3 Hurtige

Af:

PR-foto: Rambøll

Rambøll vil halvere CO2-udledning fra sine byggeprojekter frem mod 2030

Rambøll har andel i byggeprojekter på 10 mio. kvm. om året. Det svarer ifølge rådgivningsvirksomheden til at opføre en by på størrelse med Aalborg hver år. Så en ny strategi, der indebærer en målsætning om at halvere CO2-udledningen fra byggematerialerne i de byggerier, rådgivningsfirmaet medvirker i, kommer til at batte noget.

”I dag designes langt de fleste nye bygninger i EU som næsten nul-energi bygninger og den lille energi, der bruges til at drive bygningerne vil snart være CO2-neutral. Med andre ord vil fremtidens bygninger kun udlede minimale mængder CO2, når først de er bygget. Der er dog stadig enorme mængder emissioner fra produktionen af materialerne i forbindelse med bygningernes opførelse. Forskning viser, at i nybyggeri i Danmark udgør byggematerialerne alene 80 pct. af klimapåvirkningerne over en 50-årig periode. Driftsenergien står for de sidste 20 pct.,” udtaler Peter Heymann Andersen, Koncerndirektør i Rambøll med ansvar for virksomhedens globale byggeriforretning.

Konkret vil Rambøll ned på, at der i 2030 udledes 6 kg. CO2-ækvivalenter pr. opført kvadratmeter. Det er 10-20 pct. mindre end det, der vil ligge krav om i det danske bygningsreglement. Indlejret CO2 fra byggeri står i dag for 11 pct. af den globale CO2-udledning, oplyser Rambøll. Billedet viser Kaj 16 i Göteborg, som Rambøll har været rådgiver på. Den 37.500 kvm. store multiejendom har den højeste bæredygtighedscertificering, LEED Platin.

PR-foto: Lærernes Pension

Lærernes Pension sætter over en halv mia. kr. i ny ejendomsfond fra Hines

I Danmark kender vi mest Hines fra udviklingen af The Trinity Quarter på Købmagergade i København. Men det globale ejendomsinvesteringsfirma har også aktiviteter i 284 andre byer rundt omkring i verden. Værdier for over 600 mia. kr. er under forvaltning, og Lærernes Pension er netop kommet med yderligere 558 mio. kr., der bliver lagt ind i fonden Hines European Value Fund 3 (HEVF 3). Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

“Vi er glade for at indlede et nyt partnerskab med Hines, som vi deler en passion for bæredygtige investeringer i ejendomssektoren med. Vi mener, at dette er en fantastisk mulighed for at arbejde sammen med en globalt anerkendt ejendomsudvikler for at hjælpe med at tackle de dramatiske strukturelle ændringer som vil påvirke erhvervsejendomme over hele Europa i kølvandet på covid-19 og samtidig give vores medlemmer et godt økonomisk afkast,” udtaler Tobias Friis (billedet), senior porteføljemanager hos Lærernes Pension.

Pensionskassen har bl.a. været tiltrukket af, at Hines lægger vægt på at brug træ som byggemateriale. Det passer godt med, at Lærernes Pension i forvejen har investeringer i skovbrug – selv om det dog ikke er de samme konkrete træer, det handler om. Hines på sin side ser samarbejdet med Lærernes Pension som en mulighed for at udbygge sine relationer i Danmark, med henblik på senere ejendomsinvesteringer.

PR-foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

Dreyers fond føjer yderlige to ejendomme til sin portefølje på Vesterbro

Dreyers Fond udvider sin ejendomsportefølje med yderligere to opkøb på Vesterbro, hvor størstedelen af fondens ejendomme ligger. For et trecifret millionbeløb har den erhvervsdrivende fond pr. 1. juni overtaget Vesterbrogade 75 og Vesterbrogade 94 (billedet). Det oplyser fonden i en pressemeddelelse. Mere præcist er fondens fokus på ejendomme i grænseområdet mellem Vesterbro og Frederiksberg. Her er der over en årrække købt ejendomme, mens ejendomme med andre placeringer er solgt fra.

”Disse to ejendomme passer perfekt ind i Dreyers Fonds søgestrategi og øvrige portefølje. Nu vurderer vi nærmere, hvordan vi kan optimere disse ejendomme, så det både er til glæde for lejere og for bydelen Vesterbro,” udtaler adm. direktør i Dreyers Fond, Bo Rygaard.

Fonden oplyser, at flere af dens ejendomsopkøb er kommet i stand på henvendelser fra sælgere, eller blot gode relationer i lokalområdet. Den konkrete handel er formidlet af EDC Erhverv Poul Erik Bech. De to ejendomme er på henholdsvis 2481 og 3388 kvm. Begge omfatter butikker og andre erhvervslejemål. “Alt i alt er det to spændende Vesterbro-ejendomme med yderligere udviklingspotentiale, og vi ønsker sælger og Dreyers Fond tillykke med handlen. Vi har haft et perfekt samarbejde med såvel sælger som køber og er helt enige i, at Dreyers Fond var den rigtige køber til ejendommene,” udtaler Lone Thuen investeringschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
1_1
Nyt udstyr kræver ny viden
Artikel billede uden skærelinjer
Gør det enkelt for medarbejderen at rejse sikkert
automationssystemer_CMYK
Ny standard for design af maskiners betjeningssystemer på vej

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...