DEAS sætter landskabsarkitekt i spidsen for grønne certificeringer
DEAS har ansat Helle Hangaard (billedet) som chef for DEAS’ nyetablerede team ’Certificeringer og grønne løsninger’. Det oplyser selskabet. Helle Hangaard er uddannet landskabsarkitekt og har 20 års erfaring i arkitektbranchen. Bortset fra, at hun også har ledererfaring, er det en usædvanlig profil for en leder i ejendomsbranchen. Men der er en god forklaring:
”Gode udearealer omkring ejendomme, der støtter op om bl.a. biodiversitet og socialt fællesskab, prioriteres i stigende grad, når investeringsejendomme udvikles og renoveres, og Helle skal derfor også bruge sin omfattende viden til at rådgive vores kunder i landskabsprojekter, hvor elementer som klimatilpasning, infrastruktur, fælleskabsdannende faciliteter samt øget biodiversitet skal indtænkes og styrkes i planlægning af ejendommes udearealerne, så det samlede bæredygtige aftryk forbedres,” oplyser DEAS i en pressemeddelelse.
Som omtalt her i EJENDOMME før jul, er DEAS, på opdrag fra sine kunder, i gang med et større antal certificeringer efter DGNB’s ”Buildings in use” på vej. Alene i 2022 drejer det sig om over hundrede bestående ejendomme, hvis ejere med certificeringen forpligter sig til at arbejde frem mod en højere grad af bæredygtighed. Det team, Helle Hangaard skal lede, skal bl.a. indsamle data og dokumentation.
Coronatidens tvivlere endte med at tilvælge det servicerede kontor
Efterhånden som omikron-varianten med stor hast opbygger immunitet i befolkningen, begynder den store usikkerhed fra pandemiens spæde start for to år siden at være et fjernt minde. Men dengang, hvor medarbejderne lige var sendt hjem, spurgte virksomhederne sig selv, hvornår de ville komme tilbage til kontoret – om overhovedet. Usikkerheden kom også til udtryk i MatchOffice’s årlige undersøgelse om servicerede kontorer i Europa. I 2020 var det kun 21 pct. af virksomhederne, der havde planlagt at forny deres lejekontrakter. 35 pct. planlagde derimod en opsigelse, mens de resterende 44 pct. så tiden an.
Det var naturligvis utrygt for udlejerne. Men heldigvis for dem viser den nye undersøgelse, at langt de fleste af de lejere, der i 2020 så tiden an, endte med at blive, hvor de var. I 2021 var det således en næsten lige så stor andel som året før, der planlagde en opsigelse, nemlig 33 pct. Men nu var der kun 12 pct., der var usikre, mens flertallet, 55 pct., planlagde en forlængelse. Servicerede kontorer er en samlebetegnelse for det, man tidligere betegnede som kontorhoteller. Det har udviklet sig fra at være midlertidige løsninger for helt små virksomheder, til at være noget, som også større virksomheder ser som den permanente løsning.
Store investorer ser interesseret på Danmarks nationalstadium
Det forekommer ikke tit, at et lands største stadion, der lægger græs til at alle de vigtigste fodboldlandskampe, er til salg. Men tirsdag i forrige uge meddelte Parken Sport & Entertainment, at det vil sælge Parken i København for at frigøre kapital. Og ifølge Dagbladet Børsen bliver det ikke svært at finde en køber, for sagen vækker interesse hos de store pensionsselskaber.
”Vi kommer til at kigge på det, det er en spændende sag. Det er Danmarks nationalstadion, og det har noget schwung over sig,” siger f.eks. Michel Bruhn, direktør i PFA Ejendomme.
Foruden selve stadion er også de fire tilknyttede kontortårne til salg. Desuden vil Parken Sport & Entertainment sælge de ejendomme, der huser Lalandia i Rødby og Billund. Planen er, at man efter salget fortsat vil stå for driften, også af Parken, der som bekendt også er hjemmebane for selskabets superligahold, FC København.
Fodboldklubber og vandlande har haft det svært hen over coronaen. Overfor Børsen afviser Parken Sport & Entertainment dog, at økonomisk nød ligger til grund for ønsket om at sælge ejendommene. I stedet handler det ifølge selskabsmeddelelsen om ”at understøtte de fremtidige de fremtidige udviklingsmuligheder af driftsaktiviteterne.”
Der er ikke oplyst nogen forventet salgspris på de ejendomme, der nu er til salg.