Sponseret indhold

Udforsk AI og mulighederne i Silicon Valley

Af:

Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og Innovation Centre Denmark, Silicon Valley inviterer topledere fra Life Science-industrien med på Life Science AI Academy 2020. Udviklingsrejsen går til Silicon Valley for at opleve mulighederne i kunstig intelligens (AI) og skabe netværk.

Kunstig intelligens er en game-changer for virksomheder, forskningsmiljøer og samfundet som helhed. Men det er forsat et stort uudnyttet potentiale. Det er særligt manglen på ledelsesfokus og en konkret AI-strategi som bremser omstillingen. Derfor har vi valgt at sætte fokus på AI, så de danske virksomheder kan få del i den udvikling, forklarer Vibeke Schrøder, chefkonsulent i ATV.

Alene i andet kvartal af 2019 viser tal fra Udenrigsministeriet, at der er investeret næsten 7,5 milliarder USD i AI-virksomheder verden over, heraf cirka 40 % i USA. Amerikanske virksomheder, som Intel, Google, Salesforce, GE, Bloomberg, Qualcomm og M12 fører an, og har gennemført over 300 AI-investeringer de seneste seks år. Kasper Hallenborg, institutleder på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, SDU:

– Jeg deltager, fordi AI og sundhed er essentielle forskningsområder på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, og det er afgørende, at vi i Danmark er ajourført med, hvordan der arbejdes med AI (i sundhedssektoren) i udlandet.

AI definerer fremtiden
AI rummer et uset potentiale for Life Science-industrien. Befolkningen bliver ældre og lever med kroniske sygdomme; individuelle behandlinger og personlig medicin vinder frem. Det betyder massive udgifter til sundhedssektoren, og her kan AI være en del af løsningen.

– Herhjemme har vi sundhedsdata af høj kvalitet, og de senere år er computerkraften kommet til. Vi har en verdensklasse Life Science-sektor og stærke forskningsmiljøer. Hvis vi arbejder sammen i økosystemet, har vi forudsætningerne for at blive en hub for udvikling af fremtidens AI-baserede sundhedsløsninger, siger Vibeke Schrøder og uddyber:

– Turen til Silicon Valley er derfor netop med aktører på tværs af det danske økosystem, hvor vi udforsker og lærer sammen.

Lars Nørgaard, Senior Manager, civilingeniør, Ph.D., ansvar for Data & Algorithms i FOSS R&D:

– FOSS har de seneste 25 år anvendt kunstig intelligens som en central del af vore analytiske løsninger til fødevare- og landbrugsområdet. Udvikling og integrationen af avanceret kunstig intelligens og analytik, til gavn for FOSS’ kunder, er intensiveret de seneste år, både i R&D og med etablering af en dedikeret Digital Business-enhed. Udviklingen går stærkt, og den er vigtig at følge, hvilket deltagelse i Applied AI Academy giver en unik mulighed for.

Få svar på fremtidens spørgsmål
I kølvandet på AI rejser der sig en række udfordringer om implementering, finansiering, samarbejde med andre virksomheder og uddannelsesinstitutioner og ikke mindst etiske og lovmæssige krav til teknologien. Spørgsmål som Life Science AI Academy kaster lys over. Anna Haldrup, institutleder på Institut for Fødevarevidenskab, KU:

– Grunden til, at jeg tager med, er, at AI er central for vores forskning indenfor bæredygtig optimering af fødevareproduktion og forbrugervidenskab. Vi er som institut med i et AI center på KU Science for at sikre synergi mellem forskellige forskningsdicipliner, specielt på Datalogisk Institut.

Life Science AI Academy:

      • Mød topledere, universiteter, iværksættere, forretningsudviklere, venturefonde, eksperter i regulatoriske anliggender og andre, der arbejder med kunstig intelligens.
      • Lær at identificere, kvantificere, kvalificere og designe løsninger baseret på AI ved brug af din egen case.
      • Find inspiration i nye tendenser og innovative teknologier.
      • Opbyg et stærkt netværk inden for AI i Danmark og Silicon Valley.
      • Sæt skub i dit interne innovationsprojekt og transformere din virksomhed/organisation hurtigere.
      • Få inspiration til at blive AI-forandringsagent og motivere dine kollegaer og din ledelse.

Akademiet, hvor du arbejder med egen case, består af tre moduler:

      • Modul 1: Kick-off workshop i København 08. januar 2020.
        En hel workshop-dag med introduktion til AI, fælles definition og networking.
      • Modul 2: Deep Dive i Silicon Valley 26. januar - 01. februar 2020) . Vi dykker ned i økosystemets mulighederne og udfordringerne inden for anvendt AI
      • Modul 3: Reunion-workshop i København 03. marts 2020.
        Du får yderligere inspiration, så du kan omsætte erfaringerne fra Silicon Valley til din egen læringsrejse.

Kontakt Program Director Frederikke Kroon på fk@atv.dk og læs mere på www.atv.dk

Vi vil fastholde vores position som en af de førende AI-virksomheder, og undersøger hele tiden, hvordan vi ellers kan bruge AI i alle aspekter af organisationen. Derfor sender vi deltagere fra såvel ledelse, udvikling samt product management

Mest læste på BusinessReview.dk

No posts found

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...