Sponseret indhold

Mange kompetencer i spil i krydsfeltet mellem IT og finans

Af:

Den børsnoterede danske fintech-virksomhed SimCorp har succes på tværs af de globale markeder, og det afspejler sig i stigende behov for mange forskellige kompetencer i det brede felt mellem IT og finans. Samtidig er diversitet, lighed og inklusion højt på dagsordenen hos både ledelse og medarbejdere. Diversitet dækker i SimCorps øjne mangfoldighed bredt, herunder generationer, nationalitet og køn.

Man skal ikke nødvendigvis kunne alt, før man begynder som ansat hos SimCorp. De fleste kommer på et internt uddannelsesforløb og man lærer meget af sine kolleger. Virksomheden er interesseret i nysgerrige og videbegærlige mennesker over et bredt fagligt felt, der spænder fra IT og finans til forretningsforståelse.”

Sådan siger 28-årige Charlotte Søndergaard Klausen, konsulent hos den børsnoterede danske fintech-virksomhed SimCorp, til en snak om virksomhedens mange muligheder, især for kvinder, som ønsker at arbejde med IT og finans.

”Mange kvinder tænker måske, at tech bare er noget for dataloger, men den holder ikke. I hvert fald ikke længere. I en bredt funderet og moderne fintech-virksomhed som SimCorp , der arbejder i krydsfeltet mellem finans og IT, er der brug for rigtig mange forskellige fagligheder,” siger Charlotte Søndergaard Klausen.

Selv arbejder Charlotte Søndergaard Klausen fra selskabets kontor i Schweiz, som en del af forretningsområdet Professional Services, hvor det mest handler om at oversætte kundernes behov til teknologi-baserede løsninger. Charlotte har arbejdet for SimCorp i knap tre år, og konkret rådgiver hun om og implementerer SimCorp Dimension løsninger ude hos kunderne. Derudover dækker selskabet salg og rådgivning, som ikke nødvendigvis kræver fuld teknisk viden om, men snarere interesse og flair for IT. Udover muligheden for at arbejde i de forskellige afdelinger, er det også muligt at avancere. I Charlottes afdeling, Consulting Services, kan man enten blive specialist eller gå i retning af projektledelse.

En baggrund som cand.polit.
Charlotte Søndergaard Klausen er cand.polit. fra Københavns Universitet og har en bachelor fra CBS i HA Almen.

”Jeg begyndte umiddelbart efter endt uddannelse hos SimCorp, og blev hjulpet fra start igennem et to måneders introforløb, som de fleste går igennem, når de starter her. Derfor kan jeg anbefale alle, der er interesserede i at anvende deres finansviden i et teknisk miljø, at arbejde inden for fintech. Her arbejder man ikke udelukkende med IT eller det rent finans-faglige, men med en kombination af finans og IT, hvilket er afvekslende og giver stor indsigt,” fortæller Charlotte Søndergaard Klausen.

”Jeg er omringet af nogle meget dygtige og i mange tilfælde højt uddannede kollegaer, hvoraf flere endog har en PhD, og mange faglige retninger er repræsenteret, udover IT og finans, hvilket er en ret unik kombination. Det vil sige, at der er mange muligheder for at udvikle sig både fagligt og teknisk, og at blive inspireret af sine kolleger gennem samarbejdet,” siger Charlotte.

For de eventyrlystne er der også gode muligheder for at komme rundt i verden med SimCorp som arbejdsplads. Den danske fintech-virksomhed tæller nemlig over 27 lokationer rundt i verden.

”SimCorp er i høj grad en global arbejdsplads i vækst. Vi er i gang med at transformere os fra traditionel softwarevirksomhed til en tech-enabled service provider, og derigennem også udvide nuværende og udvikle nye cloud-baserede services og produkter. Det kan både ses på antallet af nationaliteter i alle kontorer og i de forskellige afdelinger. Der er et stigende antal medarbejdere, samtidig med at vores produktportefølje udvides. Så der sker en hel masse for tiden hos SimCorp, hvor der også bliver oprettet mange nye spændende jobs for at kunne dække vores fremtidige behov for services og produkter,” siger Charlotte Søndergaard Klausen.

