Sponseret indhold

Det handler ikke om mængden af data men om kvaliteten af data

Kristian Heldt betragter sig selv som lidt af en troldmand i Excel hvis fornemmeste opgave er at skabe transparens og gennemsigtighed i kundens data til gavn for datadrevne beslutninger.

Af:

Mængder af data og komplicerede rapporter er ikke ensbetydende med, at en virksomhed bliver mere beslutningsdygtig. Måske endda snarere tværtimod. Hos Løsningen ApS hjælper man virksomheder med at gøre komplekse data transparente og gennemskuelige, så de rent faktisk kan fungere som værktøj til beslutningsstøtte.

”Information, der ikke medfører ændrede beslutninger, er ligegyldig information”. Sådan siger Kristian Heldt, der driver konsulentvirksomheden Løsningen ApS. Her har han specialiseret sig i det, nogen måske synes er lidt nørdet, men som han selv finder stor glæde i – nemlig at bryde information gemt i Excel regneark ned til forståelig information, altså information, der rent faktisk bliver til gavn for hans virksomhedskunder.

”I virkeligheden er et regneark jo dum som en dør for at sige det lige ud. Det betyder, at hvis man som virksomhed blot hælder data ind i regnearket uden at vide, hvordan man kan trække dem ud igen på en måde, der hjælper virksomheden i dens beslutningsgrundlag, er det sådan set både spild af tid og ikke mindst data”, siger Kristian Heldt videre, der betegner sig selv som specialist i at gøre information i Excel transparent.

Finder nålene i høstakken
Han har tidligere arbejdet for Nilfisk, IBM og Mærsk Data, hvor arbejdsopgaverne blandt andre har været at bryde kryptiske data ned til transparent og gennemskuelig information. Som han selv udtrykker det, handler det om at finde en masse nåle i høstakken og lægge dem pænt på række. Det er nemlig lige præcis i den proces, at læsset så at sige vælter for mange virksomheder.

”Ofte går de død i formler og rapportering, og der er jo ikke nogen, der siger, at man skal lave en rapport, bare fordi, man kan”, forklarer Kristian Heldt. Han føjer til, at han ligeledes kan fungere som sparringpartner i beslutningsprocessen om, hvorvidt Excel rent faktisk er det rigtige værktøj for virksomheden, eller den måske er bedre tjent med at lade data forblive i et ERP-system eller i stedet lægge dem i et databaseprogram.

Økonom med analytiske evner
Kristian Heldt er uddannet som økonom (HA) og har desuden en MBA. Det alene gør ham dog ikke til datatroldmand. Derfor fremhæver han sin evne til at tænke analytisk, hvilket blandt andet gør ham i stand til at skabe dynamiske simulationsmodeller i Ecxel, som kunden kan arbejde videre med uden nødvendigvis selv at skulle være 100-meter mester i rækker og kolonner.

”Jeg hjælper typisk mine kunder i forhold til to specifikke indsatsområder, nemlig ved at være med til at optimere deres rapportering eller hjælpe dem videre i projekter, hvor de simpelthen er gået i stå”, uddyber Kristian Heldt. Han tilføjer, at han har arbejdet med Excel stort set siden Microsoft lancerede den første version blev lanceret i 1985 og endda synes, det ikke blot har været udbytterigt, men også fornøjeligt.

Medvirker til at skabe overblik
”Gennem de mange år jeg har arbejdet som økonom og controller, har jeg oplevet mange, som er gået død i Excel. Kunststykket er imidlertid ikke at bevise, at jeg kan en masse formler, men at præsentere for brugerne på en måde, der er enkel og overskuelig. Excel kan spytte rigtig megen information ud, som virksomheden dybest set ikke har brug for og som derfor ikke bidrager til at skabe overblik”, siger Kristian Heldt.

Han ser det derfor som sin opgave at finde ud af, hvad kundens behov er for derefter at identificere både den mest enkle og den bedste løsning. Styrken hos Løsningen ApS er ifølge Kristian Heldt altså evnen til at få store mængder data systematiseret, analyseret og præsenteret overskueligt. Hvis en virksomhed skal foretage fast rapportering, kan det endvidere sættes op, så det er brugervenligt og letforståeligt for modtageren

Løsningen ApS kombinerer analytisk indsigt med store Excel-kompetencer og en forretningsorienteret MBA profil. Det primære forretningsområder er:

  • Bearbejdning af store og komplekse datafiler.
  • Udtræk fra ERP-systemer og WEB-portaler. Validering af udtræk og bearbejdning i Excel.
  • Skabe sammenhæng i og mellem avancerede Excel filer.
  • Udvikling af Excel til et let overskueligt output - og et output, der ikke kræver, at brugeren har Excel kundskaber.
  • Gennemgang og optimering af eksisterende Excel filer.
  • Analyse og præsentation.
  • Drift og vedligeholdelse af Excel filer.

Se mere på www.losningen.dk 

eller kontakt info@losningen.dk

LØSNINGEN gir et bedre resultat

Mest læste på BusinessReview.dk

Lars Frelle-Petersen 3202
Digitaliseringen er dynamo for væksten
recycle-1244643--
Omstilling til cirkulær økonomi kræver en samlet indsats fra byggebranchen

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...