Digitalisering påvirker virksomheders cybersikkerhed og truer deres infrastruktur

Af:

Øget digitalisering giver flere udfordringer for virksomhedernes cybersikkerhed. Antallet af cloud-services og systemer er eksploderet og har resulteret i manglende overblik og kontrol over virksomhedens services og medarbejderadgang. Og netop manglende adgangssikkerhed er en af de største årsager til databrud.

To-tre velkendte adgangskoder, der bliver brugt flittigt igen og igen. Det er et scenarie, mange danskere kender til – både privat og på arbejdspladsen. Men det er samtidig en åben invitation til hackere og anden cyberkriminalitet, der stiger i takt med den øgede digitalisering, og det gør virksomhederne udsatte.  

”Vi anvender flere og flere services både privat og på arbejdspladsen, som alle kræver et brugernavn og en adgangskode for at kunne logge ind. For virksomhederne har det ført til, at hvor man for bare ti år siden brugte en håndfuld forskellige services på tværs af organisationen, så bruger en gennemsnitsvirksomhed med 200 ansatte i dag 185 applikationer på virksomhedsniveau,” siger Simon Melander, der er Marketing Direktør i cybersecurity-virksomheden Uniqkey. 

”Og de 185 applikationer de bliver til 4400 adgangskoder – så det er altså 4400 veje ind i virksomheden,” tilføjer han. 

Og perioden med Corona-nedlukningerne har kun medvirket til tendensen. Her har mange virksomheder adopteret en masse services lynhurtigt, så de har kunnet fortsætte deres drift. 

”Men med denne omstilling af forretningen er der jo kommet en masse nye systemer ind i infrastrukturen og en masse indgangsvinkler for hackere til at få adgang til data. Og man kan fx se at bare i første kvartal sidste år, da steg mængden af angreb målrettet remote desktop med 768 pct alene det første kvartal,” siger Simon Melander. 

Hjælper både virksomhed og medarbejdere
For at imødekomme de problemer som både øget cyberkriminalitet og øget digitalisering giver virksomhederne, har Uniqkey udviklet et værktøj til virksomheder, der hjælper både virksomhed og medarbejdere.

”Vores løsning omfavner de allerstørste problemer, der er i markedet og løser dem super enkelt og super simpelt. Virksomheder får via vores værktøj overblik over alle services og systemer, der bliver brugt i organisationen og hvilken adgang medarbejderne har – hvornår de logger ind på forskellige tjenester i virksomhedsregi osv.,” lyder det fra Simon Melander.  

Og så har Uniqkey udviklet en app, som automatisk husker og udfylder alle login-oplysninger for medarbejderen. Den fungerer, som man kender det fra Nem-id app’en, man skal blot godkende sit login fra sin telefon og så klarer Uniqkey resten. Som medarbejder skal man således ikke selv tænke over sine adgangskoder i hverdagen. 

”Når man skal logge ind som medarbejder – via Uniqkey app’en – sker alting automatisk, hvilket gør det nemt for medarbejderen at leve op til de stigende sikkerhedskrav, der er i virksomheden,” siger Simon Melander.   

Som de første i verden
Uniqkey har som de første i verden automatiseret hele loginflowet med automatisk udfyldning af loginoplysninger inklusiv 2-faktor godkendelse. App’en autogenererer unikke koder, der skifter hver 20. sekund og fjerner brugen af adgangskoder for medarbejderen. Med netop denne form for 2 faktor, kan man forhindre op imod 99 pct. af alle databrud. 

”Man har både har sit brugernavn, sin 72-cifrede lange unikke adgangskode og en 2- faktor nøgle udfyldt bare ved at klikke på telefonen. Det giver maksimal beskyttelse og sikkerhed til virksomheden og gør samtidig hverdagen nemmere for medarbejderen,” noterer Simon Melander. 

Uniqkey gør det således nemmere for virksomheder at have overblikket og gør det nemmere for medarbejderne at leve op til de stigende sikkerhedskrav, der er i virksomheden – og eliminerer en masse dagligdagsudfordringer, som glemte adgangskoder, manglende logins og besværet med udfyldning af loginoplysninger.  

Helt nyt værktøj på markedet
Han fortæller, at platformen til virksomheder er et helt nyt værktøj og har taget markedet med storm. Uniqkey drager paralleller fra de største operatører i verden og har kombineret og fokuseret på de vigtigste aspekter inden for identitets- og adgangsstyring. De har skabt et unik all-in-one platform, der beskytter de mest kritiske områder hos virksomhederne, på en nem, enkelt og sikker måde. Oftest forbindes identitets- og adgangsstyring med besværlige og lange implementeringsforløb og bidrager til en mere kompliceret hverdag for både it-chefen, virksomheden og de ansatte. Men Uniqkey har gjort det nemt og enkelt for alle.

”Ved en af de største operatører på markedet er der en opsætningstid på 10-11 mdr., før produktet begynder at skabe værdi, derimod kan man på meget få dage være opsat og fuldt udrullet med vores produkt,” udtaler Simon Melander.

Uniqkey blev grundlagt i slutningen af 2017, udviklede produktet i 2018, 2019, startede salget i 2020 og har allerede store kendte danske virksomheder på kundelisten. Virksomheden har i dag 45 ansatte og kontorer i tre lande – med hovedkontor i Herlev, i Danmark. 

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
Henning Langberg portræt ny 1
Ny innovationschef på Rigshospitalet: Hospitalets topforskning skal tegne fremtidens sundhedsløsninger
LMI Effective_Personal_Leadership
Din personlighed er din faglighed
View over businessman shoulder laptop screen and videocall diverse participants
Teams styrker holdånden i TDC Erhverv

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...