Fremtidens arbejdsplads er pludselig blevet nutid

Af:

Med ét har alle måttet kastet sig ud i det, der skulle være fremtidens digitale, virtuelle og individuelle arbejdsplads. God remote arbejdslyst!

Virksomheder og medarbejdere har længe vidst, at udviklingen gik i retning af remote working i form af virtuelle og ofte mobile kommunikationsløsninger, der gør os uafhængige af fysisk nærhed til den traditionelle arbejdsplads og optimerer vores produktivitet, så den ideelt set bliver konstant og upåvirket af de fysiske rammer, vi arbejder inden for.

Vi har brugt telefonmøder i 20 år, prøver videomøder i ny og næ og har efterhånden visse erfaringer med fjernskriveborde og arbejde fra hjemmefronten i fleksibilitetens hellige navn. Og vi elsker vores mobiler og bærbare computere, så var vi ikke godt på vej?

Platforme og værktøjer
På en trist baggrund har vi erfaret, at vi stadig har meget at lære, når det gælder remote working og virtuelle arbejdspladser. Fra den ene dag til den anden har coronakrisen gjort det nødvendigt for tusindvis af virksomheder at gentænke måden, medarbejderne arbejder og samarbejder på.

Samfundet blev lukket ned, og medarbejderne i langt de fleste kontorbaserede private virksomheder har arbejdet hjemmefra siden midten af marts.

Med ét har alle måttet kastet sig ud i det, der skulle være fremtidens digitale, virtuelle og individuelle arbejdsplads. Over natten blev en lidt abstrakt fremtid pludselig nutid og virkelighed for tusindvis af danske medarbejdere, og nu skal landets ledere, IT-chefer og HR-funktioner i gang med at indstille og motivere medarbejderne til at tage alle de nye platforme og værktøjer i brug.

Øget produktivitet
I dette tillæg giver vi inspiration til, hvordan det kan gøres, når du skal have videomøder, platforme, mikrofoner, headsets, kameraer, fjernskriveborde, alt i en-integrerede løsninger og fildelingstjenester til at passe til virksomhedens forretningsgange og de enkelte medarbejderes behov.

Et andet aspekt af virtuelle arbejdspladser er, at større mobilitet og mere arbejde på egen hånd betyder mindre social kontakt i vores mange åbne storrumskontorer.

Men virtuel kommunikation øger produktiviteten, viser undersøgelser, fordi vi under vores ”virtuelle koncentration” spilder mindre tid på ting, der ikke har med arbejdsopgaven at gøre. Mange virksomheder vil være forandrede, når vi er kommet ud af coronaens kløer.

God remote arbejdslyst!

Læs udgivelsen i sin helhed elektronisk:

Fremtidens Arbejdsplads

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...