Sponseret indhold

Fremtidens fragt i byerne sker smidigt og grønt

Af:

Eldrevne scootere med fragtkapacitet vil overtage mere og mere af den praktiske kørsel i byerne fra traditionelle varebiler på benzin og diesel. Morgendagens håndværker kredser ikke 20 minutter i nabolaget for at finde en ledig p-plads til sin varebil, men parkerer blot sin trehjulede el-scooter direkte på adressen, hvor der skal arbejdes.

Materialerne er allerede leveret til døren, og håndværkeren skal bare hanke op i sit personlige værktøj fra bagagerummet foran, hvor skruemaskinen har ladet op med strøm fra scooterens batteri på turen fra forrige opgave. Udskift selv faggruppe – og justér lidt på scooterens features. Det samlede billede vil illustrere spændvidden i den trehjulede fragt-scooter TRIPL, som i disse år indtager de danske veje – særligt inde i byerne.

”Ingen er vist længere i tvivl om, at der i en snarlig fremtid kommer restriktioner på kørsel med fossildrevne biler i byerne, og vi vil gerne hjælpe vores kunder med at tage skridtet ind i en ny tid, hvor fragt og distribution i byen sker nemmere, hurtigere og grønnere end i dag,” siger Kasper de Witt, direktør for JAKA Service, der forhandler TRIPL i Danmark.

Kan parkeres overalt
TRIPL er indregistreret som en 45-knallert og kører på almindelig vej, men kan parkeres overalt. Scooteren er drevet af et moderne lithium-batteri med seks store celler og en rækkevidde på 100-120 km alt efter modeltype.Batteriet kan nemt opgraderes, efterhånden som batteriteknologien udvikler sig og fører til længere rækkevidde.

Udover at forhandle TRIPL udfører JAKA Service også de tilpasninger, der giver hver kunde sig egen unikke, energivenlige scooterløsning designet til kundens specifikke behov.

”Som udgangspunkt er TRIPL født med en kasse foran, man kan fylde med varer, som skal fragtes rundt i byen. Vi kan tilpasse bagagerummet og karrosseriet, så køretøjet opfylder forskellige faggruppers behov. Nogle har fået klimakasse til transport af blodprøver og fødevarer, andre er indrettet med håndværkervenligt skuffesystem og oplader-funktion koblet til scooterens eget batteri. Vi etablerer også vaskeanlæg med slange og pumpe og kroge til stigen på siden af scooteren, så den kan benyttes af vinduespudsere eller andre, der vedligeholder med vand. Lige nu arbejder vi på at lancere en trailer i europapalle-størrelse, så TRIPL kan fragte 100 kilo ekstra,” fortæller Kasper de Witt.

Last mile-delivery
Udover at være miljøvenlig baner køretøjer som TRIPL vejen for en ny form for effektivitet i byerne.

”Fordelen i forhold til virksomhedens drift er, at du med TRIPL kan nå mange flere stop i timen end i dag, hvor du er afhængig af at skulle finde p-plads. Samtidig kan du fragte meget større emner end på en cykel. Scootere, der har fragtkapacitet og tilmed ikke sviner med benzin- eller dieselforbrænding, kommer til at ændre trafikken og bybilledet. Trenden er, at køretøjerne bliver mindre og mindre, og at du etablerer mindre lagre rundt omkring til de varer, du skal fragte rundt. Med scootere bliver din distribution mere fleksibel, og last mile-delivery bliver nemmere,” siger Kasper de Witt.

Pickup på fire hjul
JAKA Service har arbejdet med TRIPL, siden scooteren blev udviklet af det danske energiselskab EWII for fire år siden. Siden er scooteren blevet overtaget af et hollandsk firma, der snart lader JAKA Service introducere en hollandske opfindelse i Danmark, TRIPL4 Pickup.

Den har fire hjul, er ikke på nummerplader og kører maksimalt 25 km/t. På en almindelig TRIPL sidder føreren på et sæde – på en TRIPL4 Pickup står føreren på et trinbræt. I Holland, hvor den er vidt udbredt, bruges TRIPL4 Pickup især til renovation og vedligeholdelse af veje og grønne anlæg i byrummet.

”Hvor TRIPL’s karosseri er låst af et design, kan kassen foran på TRIPL4 Pickup ændres til hver kunde. Nogle har åbent lad, andre en lukkemekanisme, der matcher behovet. Skal man transportere en batteridrevet håndskubber, kører man den op på ladet via en rampe, og batteriet kan så lades op ved hjælp af scooterens batteri på vej til næste opgave. Og sådan kan vi blive ved. Kun fantasien sætter grænser,” siger Kasper de Witt.

FAKTA

TRIPL er et dansk designet el-køretøj udviklet som en emissionsfri løsning til last mile-levering. TRIPL indregistreres som en 45-knallert, har en rækkevidde på 100-120 km, kommer nemt gennem zoner med og uden biler og har en lastekapacitet på 200 kg. TRIPL4 Pickup er et hollandsk designet el-køretøj udviklet som en emissionsfri løsning til renovationsopgaver og vedligeholdelse af grønne områder i byerne. TRIPL4 Pickup er ikke på nummerplade og kan køre op til 25 km/t.

Se mere på www.tripl.com

Se mere på www.jakaservice.dk

Scootere, der har fragtkapacitet og tilmed ikke sviner med benzin- eller dieselforbrænding, kommer til at ændre trafikken og bybilledet

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Erik Østergaard portrætfoto copy
Omstilling kræver gode rammer
Der skal fortsat transporteres varer rundt i landet samt ind og ud over grænsen. Det kommer i endnu højere grad til at foregå på lastbiler...
Bring 2
BRING ØGER FARTEN PÅ OMSTILLINGEN TIL ELBILER
Allerede i dag leverer Bring pakker til 1,4 mio. danskere med el-drevne varebiler, og siden 2012 har koncernen reduceret CO2-udledningen...
jesper-kronborg-2-Vm1TRlFjSWFEMDF4dEJxUHdzdG0wVllDZStZPQ2
Starten til den grønne omstilling er gået, og Danmark skal rykke nu for ikke at sakke bagud
Hvis den grønne omstilling var et kapløb, har startskuddet lydt, og Danmark hænger i startblokken. Rammevilkårene for de danske transportvirksomheder...