Nordatlanten inviterer til konferencer

Af:

Trods sin begrænsede størrelse har Færøerne alt, hvad man kan ønske sig af autentiske oplevelser. Så hold konferencen omgivet af øernes storslåede natur; for først efter et besøg forstår man storheden helt.

De uspolerede og rå omgivelser sikrer, at konferencen bliver lidt ud over det sædvanlige. Vi oplever ofte, at gæsterne bliver helt overvældet af indtrykkene og naturen.

Nord for Danmark ude i Atlanten er det havet og vejret, der sætter dagsordenen. Her er naturen vild og smuk og til tider overvældende og voldsom. Sådan har det været gennem tusinder af år på de 18 vulkanske klippeøer, der er beskrevet så malerisk af store forfattere som William Heinesen. Herude i Atlanten hersker respekten for elementernes rasen, hvilket opleves både i naturen og ude i de små bygder.

Gør konferencen eksotisk
På trods af det lange historiske og kulturelle parløb med Danmark står de forrevne klipper og brusende elve i stærk kontrast til Danmarks bløde landskaber. Så at holde konferencen på Færøerne åbner samtidig op for at opleve en helt anden verden, der geografisk ikke er langt væk.

– For mange er Færøerne stadig en eksotisk destination, og de uspolerede og rå omgivelser sikrer, at konferencen bliver lidt ud over det sædvanlige, hvor der er mulighed for at krydre de faglige input med naturoplevelserne, fortæller Lív Lamhauge, der er Eventmanager på Hotel Føroyar, som også hjælper gæsterne med kontakter til dem, der arrangerer teambuilding på Færøerne.

Det kan både være med et adrenalinsus med at hoppe fra klipperne, sejle på de blå bølger, eller det kan være en stille tur ud på fjeldet for at opleve dyrelivet, hvor Færøerne blandt andet er kendt for det overdådige fugleliv. Uanset hvad I har lyst til, er der rig mulighed for at komme tættere på hinanden og styrke samarbejdet.

Lív Lamhauge er eventmanager på Hotel Føroyar.

På toppen af verden
På havnen i Tórshavn helt ned til vandet ligger den gamle saltsilo, som er blevet omdannet til topmoderne konferencefaciliter med et galleri øverst, som kan huse op mod 300 gæster. Konferencen kan holdes med udsigt til de klare blå hav og med de knejsende fjelde lige i baggrunden. Stedet indbyder til konferencer med højt til loftet, hvor det er oplagt at tænke stort i et kreativt læringsrum.

Køkkenet på Hotel Føroyar lever lækker veltillavet mad til gæsterne, der besøger Silo. Færøerne er gennem de seneste år kommet på det kulinariske landkort blandt andet med restaurant KOKS, som har to Michelinstjerner og faktisk begyndte på Hotel Føroyar, inden den flyttede til nye lokaler. Øerne bugner af fisk og skaldyr, der lige er hevet op fra det kolde rene hav, og lam der har græsset frit.

Smag på det lokale
På det firestjernede konferencested Hotel Føroyar, der har fordoblet kapaciteten her i 2020, bugner tallerkenerne af friske råvarer i et køkken med både fokus på det lokale og internationale. Hotellet, der ligger højt hævet over Tórshavn, råder over 195 værelser, hvoraf langt de fleste ligger med fuld udsigt til den storslåede natur, byen og øerne ude i havet. Præcist som i Silo findes der også på hotellet topmoderne konferencefaciliteter.

– Vi rummer alt fra fire til 400 gæster her på hotellet. De gæster, som holder konferencer i Silo, overnatter typisk hos os, forklarer Lív Lamhauge. Det er ejerkredsen Gist og Vist, som både ejer Hotel Føroyar, Silo, KOKS samt en håndfuld andre hoteller og restauranter – også af meget høj kvalitet.

Hos Hotel Føroyar har de også et anneks med 23 værelser, der er fuldstændig omringet af natur med udsigt til klipperne i baggrunden, og fårene der græsser. Scenen ses overalt på øerne, hvor blødt grønt mos med små hvide blomster dækker de hundredvis af fjelde, der huser omkring 75.000 får, der græsser frit i landskaberne.

–Vi oplever ofte, at gæsterne bliver helt overvældet af indtrykkene og naturen. Gæsterne taler om en helt særlig ro, som nærmest er meditativ, og som styrker læringsrummet på konferencerne, fortæller Lív Lamhauge.

Rundt på Færøerne
Det lille ørige er hjem for omkring 50.000 mennesker fordelt på de 18 øer, og uanset hvor man er på Færøerne, er havet aldrig langt væk. Infrastrukturen er god, så det er let at rejse mellem øerne, der byder på forskellige seværdigheder. Fortvivl ikke hvis det regner, det får bare naturens farver til at træde endnu tydeligere frem.

Selv om Færøerne for mange er en vild og ukendt destination, er det let at komme til øerne både fra København og Billund, og flybilletterne er bestemt til at betale.

Konference på Færøerne er for de virksomheder, der gerne vil prøve noget helt nyt og være first-movers samt forkæle medarbejderne med en oplevelse ud over det sædvanlige. Så pak kufferten og sæt kursen mod Nordatlanten. Oplev den grønne oase hvor storheden, myterne og oplevelserne venter.

Færøerne ligger i det Nordatlantiske hav på 620 nord og 70 vest, cirka 430 km sydøst fra Island, 600 km vest for Norge, og 300 km nordvest for Skotland. Afstanden fra København er omkring 1.300 km. Færøerne omfatter 18 øer, der adskilles af smalle sunde og fjorde. Det samlede areal er 1.399 km2.

National Geographic Traveller har kåret Færøerne som verdens bedste ø-destination blandt 111 ø-destinationer i verden. Færøerne blev den eneste topscorer med bedømmelsen: autentiske, uspolerede og forventes at blive sådan.

Læs mere her

www.hotelforoyar.fo/en/

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...