Sponseret indhold

Cyber Hub skal køre Danmark i front på cybersikkerhed

Lars Bajlum Holmgaard, Executive Director i Cyber Hub

Af:

Netværksprojektet Cyber Hub – oprettet af Industriens Fond – skal gennem større involvering af forskere og erhvervsvirksomheder støtte startups i at blive konkurrencedygtige inden for cybersikkerhed og køre Danmark i frontlinjen på området.  

Den digitale udvikling går hurtigt – det samme gør cyberkriminalitet, og det digitale trusselsbillede vokser konstant. Da det samtidig går godt for den innovative teknologiske udvikling i Danmark, så ligger der et stort uudnyttet potentiale i at udvikle en industri inden for cybersikkerhed – og derigennem gøre cybersikkerhed til et dansk konkurrenceparameter. Derfor har Industriens Fond bevilget penge til en landsdækkende hub for cybersikkerhed, som styres af et bredt partnerskab med forankring på DTU. Netværket består af alle landets universiteter, flere GTS-institutter, erhvervsakademier og erhvervsklynger, som start-ups, og dem der er lidt længere end start-ups, kan netværke med og søge viden fra og dermed styrke den danske cybertech-industri. 

”Cybersikkerhed er noget, der vil blive meget mere efterspurgt. Og det er en konkurrencefordel for virksomheder, hvis de formår at tænke cybersikkerhed ind som en del af deres produkt og deres måde at designe digital udvikling,” siger Lars Bajlum Holmgaard, der er Executive Director i Cyber Hub. ”Cyber Hub er et videnstungt partnerskab, og da vi er vidensførende i Danmark, har vi gode muligheder for at modne cybertech-industrien. Vi har et slogan, der hedder: Ingen digitalisering uden cybersikkerhed, og det er det, vi arbejder ud fra. Vi er klar til at gøre verden til et mere digitalt sikkert sted,” tilføjer han. 

Hubben startede for 2,5 år siden og holder til i Science Park i Lyngby – men trækker på netværk fra hele landet. På de blot 2,5 år har trusselsbilledet ændret sig markant, lyder det fra Lars Bajlum Holmgaard. 

”For 2,5 år siden så verden omkring cybersikkerhed faktisk helt anderledes ud. Nu hører vi dagligt om ransomwareangreb og phishingangreb, og trusselsniveauet er hævet. Men for 2,5 år siden var man klar over, at det er nødvendigt med en fokuseret indsats på cybersecurity. Det er de rammer, vi har på plads nu og er begyndt at eksekvere på,” siger Lars Bajlum Holmgaard.

Kan tilbyde forløb til start-ups
Cyber Hub er således en hjælp til danske startups, der kan trække på hele netværket i hubben, og det er en hjælp til Danmark, fordi cybertech-industrien kan blive et væsentligt konkurrenceparameter og udstillingsvindue for resten af verden. 

”Er man en tech-startup, fx inden for healthtech, proptech eller fintech, så kan vi tilbyde forløb, hvor man bliver sat ind i det essentielle ved at tænke sikkerhed ind i produktudviklingen – og hvis man er en cybertech startup, så kan vi hjælpe med at sikre, at man kommer ind på markedet. Vi kender barrierer og udfordringer, når du som startup skal sælge cybersikkerhed,” siger Lars Bajlum Holmgaard.

”Vi hiver ikke nogen ud af det miljø, de er i, men man inviteres ind i vores community og får mulighed for at sparre med andre startups, der sidder med udvikling af cyberprodukter. Det sker gennem forskellige community meet-ups, ved events og andre netværksarrangementer,” tilføjer han. 

Et udstillingsvindue
Som startup har man også mulighed for at søge sparring og hjælp fra forskningsmiljøerne, og desuden får man som startup i Cyber Hub et udstillingsvindue til større danske virksomheder. 

”Hele hubben er en form for økosystem med forskning, udvikling, sparring og networking. Dette innovationsmiljø tiltrækker store virksomheder, som har lyst til at se på de her startups og møde de forskere, vi involverer – det er som en innovationslegeplads,” siger Lars Bajlum Holmgaard.

”Og når det offentlige Danmark begynder at skulle indkøbe og bliver mere bevidst om cybersikkerhed, så bliver de offentlige myndigheder også vigtige at have med i dette økosystem,” lyder det. 

Cybersikkerhed er noget, der vil blive meget mere efterspurgt. Og det er en konkurrencefordel for virksomheder, hvis de formår at tænke cybersikkerhed ind som en del af deres produkt og deres måde at designe digital udvikling

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
1_1
Nyt udstyr kræver ny viden
Artikel billede uden skærelinjer
Gør det enkelt for medarbejderen at rejse sikkert
automationssystemer_CMYK
Ny standard for design af maskiners betjeningssystemer på vej

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...