Sponseret indhold

Printeren er et effektivt værktøj til at spare CO2

Af:

Epson hjælper sine kunder med at spare op til 85 procent CO2 på kontorets printerfunktion. Det sker med en patenteret, varmefri blæk-teknologi og printere med meget færre bevægelige dele end hidtil, så omkostninger til energi og service reduceres markant.

Det kolde blæks indtog i printerne på office-markedet kan sammenlignes med indfasningen af LED-belysning på kontorer, for begge teknologier bidrager til at reducere energiforbruget. Men der er en afgørende forskel, og den handler om omkostningen ved at udnytte den nye teknologi til at blive mere grøn, forklarer Jesper Sommer, Country and Sales Manager i Epson Danmark:

”Hvor man hidtil på office-markedet har benyttet laserprintere, kan man nu bruge printere med koldt blæk. Det svarer lidt til, at man før i tiden brugte glødepærer, og nu er LED-pæren så kommet. Men hvor LED-pæren er en del dyrere end glødepæren, er printere med koldt blæk-teknologi faktisk ikke dyrere end de laserprintere, office-markedet har været vant til. Og dertil kommer så alle besparelserne i form af mindre strømforbrug, lavere CO2-udledning og sparet tid, fordi de meget færre bevægelige dele i printere med koldt blæk, reducerer behovet for service og reparation.”

Ned med CO2 og strøm
Med sine nye print-teknologi med koldt blæk har Epson givet virksomheder en oplagt mulighed for at blive mere miljøvenlige, for der er meget at hente ved at gå fra laser eller konventionel, varm blæk-teknologi til koldt blæk, forklarer Jesper Sommer.

”Vores printerløsninger med koldt blæk er en oplagt måde at nedbringe virksomhedens CO2-aftryk på. Hvis virksomheden i alt ønsker at hente 70 procent på CO2-forbruget, kan den komme det første skridt ved bare at skifte til koldt blæk og dermed reducere såvel printerflådens strømforbrug og CO2-udledning med op til 85 procent.”

Meget færre bevægelige dele
Midlet til de store CO2-besparelser gennem miljøvenlige printerløsninger er Epsons nyeste printer- og blækteknologi med koldt blæk, som bryder afgørende med den måde, printere traditionelt er opbygget og fungerer på. Og i det nye år kommer Epson endda med endnu flere nye produkter inden for multifunktionsprintere, som kan alt fra scanning, print og kopiering til efterbehandling. De nye printere vil tilfredsstille det store midtersegment, så Epson kan servicere hele office-markedet med miljøvenlige printer-løsninger baseret på koldt blæk-teknologien. Mens en konventionel laserprinter har mellem 30 og 40 bevægelige dele, har Epsons printere kun otte. Det eneste, man som bruger skal gøre ved en Epson-printer, er at fylde blæk på, og så bliver den ved med at køre med op til 120.000 print, før der skal ny blæk på.

”Det vil sige, at der ikke skal skiftes diverse enheder, fordi der kun indgår blæk i den måde, Epson printer på. Det er godt for miljøet og for brugerne, der kun skal fylde papir og blæk på printeren, mens det samlede ressourceforbrug ved office-print bliver minimeret. siger Jesper Sommer.

Opvarmning af blækket behøves ikke
Epsons patenterede, varmefri blækteknologi kører med luftstyret dispensering af blækket. Teknologien medfører, at komponenterne ikke skal varmes op til meget høje temperaturer, og at printeren kan arbejde mere præcist end blækprintere af andre fabrikater, der ikke er baseret på boldt blæk-teknologi.

”Med koldt blæk skal der altså heller ikke bruges strøm til opvarmningen lige som tidligere. Alt i alt bliver totalomkostningerne, TCO, ved at drive en professionel printerflåde med den nyeste, miljøvenlige teknologi fornuftig som et bevis og eksempel på, at det ikke behøver at være dyrt og besværligt at vælge miljørigtige løsninger,” siger Jesper Sommer.

Potentialet i at gå fra opvarmet til koldt blæk bliver ekstra tydeligt, når man tager i betragtning, at store dele af erhvervslivet – ikke mindst når det gælder tryk af aviser, magasiner og plakater – stadig benytter blækteknologi i printerne.

”Det er faktisk kun eller især det store office-marked, som holder fast i laserprint og har til gode at se den naturlige forbedring i økonomi og bæredygtighed ved at skifte til blæk, der i kraft af vores nye løsninger med koldt blæk bringer så mange fordele med sig.”

Grøn blåstempling
Epsons miljøvenlige printerteknologi kaster løbende nye priser og certificeringer af sig. For eksempel har Epson høstet adskillige af de såkaldte Green-priser, der uddeles af det uvildige, internationale testorgan DataMaster Lab til printprodukter, som har den mindste overordnede indvirkning på miljøet. Derudover er Epson blevet tildelt Platinum-status af det uafhængige bureau, EcoVadis, som hvert år vurderer og rangerer 30.000 virksomheder i hele verden.

Platinum-vurderingen er blevet tildelt som anerkendelse af Epsons samlede globale CSR-initiativer, idet EcoVadis fokuserer på fire temaer: miljø, medarbejder- og menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb.Platinum-vurderingen betyder, at Epson er blandt de førende 1 procent af virksomheder i sin branche. Epsons har som officielt, globalt mål at være CO2-neutral i 2030 og CO2-negativ i 2050, hvor Epson udelukkende vil bruge genanvendte materialer i sin produktion.

Epson er en global teknologisk leder, dedikeret til at forbinde mennesker, ting og information med virksomhedens originale, effektive, kompakte og præcise teknologier. Med et line-up, som strækker sig fra inkjetprintere og digitale printsystemer til 3LCD projektorer, ure og industrielle robotter, er virksomheden fokuseret på at fremme innovation og overgå kundernes forventninger til inkjet, visuel kommunikation, bærbart udstyr og robotter. Globalt har Epson Group mere end 81.000 medarbejdere i 85 virksomheder.

Se mere på www.epson.dk

Vores printerløsninger med koldt blæk er en oplagt måde at nedbringe virksomhedens CO2-aftryk på.

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Intro 2
En ny og spændende tid – er det kun begyndelsen?
Kevin_frit_1_300dpi_avis
Vejen til succesfuld ledelse går gennem opgør med negativ social arv
Gitte K Nielsen - direktør - Danske Tegl1
Hvis vi kan, kan alle!

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...