3 Hurtige

Af:

Visualisering: Proprco/AI Arikitekter/Gegl

Hillerød klar med plan for ny bydel ved supersygehus

Favrholm Stadionkvarter bliver navnet på det boligkvarter, der skal opføres i forbindelse med Nyt Hospital Nordsjælland og den kommende s-togsstation Favrholm i Hillerøds sydlige udkant. Efter en høringsrunde har kommunen nu vedtaget en masterplan for kvarteret, oplyser den.

”Det er knap tre år siden, vi første gang løftede sløret for ambitionerne for området, og nu står vi her med en færdig masterplan til et virkelig spændende område. Vi har sammen med udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS arbejdet på at skabe et område, hvor hele det nye stadion og en sportsfælled bliver midtpunktet i kvarteret. Visionen er at gøre det til ’bydelens dagligstue’ eller stedet vi mødes både til store events og til den daglige fodboldtræning, anden sport og andre aktiviteter,” udtaler borgmester Kirsten Jensen (S).

Udviklingen af området fortsætter de kommende år. Stadion og de første boliger forventes at stå færdig omkring 2027, hedder det i en pressemeddelelse. Næste skridt i udviklingen er, at udviklingsselskabet på vegne af Hillerød Kommune udbyder en arkitektkonkurrence for stadion og de nærmeste omgivelser. Samtidig med vedtagelsen af masterplanen godkendte politikerne i Hillerød Kommune derfor også programmet for arkitektkonkurrencen. Fodboldklubben FC Nordsjælland har også været en aktiv spiller i tilblivelsen af Favrholm Stadionkvarter. Klubben vil flytte træning og administration til den nye bydel, mens førsteholdets hjemmekampe skal fortsat spilles i Farum.

PR-foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech

De nordiske ejendoms-markeder har tabt noget af forspringet i 2022

På både aktie- og obligationsmarkederne var årets andet kvartal gyseligt. Derimod klarede ejendomsmarkedet i verdens metropoler sig godt. Omsætningen i globale byer steg med 10 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, og der var også et plus på priserne, fremgår det af en ny rapport fra det amerikanske finanshus MSCI. Men lige netop i Norden ser det mindre lyst ud. Her lå omsætningen 7 pct. lavere end sidste år. Der er dog ingen grund til uro, vurderer Joseph Alberti (billedet), analysechef i EDC Erhverv Poul Erik Bech. Han ser situationen som en følge af, at de nordiske markeder har klaret sig bedst under coronatidens tumult.

“De byer, der registrerede et hurtigere væksttempo sidste år, var også dem, der bremsede mest i 2022. Væksten tog til i Paris og de nordiske hovedstæder i årets andet kvartal, men prisstigningerne i Norden er på lidt under gennemsnittet af andre globale byer. Det kan skyldes, at nogle af de andre byer har oplevet et større fald i corona-årene, og derfor har en større vækst nu, hvor priserne omvendt er steget meget over de seneste år i Danmark, og derfor nu er bremset mere op. Udviklingen skal altså ses i lyset af, at vi kom fra et super udgangspunkt, og derfor er priserne fortsat på et højt niveau,” siger Joseph Alberti, som dog tror, at priserne kan sætte sig.

”At priserne er steget indtil dette punkt, burde ikke komme som en overraskelse, da priser på ejendomstransaktioner har en tendens til at tilpasse sig langsommere end andre investeringsaktiviteter. For øjeblikket er transaktionsvolumen over præ-pandemiske niveauer, hvilket indikerer, at likviditeten er ebbet ud, men ikke drænet fuldstændigt,” siger han.

PR-foto: Rambøll

Rambøll opnår høj vækst trods opbremsning i byggeriet

Den store, danske ingeniørvirksomhed Rambøll øgede i første halvår sin omsætning med 10,4 pct. Heraf var 8,4 procentpoint organisk vækst, det vil sige eksklusiv af effekten af tilkøb. Der var tale om den højeste organiske vækst over de seneste ti år, oplyser selskabet. Resultatet kommer på trods af, at byggeriet er bremset op. Der er stadig god efterspørgsel efter bæredygtigt byggeri, og så er Rambøll også store inden for den grønne omstilling i energisektoren – konkret såkaldt power to x, hvor vindmøllestrøm bliver lageret.

Rambøll ser da også optimistisk på fremtiden. ”Med krigen i Ukraine og den globale inflation og krise i forsyningskæden oplever vi en periode med økonomisk usikkerhed, som kræver, at virksomheder som Rambøll aktivt tilpasser sig udviklingen. Disse udfordrende omstændigheder gør overgangen til en mere bæredygtig økonomi for fremtidens generationer endnu mere presserende,” udtaler koncernchef Jens-Peter Saul (billedet).

“EU’s plan om at gøre sig uafhængig af russisk olie og gas vil også øge investeringerne i grøn energi og energieffektivitet og fremme yderligere forskning og udvikling af brint for at forbedre energiuafhængigheden på lang sigt. Og USA har netop vedtaget en historisk klimaaftale, som vil betyde store muligheder for grønne virksomheder,” uddyber han.

For det samlede år 2022 forventer Rambøll øget vækst og indtjening i forhold til 2021. I 2025 forventer Rambøll at nå en omsætning på 17 mia. kr. og at beskæftige godt 20.000 medarbejdere. 

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Henning Langberg portræt ny 1
Ny innovationschef på Rigshospitalet: Hospitalets topforskning skal tegne fremtidens sundhedsløsninger
LMI Effective_Personal_Leadership
Din personlighed er din faglighed
View over businessman shoulder laptop screen and videocall diverse participants
Teams styrker holdånden i TDC Erhverv

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...