Få adgang til skrivebordet overalt uanset computer

Af:

Med fjernskrivebord, data og programmer placeret i IT-Hotellets sikrede koldkrigsbunker kan du altid genoptage dit arbejde, præcis hvor du slap, uanset hvor du er i verden.

Fjernskrivebordet ser altid ud på samme måde, uanset hvilken computer du benytter

De færreste har deres skrivebord placeret i en koldkrigsbunker, men det er i en vis forstand tilfældet, når du er kunde hos IT-Hotellet. Odense-virksomheden, der har kunder i hele landet, tilbyder virtuelle fjernskriveborde, også kaldet hostet desktop.

Det er en centraliseret, fleksibel cloudløsning, hvor medarbejdere nemt og sikkert har adgang til e-mail, filer, programmer, virksomhedens servere og andre ressourcer, uanset hvor de befinder sig i verden.

Alle kundens data og programmer er migreret til IT-Hotellets datacenter, som er indrettet i en tidligere koldkrigsbunker bag tykke betonmure og ståldøre.

”Vores kunders medarbejdere skal bare have adgang til en computer og internettet, så kan de logge på deres fjernskrivebord, der altid ser ud på samme måde, uanset hvilken computer de benytter,” siger direktør Thomas V. Ferdinandy.

Konceptet udnytter de muligheder for fjernskriveborde, der følger med Windows-computere, men kan også installeres på Mac og mobile devices.

Drift, opdatering og backup
Computere med fjernskrivebord kører med samme hastighed som på det traditionelle kontor. Alle typer af programmer kan installeres på fjernskrivebordene i bunkeren – fra gamle økonomisystemer til særlig software, der er unik for kunden eller kundens branche.

IT-Hotellet sørger for al drift, opdatering og backup, og den valgte løsning kører som abonnement, så virksomheden kan budgettere med et fast beløb per måned til hosting, drift og support af IT. For medarbejderen giver det fleksibilitet og mobilitet. Klap den ene computer sammen og log på igen fra en ny et andet sted – og du har det samme skærmbillede fremme som før.

Stor sikkerhed
Ingen computer er immun over for virus, men med et fjernskrivebord hos IT-Hotellet er du i trygge hænder og vil få hurtig og omfattende hjælp, når uheldet er ude.

”Uanset hvor meget sikkerhed man implementerer i sit system, kan man ikke undgå, at en bruger får klikket på et inficeret link. I den situation gendanner vi systemet fra den sidste backup, som højst er et døgn gammel. For eksempel kan vi få en kunde med 20 brugere og 200 GB data op at køre igen inden for en time. Det skal sammenlignes med den tid, en lokal IT-medarbejder skal bruge på at geninstallere hver computer manuelt. Med et par timer per computer er det 40 timer i alt mod en time i vores setup,” siger Thomas V. Ferdinandy.

En inficeret PC skader ikke systemet, da der ikke sker dataoverførsel fra PC’en til serveren i bunkeren. Forbindelsen mellem computer og server består kun af skærmbilleder, museklik og tastaturtryk.

Som en ekstra sikkerhed giver IT-Hotellet mulighed for 2-faktor validering, hvor der bliver sendt en besked til en app eller en sms til ens telefon, så man ikke kan logge på uden at indtaste den ekstra kode, man få.

Klimavenligt datacenter
IT-Hotellet købte bunkeren over for frilandsmuseet Den Fynske Landsby af Civilforsvaret i 2013. Bunkeren var blandt andet i operativ brug under Cubakrisen i 1962 og Tjernobylulykken i 1986.

Der skal forceres seks låse, tre gitterporte, to kraftige ståldøre og en rulleport, før man kommer ind til vitalt udstyr. En anden fordel udover den fysiske sikkerhed er, at der er køligt i en bunker.

”Det er en klimavenlig måde at drive datacenter på, fordi vi ikke har brug for at køle vores servere. Vi skal blot cirkulere luften. Da der altid er 18-22 grader året igennem, bruger vi halvt så meget energi som konventionelle datacentre,” siger Thomas V. Ferdinandy.
I virksomhedens ånd driver han og medarbejderne naturligvis IT-Hotellet med brug af fjernskriveborde via virksomhedens egen løsning.

Fordele ved fjernskrivebord

Problemfri og tidsbesparende drift og backup uden bekymringer. Alt samles i ét system. 
Ingen dyre investeringer og opdateringer i software og hardware.
Økonomisk overblik og nul ubehagelige ekstraregninger ved opdatering og support.
Fleksibilitet. Du har sikker online adgang til data, uanset hvor du er i verden.
Ingen installation af programmer, fri skalering og tilpasning på meget højt niveau.

Se mere på

www.it-hotellet.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...