Sponseret indhold

Fleksibilitet kan være nøglen til at tiltrække og fastholde medarbejdere i tech – både mænd og kvinder 

I midten ses de to Intellishore stiftere Sonu Banga (tv) & Amit Luthra (th)

Af:

Hos Intellishore tror man på, at fleksibilitet og individuelle karriereplaner, der passer til forskellige faser i livet, kan være vejen frem i tech-branchen.

Hos Intellishore har passionen altid været alfa omega. Det har handlet om passionen for sit værk, passionen for fællesskabet og passionen for at skabe noget unikt sammen, som er større end, hvad man kan på egen hånd. Denne rejse med passion som brændstof har været ti år undervejs for de to grundlæggere af Intellishore, Amit Luthra og Sonu Banga, der har oplevet et stort skifte i fokus og værdier på deres rejse.

”Vi er drevet at skabe og udvikle noget. Det har været drivkraften bag Intellishore og alt andet, vi har lavet i livet. Men vi er drevet af at gøre det i fællesskab med andre passionerede og dygtige mennesker, der brænder for deres fag og for hinanden. Der har vi fra start forsøgt at skabe en virksomhed, hvor det var passionen, der var i førersædet. Vi var dog også meget bevidste om, at passion er mange ting, og det er meget forskelligt fra individ til individ, hvad der driver dem, og det er kun blevet mere vigtigt, som arbejdsmarkedet har ændret sig.

Vi har imidlertid altid forsøgt at skræddersy karriereplaner, som er tilpasset den enkelte, da vi ikke tror på pakkeløsninger, som folk nødvendigvis skal passe ind i. Vi vil gerne stå på mål for at skabe en inkluderende kultur, der omfavner forskellighed og forskellige faser i livet” siger Amit Luthra.

Hav fokus på hvad der driver den enkelte
Især de sidste tre år har udviklingen været stor i Intellishore, hvor antallet af medarbejdere er blevet fordoblet, og kundeporteføljen er blevet mere alsidig. Samtidig oplevede arbejdsmarkedet også en kæmpe omvæltning med Corona-epidemien, der medførte et stort fokus på måder at arbejde på, både fysisk og mentalt. Det har været sundt, mener Sonu Banga, der kun ser det som en positiv udvikling:

”Hos os oplever vi mange forskellige motivationer bag, hvad der driver folk. Det kan være lederansvar, teknisk udvikling, vækste kunder, international skalering, remote-arbejde, personlig promovering eller pro-bono-arbejde, som bare er nogle af de mange eksempler. Der har været en stor udvikling i måden at arbejde på; altid fra kontoret i klassisk 8-16, til nu hvor man kan arbejde hvor som helst, når som helst og på den måde man foretrækker.

I sidste ende vil folk føle en form for mening med deres hverdag, og det har vi et fælles ansvar for at skabe grundlaget for. Derfor tror vi på løsninger, der er drevet af den enkeltes præferencer for at være den bedst mulige udgave af sig selv. Så lad os med åbne arme modtage individet og skabe rammerne for et individualiseret arbejdsmarked, hvor impacten og rejsen er langt større og vigtigere end de fuldstændigt forudsigelige karrierestier, titler og andre indbildske falske sandheder” siger Sonu Banga.

Fleksibilitet og god forventningsafstemning – Opskriften på flere kvinder i tech?
I tech-branchen er der et mindretal af kvinder kontra mænd, og hos Intellishore har man kigget på, hvordan man har kunne tiltrække en større mængde kvindelige ansøgere. Dette har dog været uden nødvendigvis at fokusere på, at fordelingen skal være 50/50, da det i sidste ende handler om at finde den rigtige person til jobbet. Man har blandt andet arbejdet med rammerne for fleksibilitet, som har været en fundamental løftestang for mange i virksomheden – både mænd og kvinder.

En af de ansatte, som det har været særligt relevant for, er Line Krogh; I foråret 2022 blev hun mor til tvillinger. Hun havde i forvejen ét barn, og med tvillinger så hun ind i en længere barsel end første gang. Dette vakte dog ikke den store bekymring for Line, da hun altid har oplevet en stor fleksibilitet hos Intellishore, men bekymringen for at blive ”overhalet” professionelt var til stede:

”Jeg har altid følt, at Sonu & Amit har min ryg. De har tidligere vist, at vi nok skal få enderne til at mødes, når det brænder. Så jeg har aldrig været bange for at spørge om orlov eller en deltidsløsning, der måske lå lidt ud over det normale. Min kæreste og jeg var sammen på barsel det første halve år, hvorefter jeg hjemmepassede pigerne, indtil de blev 16 måneder. Det var der fuld opbakning for fra Intellishores side, og det skabte en god ro i hele forløbet” siger Line og fortsætter;

”Jeg kan dog huske, at jeg var bekymret for at blive overhalet professionelt, når jeg var så længe væk. Her på den anden side, kan jeg heldigvis afkræfte det. Selvom tingene går hurtigt i tech og data branchen, går det ikke så stærkt, at man ikke hurtigt kan komme tilbage på niveau med sine kollegaer. Jeg har egentlig blot følt, at jeg har været på en lidt længere sommerferie. Så det har været den bedste beslutning at bruge så lang tid sammen med mine børn.”

Udover en lidt længere barsel havde Line også et ønske om at arbejde på nedsat tid, hvilket hun bragte op i forbindelse med afslutningen på sin barsel:

”Jeg ønskede egentlig at have en ugentlig fridag samt arbejde færre timer pr. dag for at få hverdagen til at gå op derhjemme. Den helt eksakte model kunne ikke lade sig gøre, men vi har fundet en god løsning, hvor jeg arbejder tre dage om ugen, som også passer ind i den måde, vi driver projekter. Sådan ser planen ud indtil årsskiftet, og så revurderer vi i det nye år og finder en ny løsning, der passer til den tid.”

Siger Line og fortæller videre;

”Jeg tror, det er en vigtig faktor i branchen og arbejdsmarkedet generelt, at vi skal kunne skabe en fleksibilitet. Når det er sagt, tror jeg, det er vigtigt, at man ytrer sin mening og siger højt, hvad man har af ønsker. Det værste man kan få er et nej. Hvis man ikke udtrykker sine ønsker, så er det svært for arbejdspladsen at ændre på det, som måske ikke fungerer optimalt. Og i værste fald ender det med, at man forlader virksomheden, uden at de måske har haft en chance for at ændre på de ting, som ikke har fungeret” afslutter Line.

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
DortheT02
Farmaceuten som game changer
Handlingsplan
Sådan holder du dit ledelsesfaglige niveau
Victor_1
Databeskyttelse er måske den mest oversete faktor i digitaliseringen

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...