SimWoMen – et netværk for både kvinder og mænd
Derudover har Charlotte Søndergaard Klausen også en intern rolle hos SimCorp. Hun stiftede SimWoMen netværket (for kvinder og mænd i SimCorp), hvor målet er at skabe opmærksomhed om diversitet, lighed og inklusion hos SimCorp.

”Vi prøver med SimWoMen at få mere diversitet ind i organisationen. Jeg er klar over, at en sådan forandringsproces ikke sker fra den ene dag til den anden. Navnet SimWoMen signalerer, at vi arbejder for diversitet og inklusion i bred forstand, både for kvinder og mænd på alle relevante områder, men vi har især fokus på kønsdiversitet for at sikre, at kvinder bliver støttet i deres karriere hos SimCorp,” forklarer Charlotte Søndergaard Klausen.

”Som kvinder i fintech skal vi være bevidste om vores værd, og at vi tager dette med til bordet uden at bekymre os over, hvad andre tænker om os. Vi skal være bevidste om det, men fokusere på arbejdet, og hvordan vi kan blive endnu dygtigere til det. Vi må ikke være bange for at udtrykke os, og vi skal være en del af arbejdsfællesskabet på lige fod med mænd,” siger Charlotte Søndergaard Klausen.

I SimWoMen netværket arrangeres også kvartalsvise events med interne og eksterne kvindelige oplægsholdere, der giver inspiration og deler deres erfaringer som kvinder i tech. Netværket har for nylig etableret et mentorprogram, ligeledes for at understøtte diversitet, lighed og inklusion.

Ønske om flere kvinder i topledelserne
”Ønsket om flere kvinder i topledelsen er et tilbagevendende tema. Det er en almen problemstilling for virksomheder og samfundet, men jeg mener også, at virksomhederne har et ansvar for at forsøge at løfte den dagsorden. Helt grundlæggende handler det om at arbejde for flere kvindelige rollemodeller i virksomhedernes topledelser og at fremhæve dem, der allerede er. Jeg og mine kolleger ser de samme udfordringer, når vi skal rekruttere, idet der på mange lokationer er væsentligt færre kvindelige studerende med relevante uddannelser end mandlige,” påpeger Charlotte Søndergaard Klausen.

Når man som i SimCorps tilfælde endda har aktiviteter, kunder og medarbejdere i mange forskellige lande, giver et internt netværk som SimWoMen ekstra mening.

”Så kan vi erfaringsudveksle på tværs af landegrænser, nationaliteter og kulturer, hvilket i sig selv er med til at nyttiggøre diversiteten. Udvekslingen kan også tydeliggøre, at der ofte er store kulturelle og nationale forskelle – også selv inden for Europas grænser,” reflekterer Charlotte Søndergaard Klausen.

Fintech-virksomheden SimCorp er grundlagt i 1971. Selskabet tæller mere end 1.900 medarbejdere og 68 nationaliteter fordelt på 27 lokationer. SimCorp indgår i C25-indekset på Københavns Fondsbørs.

Læs mere på www.simcorp.com

Mange kvinder tænker måske, at tech bare er noget for dataloger, men den holder ikke. I hvert fald ikke længere. I en bredt funderet og moderne fintech-virksomhed som SimCorp, der arbejder i krydsfeltet mellem finans og IT, er der brug for rigtig mange forskellige fagligheder

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Damvig94614
Dansk 3D-print bliver svensk
Intro 2
Byg ledelsesudvikling på styrkerne
A50I6260
Læg frygten på hylden og del dine data

Forpligter sig til mål om 40-60 kønsfordeling i 2030

SimCorp har tilsluttet sig Dansk Industris Gender Diversity Pledge, der bl.a. indeholder en overordnet målsætning om, at erhvervslivet i fællesskab når en 40-60 kønsfordeling i 2030. 

Læs mere: di.dk/gdp

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...