Bliv en bæredygtig virksomhed på ingen tid

Af:

På Nordic Meetings & Events Expo vil nogle af de mest betydningsfulde firstmovere fortælle, hvordan de selv har implementeret bæredygtighed ved møder og konferencer og i virksomheden. Mød blandt andre hotelguruen Petter Stordalen, som har et stort hjerte for ansvarlighed og bæredygtighed.

Hotelguruen Petter Stordalen fra hotelkæden Nordic Choice Hotels.

Bæredygtighed er en af de store megatrends lige nu. Den norske hotelguru og ejer af mere end 200 hoteller, Petter Stordalen er ikke kun er fremadstormende forretningsmand, han er også en seriøs miljøaktivist.

Via hans hotelkæde Nordic Choice Hotels viser han sit stærke fokus på CSR og bæredygtig hotel management. Oplev hans personlige drive og få konkrete ideer og input gennem et inspirerende foredrag ud fra Petter Stordalens egen bæredygtige rejse.

Bæredygtighed er hard core business
At arbejde med bæredygtighed handler ikke om CSR i glitterudgave, men om hard core forretning. Både internt og eksternt er bæredygtighed gået fra at være “nice to have” til at være “need to have”.

Hør Stine Bosse fortælle om vilkårene for god, bæredygtig ledelse i dag. Stine Bosse bestyrelsesformand, tidligere CEO og foredragsholder. Hun er kendt som en skarp og dygtig kvindelig topleder.

Forandringen begynder med dig selv
Business er bæredygtighed – og bæredygtighed er business. Ikke kun fordi, vi vil passe godt på pandaerne og naturen. Men også fordi der er forretning i at følge den nye verdensorden.

Folk vælger de produkter – de mødesteder, de events og den catering, som bedst matcher deres egen eller deres kunders grundholdning. Men det er ikke altid let at finde ud af, hvordan man får det hele til at gå op i en højere enhed.

Forandringen begynder med dig selv, mener Thomas Kolster – en marketing aktivist med en mission om at få business segmentet til at betragte mennesket og vores planet som det vigtigste. Hør hans Foredrag “Give a damn – be a challenging consumer.”

Kan man nudge til bæredygtighed?
Sille Krukow er forfatter og medvært på det danske tv-show “Vanens Magt”, hvor hun nudger danskerne til bedre hverdagsbeslutninger. Hun er nudging- og adfærdsdesignekspert, som tror på adfærd som nøglen til at drive globale forandringer, og en måde at indføre sundere, grønnere og sikrere beslutninger i hverdagen for flertallet.

I dette foredrag introducerer Sille Krukow grundlæggende teorier, indsigter og eksempler på, hvordan man kan tilrettelægge hverdagen og omgivelserne for at ændre adfærd, samt hvordan man kan nudge medarbejdere og forbrugere for at ændre dem i retning af mere bæredygtige, effektive og digitale arbejdsprocesser og forbrugsmønstre.

Sund mad på konferencer
De fleste hoteller har fokus på sundhed og bæredygtighed, men hvad skal hotellerne være indstillet på i 2020 og frem? Hvad forventer kunderne, og hvordan imødekommer vi dem? Christian Bitz fortæller om konceptet, som han har udviklet med Himmerland Golf og Spa Resort og giver sit bud på fremtidens konferencemad.

Lad os deles om de bæredygtige erfaringer
Nordic Meetings & Events Expo 2. og 3. september har fokus på bæredygtighed i en sådan grad, at udstillerne er blevet bedt om at tænke bæredygtigt fra A til Z allerede inden, de ankommer til messen. Kig med her og få konkret inspiration til egne messer og møder.

 • Spørg dine leverandører om de kan levere deres materialer i komposterbart, bionedbrydeligt eller genanvendeligt emballage.
 • Begræns dit affald og pak i genanvendelige kurve og lignende.
 • Overhold de affaldssorteringsanbefalinger, der er i Forum og vær med til, at sende så meget affald som muligt til genanvendelse og genbrug.
 • Vælg merchandise lavet af bæredygtige råvarer eller produceret fra socialøkonomiske virksomheder.
 • Bestil materiale uden årstal på, så de kan genbruges flere år efterfølgende.
 • Hvis der er smagsprøver, så benyt bæredygtigt producerede servietter, papkrus, service etc. Undgå plastikløsninger
 • Undgå vand i flasker.
 • Undgå at udlevere plastikposer.
 • Bestil ikke et stort antal, men afstem volumen efter antallet af besøgende på Expo’en.
 • Kan ’leftovers’ doneres til udsatte eller børnehaven, genbruges til andre salgsaktiviteter eller andet?
 • Vælg digitale løsninger i stedet for printede brochurer og kort.
 • Vælg emballage og udsmykning af standen, så der er mindst muligt affald.
 • Udlever kun materiale til potentielle og interesserede gæster, da resten bare smides ud.
 • Undgå afskårne blomster.

Udstillerne har derudover modtaget forslag til bæredygtig transport, udstillingsmateriale m.v.

Se de mange spændende foredrag på: 

www.nnme.dk/program 

ADRESSE

Nordic Meetings & Events Expo
Forum CPH – Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg C 

DATO & ÅBNINGSTID

Den 2. september kl. 09.00-17.00
Den 3. september kl. 09.00 – 15.00

ARRANGØR

Kursuslex – Bregnerødvej 144A – Birkerød

Gratis tilmelding på nmee.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...