Sponseret indhold

EjendomDanmark: ”Huslejeloftet er ikke skruet godt sammen”

Af:

EjendomDanmark mener ikke, at politikerne valgte den rette løsning, da de vedtog lovforslaget om et huslejeloft. Kritikken går bl.a. på den forjagede proces, hvor der har manglet fokus på den administrative byrde. 

Et smalt flertal i Folketinget stemte for to uger siden lovforslaget om et huslejeloft igennem efter et uhørt forhastet lovgivningsforløb. Ifølge indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen skyldes den hurtige proces, at man havde et ønske om at skabe tryghed for landets lejere, og at flest muligt skulle få gavn af huslejeloftet. Men om det er de rigtige, der i sidste ende får gavn af loftet, sår EjendomDanmark tvivl om. Det er en af årsagerne til, at brancheorganisationen har rejst massiv kritik af lovforslaget. Da regeringen og dens støttepartier indførte huslejeloftet, satte de nemlig ejendomsbranchen skakmat ved at fratage dem muligheden for selv at finde en fornuftig løsning med de berørte lejere.

”Vores medlemmer var i dialog med de hårdtramte lejere. Vi ved nu, at det ikke nødvendigvis er de lejere, der er mest trængt på økonomien, som får størst gavn af loftet.
Det er ærgerligt. Ville man have hjulpet dem, der er hårdest ramt af, at priserne på energi og mad stiger, kunne man med fordel have gjort det via boligstøtten,” siger Peter Stenholm, der er adm. direktør i EjendomDanmark.

En urimelig administrativ byrde
Ejendomsbranchen står nu over for en ny hverdag, hvor huslejeloftet skal stå sin prøve i praksis. Men eftersom processen har været så forhastet, har der ikke været tid til at afdække alle konsekvenser. Ligesom der ikke er kommet svar på de mange spørgsmål, der opstod undervejs og i kølvandet på, at lovforslaget blev vedtaget. 

”Loftet er ikke skruet godt sammen. Ikke alene har hele processen været forjaget, der er også en markant undervurdering af den administrative byrde for virksomhederne. Ligesom der fandtes væsentligt mindre indgribende løsninger. Når det er sagt, så er vores medlemmer altid omstillingsparate, og de skal nok tilpasse sig en ny virkelighed – selvom den ikke er venligt stemt over for dem,” siger Peter Stenholm.

Stabilitet og vished
EjendomDanmark arbejder nu på at få afdækket den nye lovgivning på området fra ende til anden. Først og fremmest for at få afklaret, om der i visse tilfælde kan være tale om ekspropriation, men også for, at der bliver skabt ro og afklaring på lejeområdet.

”Grundighed er en grundsten i lovgivning. Men den høje hastighed har skabt en usikkerhed. Vi har brug for stabilitet samt brede og langvarige forlig på området. For det er et af de mere komplekse, og selv de mindste ændringer kan have store følgevirkninger,” siger Peter Stenholm.

Og han fortsætter: ”Alle, og det er både lejere og udlejere, har brug for stabilitet og vished om, hvad fremtiden bringer. Derfor ser vi frem til et konstruktivt samarbejde med alle partier om at sikre det.” 

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
1_1
Nyt udstyr kræver ny viden
Artikel billede uden skærelinjer
Gør det enkelt for medarbejderen at rejse sikkert
automationssystemer_CMYK
Ny standard for design af maskiners betjeningssystemer på vej

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...