Sådan kan et aktivt mødeprogram hjælpe jeres arbejdsplads til næste niveau.
I kigger som organisation måske allerede ind i en fremtid, hvor jeres mødedage skal se anderledes ud. I vil have mere ud af jeres tid sammen, og vende en træt PowerPoint præsentation til energi og motivation i hele organisationen. Og så skal jeres team og arbejdsmiljø være en større konkurrencefordel, næste gang i slår en ledig stilling op på LinkedIn.
At blive endnu bedre sammen, er en mission, der kræver en indsats i alle elementer af hverdagen, og hvor jeres fællesmøder kan hjælper jer godt på vej. I ved, at kulturen er altafgørende for jeres brand og position på arbejdsmarkedet. Vil I være ansøgerens førstevalg, må I kunne walk the talk, og leve efter jeres værdier på arbejdspladsen. Det er alt fra måden I taler sammen på og hvordan I leder teamet, til hvorvidt I skaber det ideelle miljø for læring og motivation til jeres fællesmøder, der har betydning for at eksisterende medarbejdere trives såvel som at kommende ansøgere ser jeres vej.
Som mennesker kan vi holde fokus på nuet i 7 sekunder, før tankerne ubevidst leder os hen til fortid eller fremtid. Hvilke konsekvenser har dét, der bliver sagt, for mit projekt? Mødekulturen er helt naturligt og nødvendigt under forandring. Teambuilding, walk’n talks og dialog nedprioriteres dog ofte til fordel for et tætpakket program, der har til formål at være mere effektivt. Men det vi ser i udviklingen på arbejdsmarkedet lige nu, er en fremgang hos dem, der investerer i deres medarbejdere og blandt andet tænker ud af mødekultur-boksen. Modsat er manglende eller dårlige relationer og envejskommunikation en af de hyppigste årsager til opsigelser.
Det er nemlig ikke længere nok med fredagsbar, fair løn og fleksible arbejdstider. Vi vil være en del af et team med stærke relationer og psykologisk tryghed, hvor vi kan være ærlige og få det meste ud af vores tid. Der skal være rum til personlighed, kompetenceudvikling og en generel følelse af at være en uundværlig del af det maskineri, der får tingene til at ske. Vi vil inkluderes og aktiveres – også til lange fællesmøder. I forsøget på at være effektive til vores møder, udelader vi altså de elementer, der er mest efterspurgt og giver størst udbytte i teamet.
Men hvordan gør I den aktive mødekultur til virkelighed? Svaret vil ikke være ens for alle organisationer, men fælles er at vi ligesom sportsfolk, der går efter guldet, alle må træne vores gode vaner for at skabe den kultur, vi snakker om. For at få mere ud af jeres træning i erhvervslivets teams, kan I gøre brug af aktiv læring. Her mærker I via praktiske øvelser teorien på egen krop, og læringen forankres i højere grad end ved blot at lytte. At inkludere aktiv læring i jeres mødeprogram skaber involvering og aktivering af medarbejderne.
I åbner op for det miljø, I gerne vil have mere af, og får større udbytte med jeres fællesmøder. Start i de små og inkludér medarbejderne med reflektionstid eller dialog i jeres mødeprogram, så den viden I deler på mødet omsættes og bearbejdes. Sæt tid af til at tage jeres dialog op i plenum: Hvilke spørgsmål, tvivl og idéer har manifesteret sig i fællesskabet?
Tag skridtet videre og gør teambuilding til en prioriteret del af jeres mødeprogram. Udnyt at I alle er samlet, og byg på de altafgørende relationer i teamet, der hver dag skaber resultater i organisationen. Teambuilding byder netop på øvelser, der hjælper jer med at omsætte teori til praksis og giver jer værktøjer, I kan bruge til at styrke samarbejdet i hverdagen. Med aktive øvelser skaber I en dynamik i mødeprogrammet, der øger forståelsen, skaber stærkt sammenhold og sikrer at I alle ror motiverede i samme retning. Tank ny energi i teamet og tag et vigtigt skridt henimod at gøre jeres teamkultur til jeres største konkurrencefordel!