VOLAs design holder i generationer

Den udødelige vandhane 111 fra VOLA så dagens lys i 1968 – og er blevet produceret uafbrudt siden.

Af:

Bæredygtighed handler ikke kun om at tage hensyn til miljøet i produktionen – det handler også om at skabe produkter, der lever meget længe. Danske VOLA gør begge dele.

Vi producerer
armaturer af de bedste materialer, så de kan holde i generationer

Der er sket noget med vores forbrugsmønstre de senere år. Kortsigtede investeringer og køb og smid-væk produkter er ikke længere attraktive.

I takt med det stigende fokus på både det lokale miljø og klodens generelle klimatilstand, er forbrugere i højere grad begyndt at efterspørge gennemtænkte og langtidsholdbare produkter inden for alt fra fødevarer til boligindretning. Der er ganske enkelt en glæde ved at købe kvalitetsprodukter, der holder i årevis og som skaber mening og glæde hver dag.

VOLA – Made in Denmark siden 1968
Dén tendens mærker man hos danske VOLA, der gennem mere end 50 år har været synonym med stilrent og funktionelt design til badeværelset. Det allerførste VOLA 111 armatur så dagens lys i 1968 som en del af totalindretningen af Nationalbanken.

Designet var et resultat af samarbejdet mellem den verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen og Verner Overgaard, der havde den nyskabende ide, at skjule alle rør og tekniske dele af vandhanerne inde bag væggen. VOLA viste sig at blive en overvældende succes, og de selvsamme designs fra 1968 produceres stadig til kunder over hele verden.

VOLA er klassisk dansk design, der stadig fremstilles på fabrikken i Horsens.

Bæredygtig produktion i Horsens
Produktionen af alle VOLA produkter foregår stadig på fabrikken i Horsens, hvor fremstillingen tager udgangspunkt i traditionelle håndværkstraditioner og en bæredygtige hensyn. Teknikker inden for lodning, polering og børstning af overfladerne er kernekompetencer, som er unikke for VOLA, og som det tager årevis at opøve.

“Vi producerer armaturer af de bedste materialer, så de kan holde i generationer. Spåner fra produktionen genanvendes, så intet går til spilde. Vi leverer reservedele til armaturer, der er 50 år gamle, så de ikke skal udskiftes eller bortskaffes. Det er et godt eksempel på bæredygtig produktion”, forklarer Birthe Tofting, der er salg- og marketingdirektør for VOLA.

Hun påpeger desuden, at VOLA leverer reservedele til samtlige VOLA armaturer – også selv om de er 40-50 år gamle. Dermed kan gamle armaturer repareres og leve videre i mange år.

Fakta:

– Alle VOLA armaturer produceres i på fabrikken i Horsens.

– De første VOLA armaturer blev designet i 1968 af Arne Jacobsen til Danmarks Nationalbank.

– I de seneste 10 år har VOLA lanceret 12 nye armaturer, der alle har modtaget internationale designpriser.

Se mere på

www.vola.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...