Gratis online kursus i Microsoft Teams til hele det corona-ramte erhvervsliv

Af:

Corona-krisen presser de danske virksomheder, som skal holde hjulene i gang for at undgå for store tab. E-læringsvirksomheden GoLearn giver derfor en håndsrækning og tilbyder hele det danske erhvervsliv et gratis kursus i Microsoft Teams, så medarbejderne kan samarbejde effektivt hjemmefra.

Danske virksomheder står i en uvant og svær økonomisk situation som følge af corona-krisen. Tal fra Dansk erhverv viser, at 67% af virksomheder har oplevet et fald i omsætningen, og at 37% har mistet mere end 40% af deres omsætning.

Derfor giver e-læringsvirksomheden GoLearn, der bl.a. tilbyder e-læring i Microsoft Office 365, lige nu deres online kursus i Microsoft Teams væk gratis til danske virksomheder, så deres ansatte kan samarbejde bedre remote.

”Vores kursus er med til at løse en udfordring, som de danske virksomheder står overfor nu, hvor deres medarbejdere er hjemsendt. Vi synes, at vi har et ansvar for at hjælpe ved at give en håndsrækning til virksomhederne og tilbyde vores kursus i Teams gratis. Vi har allerede rullet det ud til 200 virksomheder og givet adgang til over 20.000 brugere”, siger medstifter af GoLearn, Rolf Pedersen.

Microsoft Teams er et samarbejdsværktøj, der gør det nemt at afholde virtuelle møder, samarbejde om projekter og dokumenter og kommunikere online. Teams er derfor et oplagt værktøj til at samarbejde remote, men der er desværre nogle udfordringer forbundet med at udrulle Teams i sin virksomhed.

En udfordring er, at selvom Teams er et enkelt værktøj, så kan nogle brugere ikke finde ud af at anvende det. En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser også, at hver tredje medarbejder i deres medlemsvirksomheder føler sig dårligt uddannet på it-fronten.

En anden udfordring er, at brugerne anvender Teams forskelligt, hvis man ikke sikrer en ensartet oplæring, samt at mulighederne, som værktøjet rummer, ikke udnyttes – og det kan gøre samarbejdet vanskeligt.

Når de danske virksomheder ikke har mulighed for at samle deres medarbejdere og oplære dem i Teams, kan virksomhederne tage andre midler i brug som for eksempel e-læring.

Hvis jeres virksomhed er corona-ramt og har sendt jeres medarbejdere hjem, kan I læse mere om GoLearns kursus og tilmelde jer gratis her: www.golearn.dk/gratis-teams

DLG: Vores ansatte blev hurtigt fortrolige med Teams
En af de virksomheder, som har benyttet sig af GoLearns tilbud, er grovvareselskabet DLG. De oplevede udfordringer med at kommunikere og samarbejde remote.

”Vores virksomhed er decentraliseret, hvor vi har mange afdelinger og butikker rundt omkring i Danmark, så det var i forvejen kompliceret at holde kontakten og kommunikere – og med corona-krisen blev udfordringen større, da mange medarbejdere skulle til at arbejde hjemmefra”, siger HR udviklingschef hos DLG, Heidi Bang Rasmussen.

Efter DLG har udrullet kurset til deres medarbejdere, har virksomheden fået løst udfordringerne og ser potentiale i e-læring i fremtiden.

”Med online kurset i Teams kom vores medarbejdere hurtigt i gang og blev fortrolige med værktøjet. Vi har tidligere haft vores forbehold for e-læring, men responsen på kurset har generelt været positiv. Corona-krisen har derfor vist, at e-læring har sin berettigelse hos DLG, også for fremtiden”, uddyber Heidi Bang Rasmussen.

E-læring er et oplagt værktøj til opkvalificering af medarbejdere
Efter regeringens nedlukning af Danmark, har GoLearn oplevet en stigende efterspørgsel på e-læring.

”Vi har oplevet en massiv efterspørgsel på vores e-læring i særligt Teams, da virksomhederne vil give deres medarbejdere de bedste vilkår for at udføre arbejde hjemmefra. Men vi oplever også, at mange virksomheder står med den udfordring, at de ikke har nok opgaver til alle deres hjemsendte medarbejdere. Her er det oplagt at bruge e-læring til at løfte de ansattes kompetencer”, siger Rolf Pedersen.

Rolf Pedersen mener, at flere virksomheder vælger at ty til fjernundervisning i form af e-læring, fordi det rummer nogle unikke fordele.

”E-læring er oplagt middel til efteruddannelse af medarbejdere, fordi det er fleksibelt og kan tilgås via computer, tablet eller telefon, når der er tid i hverdagen. Vores egen undersøgelse viser også, at 31% af vores brugere ser kurserne uden for normal arbejdstid. Derudover har brugerne også mulighed for at se læringsindholdet igen og igen, hvis der er noget, de har brug for at få repeteret”, forklarer han.

Du kan læse mere om GoLearn og deres udbud af e-læring her: 

www.golearn.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...