Der er én faktor der afgør, om jeres videomøder er professionelle

Af:

I øjeblikket taler vi i høj grad om hjemmearbejdspladser og videomøder med Teams. Det er netop videomøder, som gør virksomheder og medarbejdere i stand til at holde hjulene kørende i en noget kaotisk tid.

Professionel videokonference giver bedre mødeoplevelse og er tænkt ind i en sammenhæng med en infrastruktur, som understøtter brugen af forskelligt udstyr

Det vigtige har indtil nu været at få medarbejderne koblet på en videoløsning. Så kan det godt være at kvaliteten ikke er i top, men medarbejderne er på, og de kan arbejde – midlertidigt.

Men situationen er samtidig en øjenåbner for rigtig mange virksomheder, som lige nu oplever, hvilke muligheder der er med videomøder.

Hvordan medarbejderne, til trods for at de er spredt ud over mange forskellige lokationer, stadigvæk kan kommunikere, samarbejde og dele dokumenter – og derved varetage deres arbejde. Hvordan man kan drive virksomheden videre – og kommunikere via video.

Men den manglende infrastruktur har flere steder skabt udfordringer. Jacob Carlsen, Adm. direktør AVDAN, fortæller:

”Fællesmøder med alle medarbejdere placeret på hvert deres hjemmekontor, med hver deres udstyr, er typisk en udfordring for mange. Pointen er, at med en gennemtænkt professionel videoinfrastruktur er det muligt. Vi har selv gjort det – afholdt fællesmøde med alle ansatte, så der kunne gives kollektiv besked. Hel praktisk blev der ringet op til samtlige medarbejdere fra et centralt mødelokale i Horsens, med skærm og Poly videokonferenceudstyr”.

Derfor er videomøder en god idé – også efter krisen
Hvis vi skal tænke fremad – efter krisen – kan virksomhederne helt sikkert bruge denne viden og erfaring til noget konstruktivt, og se værdien i videomøder – også på den lange bane.

Det, at samarbejde via videomøder, kan blive en naturlig del af dagligdagen for endnu flere. Det vil gavne miljøet, reducere omkostningerne og det vil styrke virksomhederne fremadrettet, hvis vi på et eller andet tidspunkt skulle komme i en lignende situation – forhåbentlig i mindre målestok.

Sådan får du problemfrie videomøder
Men hvis vi skal til at bruge videomøder i større målestok, som en meget mere naturlig og vedvarende del af vores forretning, er vi nødt til at se på infrastrukturen for at sikre, at alle videomøder kan afholdes ubesværet.

Derfor skal virksomhederne satse på professionelle videokonferenceløsninger. De har typisk en markant bedre kvalitet både billed- og lydmæssigt. Det vil sige, at de giver en bedre mødeoplevelse med mulighed for zoom på den, der taler, støjdæmpning, detaljeret lyd, bedre opløsning og lys, mindre forsinkelse m.v.

Samtidig er de tænkt ind i en lidt større sammenhæng med en infrastruktur, som underbygger og støtter forskelligt udstyr og en noget større belastning. De er kort sagt udviklet til professionelt brug.

Infrastrukturen er den ene faktor, der kan afgøre om en løsning er professionel
Jacob Carlsen, fortæller: ”Virksomheder kan med fordel lade sig inspirere af, hvad andre med succes har gjort. Senest har en af vores kunder, med datterselskaber og samarbejdspartnere over det meste af verden, investeret i en professionel videokonferenceløsning – med en infrastruktur, som samler virksomhedens forskelligartede udstyr”.

Det, at få 1400 medarbejdere til at kommunikere, informere og vidensdele, kan være en udfordring. Specielt når medarbejderne er placeret rundt om i det meste af verden, i forskellige datterselskaber, med et væld af forskellige videokonferenceløsninger, som normalt ikke kan forbindes uden tekniske spidsfindigheder.
Men sådan behøver det ikke være. Med en Poly videoinfrastruktur, behøver man ikke det samme videokonferenceudstyr for at kunne kommunikere.

Jacob Carlsen, fortsætter: ”Virksomheden bruger løsningen i dagligdagen, når medarbejderne skal kommunikere på tværs af landegrænser, enten til én-til-én møder eller møder med et begrænset antal medarbejdere.

Men det bruges også til virksomhedens 4-5 årlige globale ”Digitale Virksomhedskonferencer”, hvor rigtig mange medarbejdere er på et Teams kald samtidig. Endnu er virksomheden dog langt fra, hvad Poly udstyret kan klare. Det udstyr virksomheden har investeret i, kan klare op til 10.000 samtidige kald”.

Med en klar Microsoft strategi og Poly videoinfrastruktur håndteret i “skyen” (cloud management), er virksomheden sikret et ensartet workflow i alle møderum uanset udstyr. Kunden har valgt at lade AVDAN stå for håndtering og servicering af løsningen. Det betyder i praksis, at alle møderum/endepunkter (softwaredelen), uanset om de befinder sig i Danmark eller Asien, kan håndteres og serviceres fra ét sted.

De bedst certificerede Unified Communication medarbejdere

AVDAN er en erfaren leverandør af videokonferenceløsninger til dansk erhvervsliv. Vi har nogle af markedets dygtigste og bedst certificerede Unified Communication medarbejdere, og har gennem årene solgt løsninger, som gør det både nemmere og hurtigere at dele viden og informationer mellem mennesker.  Vi skaber dagligt det optimale ”rum” for udveksling af informationer og idéer – med audiovisuelle løsninger. Hvis du vil vide mere, så skriv direkte til Jacob Carlsen jca@avdan.dk, eller ring på telefon
87 45 60 90. 

Læs mere om, hvordan du også får den bedste videoløsning til lige netop din virksomheds behov på 

avdan.dk/videokonference_1

Mest læste på BusinessReview.dk

No posts found

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...