”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”. Dette citat kommer fra Astrid Lindgrens elskede Pippi Langstrømpe univers, men selv om de skønlitterære lærde diskuterer, hvorvidt ordlyden er helt korrekt, er der ikke nogen tvivl om meningen. Man kan mere, end man selv umiddelbart tror. Også selv om man er pige.
Derfor har den viljestærke børnebogsfigur været inspirationskilde til foreningen DigiPippi – en forening, hvis fornemmeste opgave er at inspirere flere yngre piger til at vælge en karriere, der går i retning af de mandsdominerede teknologibrancher.
Forældrenes rolle er vigtig
DigiPippi er grundlæggende et fritidstilbud for pigerne, men det rækker også helt ind i familierne, da den rolle forældrene, og måske især mødrene, spiller, tydeligt kan være med til at påvirke pigernes karrierevalg. Derfor afholder man såkaldte Tech Brunch arrangementer, hvor både pigerne, deres mødre og deres bedstemødre er i målgruppen.
Det handler om engagement
DigiPippis arbejde handler ikke blot om at gøre pigerne interesserede i teknologi, men også om at hæve deres selvværd og gøre dem i stand til at tro på sig selv. Derfor er der udpeget 25 kvindelige rollemodeller fra hele landet, som ikke blot er hentet fra teknologibrancherne, men som bredt tæller en række andre fag. Det er også DigiPippis grundholdning, at det ikke handler om at være bedst, men om at være engageret og have lyst til at lære.
Det er ikke alle piger forundt at blive topleder i en teknologivirksomhed, men til gengæld har alle ifølge DigiPippis stifter Eva Fog Noer mulighed for at være med til at fremme samt styrke de sociale og menneskelige værdier i teknologi og dermed gøre op med mændenes dominans.