Ifølge Danmon Group kaster stadig flere virksomheder sig over ny, avanceret AV-teknologi, der er nem at betjene og gør det let at sprede levende visuelt indhold af høj kvalitet til omverden, medarbejdere og partnere i form af tv, streaming og virtuel kommunikation produceret i egne studier og via egne AV-Systemer.
Teknisk udstyr til produktion af billede og lyd af høj, professionel kvalitet er ikke længere forbeholdt broadcastere som tv- og radiostationer.
Virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der i disse år omfavner virtuel kommunikation, remote working og remote learning, investerer i stadig mere avanceret, men nemt betjent udstyr, der løfter det audiovisuelle udtryk til et nyt niveau, som står mål med seriøsiteten i det budskab og den viden, der formidles.
”I sidste ende handler det om at optimere kommunikationen. Budskabet står virksomheden eller underviseren selv for, mens vi tager ansvar for den tekniske side af sagen,” siger Christoffer Kay, Group COO i Danmon Group.
Gennem 40 år har Danmon Group leveret tekniske løsninger til medieindustrien, men siden 2012 har virksomheden også dyrket forretningsdelen Business Solutions med high end-løsninger til større private virksomheder og institutioner i Danmark.
Danmon Group understøtter blandt andre danske virksomheders globale kommunikation og globale samarbejde med interaktive skærme, flader og software, der øger både samarbejde, kommunikation og innovation på en helt ny og anderledes måde.
”Det er generelt løsninger, der samtidig øger effektiviteten og i sidste ende gavner forretningen, fordi teknologien giver vores kunder mulighed for at arbejde langt mere fleksibelt i et digitalt miljø uden fysiske begrænsninger,” siger Christoffer Kay.
Corporate tv
I de større virksomheders domiciler har mødelokaler og auditorier fået følgeskab af specialindrettede tv-studier, hvorfra virksomheden kan levere professionelt tv-indhold af høj kvalitet til omverdenen eller internt til afdelinger andre steder i Danmark eller resten af verden.
”Det kan være, at virksomhedens CEO skal interviewes direkte til TV2 News eller tale for alle medarbejdere i et globalt town hall-møde. I dag har man brug for at være langt mere til stede, dvs. at lyd og billede er eksekveret professionelt,” forklarer Christoffer Kay.
Danmon Group hjælper virksomheder med at udstyre deres egne tv-studier, som typisk udnytter green screen-teknologi til at skabe en fleksibel visuel platform, der fungerer i mange interne og eksterne sammenhænge.
”Der er en stigende efterspørgsel på corporate tv-løsninger, som gør virksomhederne i stand til at kommunikere professionelt og nærværende til deres organisation og omverden. Virksomheder, der i begyndelsen kun bruger deres studie en gang imellem, udnytter snart det nye studie systematisk på fuld tid og efterspørger bedre og bedre teknik, både så kvaliteten af produktet bliver bedre, og så produktionen kan foregå med en høj grad af automatiseret positionsstyring af professionelle kameraer, video-miksning, lys samt lyd. Det er karakteristisk, at teknologien i udstyret i dag er ekstremt avanceret, men at programmering og automatisering gør udstyret meget nemt at betjene for virksomhedens medarbejdere, der ikke behøver at være tv-eksperter eller specielt teknisk anlagt,” siger teknisk chef i Danmon Group, Søren Hjort Kristensen.
Udvikling er accelereret
Samme princip – avancerede AV-koncepter af høj kvalitet, der er nemme at betjene – ligger bag de løsninger, Danmon Group i disse år installerer på danske undervisningsinstitutioner i stort omfang.
”Corona har kraftigt accelereret en trend imod mere remote learning, som allerede var i gang. Vi har på få måneder flyttet udviklingen to-tre år frem. Det handler ikke kun om rækkevidden af en undervisers streaming til elever, der måske sidder derhjemme eller er spredt på 6-8 auditorier på samme tid. Kvaliteten på produktionen skal være professionel, og den digitale levering af billede, lyd, faglige præsentationer, undervisningsmateriale og deltagernes kommentarer og interaktioner skal være følg- og søgbar, så det samlede produkt bevarer sin værdi som tilgængeligt aktiv for studerende.” forklarer Søren Hjort Kristensen.
I de nyeste løsninger fra Danmon Group er underviseren udstyret med en tracker, så vedkommende altid bliver fulgt af ét kamera, mens andre kameraer filmer andre motiver. Underviseren starter og producerer sin streaming med få tryk, mens den finder sted, og kan for eksempel vælge at zoome ind på en tavle med et kamera, der er forprogrammeret til at kunne det.
”Før havde man måske bare et enkelt kamera, der pegede hen, hvor pulten var. Nu kan vi indlægge for eksempel fem pre-sets, så underviseren kan skifte kamera og zoome undervejs ved et enkelt tryk på en forprogrammeret knap. Det ser vi ikke kun i undervisningssektoren, men også i de større private virksomheder med egne auditorier,” fortæller Søren Hjort Kristensen.
Lydbilledet er blevet vigtigt
Også lydteknikken har taget et stort spring. Frem for at skulle tale til én mikrofon, der fanger lyden i lokalet ujævnt, placeres i dag fem-seks mikrofoner, der er indstillet til at opfange lyd fra forskellige områder, samtidig med at en automatisk lydmikser åbner eller lukker for lyden for de enkelte mikrofoner, som registrerer, hvor lyden er kraftigst.
Det betyder, at lydbilledet altid er optimalt, uanset hvor oplægsholderen står, eller hvilken person, der taler, for eksempel ved paneldiskussioner og møder med flere deltagere.
”Vi leverer i stigende grad digitale højttalere, som kan programmeres således, at lydniveauet fordeles jævnt over hele lokalet/auditoriet. Hermed opnås 100% taleforståelse for alle deltagere, uanset om man sidder forrest eller bagerst. Lydbilledet har været voldsomt undervurderet i mange år, når man har bygget auditorier og mødelokaler. Det har mest handlet om, at der skulle være en skærm, alle kunne kigge på. Men dén oplevelse bliver langt bedre for deltagerne, når man får skabt det rigtige lydbillede,” siger Søren Hjort Kristensen.