Dynamisk IT-marked kræver fleksibilitet

”Vi forsøger at løse kundens behov på den bedste måde, både i forhold til det daglige arbejde og på længere sigt for at hjælpe kunden med at realisere sin IT-vision,” siger Peter Funch, Convision

Af:

Coronakrisen har forstærket virksomheders bevidsthed om, at fleksibel arbejdskraft kan spare omkostninger, mener konsulenthuset Convision.

Corona har understreget, at skalering er vigtig, og at det kan reducere omkostninger på længere sigt

IT-markedet har altid været kendetegnet ved høj dynamik og et stort behov for specialkompetencer. Kritiske projekter og platforme kræver IT-specialister med særlige kompetencer her og nu, og de kan være svære at finde.

Coronakrisen har på flere måder eksponeret dette behov for fleksibilitet yderligere, vurderer Peter Funch, adm. dir. i konsulenthuset Convision.

”Corona har understreget, at skalering er vigtig, og at det kan reducere omkostninger på længere sigt. Mange virksomheder har haft et behov for at skalere hurtigt ned og op igen. De ser i højere grad end før en besparelse over tid i at have en fleksibel arbejdskraft i en periode. Tendensen har været der i et stykke tid, men er meget udtrykt lige nu: fleksibel arbejdskraft giver både leverancesikkerhed og en omkostningsbesparelse i det lange løb.”

Det daglige arbejde og hele visionen
Når Convision sælger IT-specialister, sker det som del af en bred vifte af ydelser, fordi virksomheders behov er forskellige.

”Vi forsøger at løse kundens behov på den bedste måde, både i forhold til det daglige arbejde og på længere sigt for at hjælpe kunden med at realisere sin IT-vision. For at forstå kundens behov og rådgive kunden bedst muligt er vi nødt til at have en høj faglighed, så vi kan finde den bedste kompetence. Det gør vi dels gennem vores egen database med IT-specialister og gennem vores store netværk af IT-specialister.”

Convision understøtter ofte kunderne med andre løsninger.

”Hvis kunden har et on-going behov for ressourcer, er det faste medarbejdere, vi skal hjælpe med at finde. Vi kan også lave remote udviklingsteams, når vi skønner, at det er den optimale løsning. Så sammensætter vi et lille udviklingsteam af freelancere, som styret af os løser konkrete udviklingsopgaver.”

Med konceptet Young Developers hjælper Convision virksomheder med at finde nye IT-talenter, som kan være svære at tiltrække eller at finde i en travl hverdag.

Tunge freelance-profiler
Hvis den bedste løsning kræver samarbejde med kolleger i branchen, gør Convision også det.

”På flere offentlige aftaler har vi indgået strategiske samarbejdsaftaler. Vi går ind i udbud sammen, fordi vi synes, at vi kan hjælpe kunden bedre i fællesskab. Vi bruger også vores globale netværk, når vi kan se, at det er nødvendigt for at finde de meget specialiserede kompetencer uden for Danmark.”

Generelt mener Peter Funch, at vi i Danmark har et meget etableret freelancemarked med tunge og dygtige profiler.

”Mange har i dag en mere fleksibel indgang til IT-arbejdsmarkedet. Der kommer også nyuddannede ind på markedet, som gerne vil arbejde mere fleksibelt. Det forsøger vi at tage højde for i vores koncept, så vi kan hjælpe både kunderne og de nyuddannede med gode match mellem opgave og IT-specialist.”

Convision blev etableret i 2010 på et fundament af stærke relationer med kunder og konsulenter af et team af kompetente medarbejdere med stor erfaring fra konsulentbranchen. 

Convision tilbyder bl.a. Konsulenter, Rekruttering, Young Developers, Kurser og Nearshoring fra Ungarn.

Se mere på

www.convision.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...