Sponseret indhold

Følg videnskaben

”Initiativet Trial Nation fungerer rigtig godt

Af:

Det videnskabelige kald gennemsyrer Incyte, som er specialiseret i onkologi og hæmatologi, men ikke undlader at følge applikationer med potentiale på andre sygdomme helt til dørs.

”Follow the science,” lyder mottoet, der gennemsyrer biofarmavirksomheden Incyte’s organisation – lige fra forskningslaboratorierne i hovedkvarteret i Wilmington, Delaware, USA, til datterselskabet i Norden, hvor General Manager Erik Fromm og hans medarbejdere står for salg og klinisk forskning af virksomhedens produkter i samarbejde med sygehuse.

”Videnskaben er vores omdrejningspunkt. Mere end halvdelen af vores 1.400 medarbejdere er ansat i stillinger, der har direkte med forskning og udvikling at gøre, og i 2019 geninvesterede vi 53 procent af vores omsætning i forskning og udvikling. Den tilsvarende andel for de største i branchen er 15-20 procent,” siger Erik Fromm.

Applikationer med potentiale
Incyte beskæftiger sig først og fremmest med udvikling af præparater til onkologien og hæmatologien. Men hvis de videnskabelige medarbejdere under arbejdet med substanser og produkter finder applikationer med potentiale inden for andre områder end maligne sygdomme som cancer, undersøger Incyte også dem videnskabeligt.

Det har blandt andet resulteret i præparatet baricitinib, som er registreret og godkendt til behandling af rheumatoid arthritis (leddegigt). Produktet er udlicenseret til Eli Lilly og sælges under navnet Olumiant.

Videnskabelig forpligtelse
”Inden for onkologien og hæmatologien er det vores strategi at sende vores egne produkter på markedet, men det er et vigtigt aspekt af vores forretningsplan, at vi følger interessante applikationer helt til dørs. Når et produkt fungerer og opfylder et medicinsk behov på et andet sygdomsområde, føler vi en forpligtelse til at fortsætte forskningen, og så vil vi hellere overlade det til en partner at markedsføre produktet, hvis vi ræsonnerer, at vi ikke kan gøre det lige så effektivt selv.”

Det videnskabelige kald i organisationen har også gjort, at Incyte i flere tilfælde har fuldført forskningsprojekter om substanser på meget små sygdomsområder.

”Det afgørende er, om vi under arbejdet har fået et tydeligt signal om, at stoffet kan fungere og matcher et medicinsk behov. Selv om det ved første øjekast ikke har virket direkte lønsomt, er vi fortsat, fordi det var det rigtige at gøre af hensyn til patienter med sygdommen, og fordi der var sunde videnskabelige grunde.”

Præparater mod cancer
Blandt Incyte’s bidrag til hæmatologien er præparatet Iclusig med stoffet ponatinib og Jakavi med substansen ruxolitnib. Iclusig er godkendt til det nordiske marked og anvendes inden for visse maligne blodsygdomme som leukæmi. Blodcancerpræparatet ruxolitnib er Incyte’s største produkt og er i Europa udlicenseret til Novartis, der sælger det under navnet Jakavi.

Derudover har Incyte en pipeline med 20 forskellige substanser i forskellige udviklingsfaser, som adresserer mere end 25 forskellige tumor-former.
Aktuelt er Incyte på vej med nye produkter inden for kræft i galdevejene og lymfekræft.

”At have så bred en pipeline som så lille et firma inden for onkologi/hæmatologi er nærmest unikt og noget, vi er meget stolte af. Det viser, at vores forskningsmodel fungerer.”

Protokoller hurtigt på plads
Hos Incyte samarbejder lægemiddelkemikere og biologer tæt fra et meget tidligt stadie, hvilket ifølge Erik Fromm er med til at gøre processen hurtigere end mange andre steder.

”Vi er i det hele taget meget agile og fleksible, selv om vi er i en meget reguleret industri. Fordi vi ikke er så store og ikke skal involvere mange mennesker, har vi flere gange vist, at vi kan få forskningsprotokoller på plads meget hurtigt, hvis der er noget, vi ønsker at studere. For eksempel lykkedes det os senest på rekordtid at lave protokoller for studier af nogle af vores produkter på covid-19 relaterede tilstande,” siger Erik Fromm.

Trial Nation fungerer godt
Han noterer sig, at Danmark er klart overrepræsenteret i de kliniske studier, Incyte gennemfører i Norden i disse år.

”Det er lykkedes de danske myndigheder at skabe et godt miljø for klinisk forskning. Initiativet Trial Nation fungerer rigtig godt og har ikke sin lige i hele Norden. Der er rigtig gode forudsætninger for at bedrive kliniske studier i Danmark.”

Incyte er en global biofarmaceutisk virksomhed grundlagt i 2002 i Wilmington, Delaware, USA, af forskere i immunologi.

I dag har Incyte mere end 1.400 medarbejdere, hvoraf mere end halvdelen er beskæftiget direkte med forskning og udvikling (R&D). Ligeledes geninvesterede Incyte i 2019, 53 procent af sin omsætning i R&D. 250 af medarbejderne er placeret i Europa.

I dag er Incyte specialiseret i præparater til onkologien og hæmatologien. Pipeline tæller aktuelt 20 substanser mod mere end 25 forskellige tumor-former.

Se mere på www.incyte.com

Det er et vigtigt aspekt af vores forretningsplan, at vi følger interessante applikationer helt til dørs

Mest læste på BusinessReview.dk

1600px_COLOURBOX53565833--
Legal Tech gør det nemmere at have medarbejdere
annonce
Miljømærkning og klimakrav - bliver medicin også bæredygtig?
2cureX
Hospitaler åbner for individuel kræftbehandling
Aleca
Mennesket i centrum – i alle faser
Business people shaking hands
Direktørkontrakten, det gyldne håndtryk og besynderlige fratrædelsesordninger

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...