Sponseret indhold

Smarte lygtepæle

Af:

Ny BrightSites smart pole fra Signify forbedrer byernes intelligente infrastruktur og har et moderne design.

Digital infrastruktur er vigtig for en bys økonomi og livskvalitet, på lige fod med fysisk infrastruktur som veje, broer og vandrør. Alligevel er de fleste komponenter i en bys digitale rygrad utilstrækkelige til at opfylde nutidens moderne behov for tilslutning.

Den nye BrightSites smart pole fra Signify (Euronext: LIGHT), tilbyder en alt-i-en-løsning. Den rummer en bred vifte af IoT-applikationer, always-on forbindelse, kameraer og miljøsensorer. Derudover tilbyder den energieffektiv LED-belysning i høj kvalitet samtidig med at bymiljøets udtryk opretholdes.

Med BrightSites vil Signify gerne udnytte belysningsinfrastruktur til at udvikle og tilbyde nye muligheder og services inden for IoT-belysning. De nye BrightSites IoT-smart poles bygger videre på tidligere banebrydende smart pole-teknologi fra Signify og Ericsson. De leverer LED-belysning og 4G LTE trådløs forbindelse fra små basestationer, der sidder inden i lygtepælen.

Udvikling: fra gadebelysning til smart pole
De nye smart poles med forbedrede IoT-kapaciteter fremhæver den udvikling, som gadebelysning gennemgår – fra at være et kommunalt brugs- og omkostningsansvar til et potentielt indtægtsgivende datapunkt, centrum for trådløs tilslutning og et miljøovervågningssystem. Muligheden for at kunne tilføje nye tjenester, som telekommunikation og ligefrem reklame, kan være indtægtsgivende for kommuner.

“Vi har opgraderet tilslutningsmulighederne for vores smart poles med for eksempel digitale sensorer og kraftigere WiFi til lokale forbindelser. Skjulte integrerede antenner tilbyder 4G og 5G-tjenester fra en række forskellige udbydere.

Gadebelysningen kan være en platform for en række intelligente tjenester i en intelligent by. En ny serie af slanke designs giver disse smart poles mulighed for at passe ind i enhver by,” siger Musa Unmehopa, General Manager for Signify’s BrightSites.

Nogle af de plug-in funktioner, som BrightSites smart poles tilbyder:
– Sensorer til at give øjeblikkelig miljøovervågning, såsom luftkvalitet, støj- og hændelsesdetektering, og som samler data til at understøtte beslutninger byområder.

– Kameraer, der kan observere forhold på vejene for at hjælpe med at forbedre trafikstrømmene, vejlede vedligeholdelsesbeslutninger og anvendelse af redningsmandskab.

– Intelligente mikrofoner udstyret med avanceret mønstergenkendelse, som kan udløses af lyde forbundet med anti-social adfærd som f.eks. råben, bilalarmer, glasbrud eller endda skydevåben. De opjusterer derefter automatisk lyset, optager lyd og informerer alarmberedskab.

– Skærme, der kan give vigtige nødmeddelelser, informere om for eksempel vejret, ledige p-pladser samt fungere som indtægtskilde ved visning af reklamer.

BrighSites smart poles er allerede blevet installeret i byer verden over, fra Ny Kaledonien til San Jose, USA til Hospitalet, Spanien. ”BrightSites smart poles har givet os mulighed for at omdanne offentlige rum ved at integrere teknologi i borgernes hverdag,” sagde David Quirós, City Councilor for Innovation and Culture – Hospitalet, Spanien.
BrightSites serierne af smart poles er kommercielt tilgængelige verden over.

FAKTA:

Smart pole er en belysningsplatform, der samtidig tilbyder 4G/5G WiFi infrastruktur.

Inkluderer en bred vifte af IoT-sensorer og -kameraer, der tilbyder miljøovervågning, forbedrede sikkerhedsløsninger og indtjeningsmuligheder via telekommunikation og reklame.

Med et slankt ydre og skjulte integrerede antenner, passer disse smart poles ind i ethvert byområde.

Læs mere på signify.com/brightsites

Gadebelysningen kan være en platform for en række intelligente tjenester i en intelligent by. En ny serie af slanke designs giver disse smart poles mulighed for at passe ind i enhver by

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Bucher_CityFlex_C40e_2
​​Hvem spænder ben for grøn transport?​ 
Samfundets øjne er stift rettet mod den grønne omstilling, og på hvordan vi hver især – virksomheder, kommuner og private – kan bidrage...
Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Nu kan danske virksomheder få testet deres AI-produkter til Smart Cities
Tirsdag den 27. juni åbner digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) en konference for Test- og Eksperimenterings-Faciliteterne (TEF)...
Trifork 1
Dansk softwarefirma bygger intelligente kontorbygninger
Trifork udvikler blandt andet software til Smart Buildings og IoT. På trods af at byggebranchen giver mulighed for at anvende en række...