødes i Danmark
Intro 2
Den moderne leder skal lære fra sig

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...