Aleris-Hamlet Hospitaler udvikler og fornyr sin rolle i sundhedsvæsenet med forskning, uddannelse, nye forretningsområder og innovative digitale sundhedsløsninger. Det vel og mærke uden at gå på kompromis med sin kerneforretning inden for privathospitaler i hele Danmark.
Uden at vige fra sin kerneforretning, der hvert år sikrer behandling for tusindvis af danskere, som kommer enten via en sundhedsforsikring, henvist fra det offentlige eller som private kunder, gennemgår Danmarks største kæde af privathospitaler, Aleris-Hamlet Hospitaler, i disse år en transformation fra hospitalsvirksomhed til sundhedsvirksomhed i bredere og dybere forstand.
”Vi er efterhånden meget andet end en privat hospitalsvirksomhed, for vi investerer også i forskning og udvikling af nye behandlinger og andre sundhedsfaglige ydelser, dér hvor det giver mening,” siger administrerende direktør Michael Gram Kirkegaard.
Udover seks hospitaler driver Aleris-Hamlet Hospitaler bl.a. en fertilitetsklinik, Danmarks eneste privatejede patologi-laboratorium og en forretningsenhed, som udvikler digitale sundhedsløsninger, der kan bidrage til en bedre kundeoplevelse og et mere effektivt sundhedsvæsen.
Ny kapsel til behandling af tarminfektion
Et af Aleris-Hamlets nye indsatsområder giver håb for patienter, der lider af den alvorlige taminfektion C-Diff forårsaget af bakterien clostridium difficile.
I projektet ’Microhealth’ har Aleris-Hamlets egne forskere i samarbejde med Københavns og Aarhus Universitet og støttet af Danmarks Innovationsfond samt Aleris’ egen Forskningsfond udviklet og testet effekten af behandling med fækal mikrobiota transplantation (FMT) på kapselform.
Transplantationen foregår helt udramatisk ved, at patienterne indtager tarmbakterier og andre mikroorganismer i kapselform fra raske donorer.
”Det er en banebrydende tilgang til behandling af en sygdom, som hvert år rammer 3.000-5.000 danskere, og som flere desværre dør af. Vi har netop fået tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til at fremstille og sælge FMT-kapsler gennem vores eget sygehusapotek. Kapselbehandlingen af patienter med tarminfektionen kan foregå enten på vores hospitaler eller offentlige hospitaler,” siger Michael Gram Kirkegaard.
Clostridium difficile er en af de mest almindelige årsager til diarré efter behandling med antibiotika og er en stor udfordring for infektionskontrol på sygehuse.
Skræddersyet fertilitetsforløb
I efteråret åbnede Aleris-Hamlet som første privathospital herhjemme en fertilitetsklinik i fuld skala, Aleris-Hamlet Fertility, på sit største hospital i Søborg ved København.
”Ambitionen er at være first mover på området og give kunder, der søger fertilitetsbehandling, optimale betingelser ved at kombinere traditionelle fagkompetencer på en fertilitetsklinik med de mange specialister, vi har til rådighed på hospitalet. Med specialister som bl.a. psykologer, diætister, gynækologer og urologer i huset har vi mulighed for at skræddersy fertilitetsforløb på en helt anden måde, end man har set tidligere,” siger Michael Gram Kirkegaard.
Flere online løsninger
Aleris-Hamlet har ikke kun fokus på udvikling af nye behandlingstilbud.
”Gennem de sidste fem-seks år har vi arbejdet på at optimere patientforløb ved hjælp af en online platform, som vi primært har brugt til online læge- og psykologydelser. Devisen er lidt, at vi gør det digitalt, når det er muligt, og fysisk, når det er nødvendigt. Vi ser en stadig større interesse for onlinekommunikation, både fra private brugere, forsikrings- og pensionsselskaber, og vi udvikler løbende ny funktionalitet til glæde for patienter og kunder. Erfaringer viser, at at en stor del af de normale besøg hos egen praktiserende læge kan klares online, så det er et område, hvor vi vil se en stor udvikling i de kommende år,” siger Michael Gram Kirkegaard.
Under coronakrisen har Aleris-Hamlet i april og maj stillet sin lægehotline gratis til rådighed, så alle har kunnet komme hurtigt og nemt i kontakt med en erfaren speciallæge i almen medicin via en mobil app eller PC.
Udvikling er en nødvendighed
Ifølge Michael Gram Kirkegaard er det helt nødvendigt, at Aleris-Hamlet deltager aktivt i udvikling og forskning, både inden for sin eksisterende kerneforretning og på nye behandlingsområder.
”Det er vigtigt for at sikre, at de sundhedsydelser, vi til enhver tid selv leverer, er af ypperste kvalitet. Samtidig tror jeg grundlæggende på, at vi bliver en mere spændende og attraktiv arbejdsplads for vores medarbejdere, når vi er en del af et udviklings- og forskningsmiljø. Det samme gør sig gældende inden for uddannelsesområdet, hvor Aleris-Hamlet Hospitaler hvert år bidrager med uddannelse af både sygeplejersker og lægesekretærer.”
”De bedste behandlingsresultater skabes i bund og grund af glade medarbejdere. De næste mange år vil der være en ganske alvorlig konkurrence om at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere på sundhedsområdet. I overlevelse ligger også evnen til at udvikle sig, og en vigtig del af det at udvikle sig som privathospital er evnen til at skabe arbejdsglæde og mening for det højt kvalificerede sundhedspersonale, man har hos sig, så man bliver en attraktiv sundhedsvirksomhed. Ikke kun set udefra af kunderne, men også indefra af medarbejderne.”