3 Hurtige

Af:

PR-foto: BWH Hotel Group

Hotel Astoria har bevaret autentiske udtryk under renovering

Hotel Astoria ved Københavns Hovedbanegård har en speciel form, men det skyldes ikke kun, at der kun var en smal stribe at bygge på. Arkitekten, Ole Falkentorp, tilstræbte, at bygningen skulle ligne et gammeldags damplokomotiv – som dengang så var udtryk for den ypperste modernitet. Denne dobbelthed går igen i en renovering, der nu er tilendebragt. Gæsterne går stadig ind gennem de originale svingdøre. Et af de 94 værelser er omhyggeligt indrettet med alle oprindelige detaljer og originale møbler, og det service, der serveres morgenmad på, har også været med fra starten for 87 år siden.

”Vi ville skabe et koncept for både dem, der ønsker at bo på et moderne og opdateret hotel, men også for dem, der ønsker et hotel med historie, sjæl og personlighed. Med både et unikt historisk designkoncept og en central beliggenhed på Vesterbro tæt på togstation, bymidte og attraktioner ser vi, at hotellet vil tiltrække både forretningsrejsende, familier, par og weekendturister,” udtaler hotelchef Kristine Ravnevand i en pressemeddelelse.

Hotel Astoria er i dag en del af BWH Hotel Group. Norske CIC Hospitality står for driften. København har måske ikke på samme måde som i 1935 brug for et jernbanehotel. Men selskabet lægger vægt på, at beliggenheden stadig er optimal for f.eks. weekendturister i byen, og gæsterne har til alle sider udsigt til storbyens pulserende aktivitet.

PR-foto: Colliers

Colliers: Stor handelsaktivitet i ejendomme i 2022, men loft over priserne

Krigen i Irak har ikke fået investorerne til at trække sig fra det danske ejendomme. Aktiviteten på markedet er fortsat meget stor, efter rekordåret 2021. Men situationen har lagt en dæmper på prisudviklingen, konstater Colliers i sin Markedspuls for første kvartal. Og det sidste skal man forvente varer ved, lyder vurderingen. Ikke så meget på grund af krigen som på grund af rentestigninger. Den tid, hvor ejere af ejendomme fik afkast i pose og sæk – højere driftsindtjening, og højere ejendomsværdier relativt til den stigende driftsindtjening – er forbi i de denne omgang.

”I en verden, hvor renten vil tendere mod at stige, vil det formentlig være overoptimistisk at forvente fortsat faldende startafkastkrav. Og selv om pristalsreguleringer på lejekontrakter beskytter mod inflation, vil en svagere økonomisk vækst uvægerligt resultere i, at markedslejen for erhvervslokaler ikke fremadrettet vil stige så kraftigt som inflationen. Derfor kan der være god grund til at forvente, at de senere års massive prisstigninger ikke vil fortsætte,” skriver executive direcotr Peter Winther (billedet) i Markedspuls.

Der er dog mange små og store faktorer, der skal vægtes sammen. F.eks. kan flere investorer i Norden nu vælge Danmark frem for Sverige og Finland, der endnu står uden for Nato og dermed vurderes at være en anelse mere risikable.

ATP navngiver byggeprojekt efter navnkundig ingeniør

Engang var Carl Bro Gruppen en sværvægter i den danske ingeniørbranche. Men i 2007 blev selskabet opkøbt af hollandske Grontmij, der otte år senere selv blev opkøbt af svenske Sweco. Undervejs blev navnet Carl Bro næsten glemt, og på den grund i Glostrup, Granskoven 8-10, hvor hans firmas hovedsæde lån, bygger ATP nu boliger (billedet). Men pensionsselskabet hædrer ingeniøren og iværksætteren ved at give boligprojektet navnet Carl Bro Haven.

”Det er en gave for enhver kommune at have iværksættere som Carl Bro. Han har om nogen givet liv til området, og det er min klare forventning, at de mange nye boliger på en ny måde bringer liv. For mig er det derfor naturligt, at området opkaldes efter ham,” udtaler borgmesteren Kasper Damsgaard (S).

Carl Bro blev født på Fur, tog sin studentereksamen i Viborg og blev i 1952 uddannet civilingeniør i København. Her grundlagde sin virksomhed i 1959. Carl Bro Gruppen var ifølge Berlingske rådgiver på et utal af broprojekter, bl.a. Storebæltsbroen, men virksomheden var også stor inden for vækstområder som vindmøller og vandteknologi. Også på andre måder var Carl Bro med til at forme en ny tid. Ifølge Wikipedia var han blandt de første herhjemme til at introducere medarbejderaktier og flextid. Carl Bro døde som 80-årig i 2006.

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
DortheT02
Farmaceuten som game changer
Handlingsplan
Sådan holder du dit ledelsesfaglige niveau
Victor_1
Databeskyttelse er måske den mest oversete faktor i digitaliseringen

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...