Sponseret indhold

Nu laver Eva Solo også møbler

Phantom sofaserien er en moderne fortolkning af den klassiske London-sofa. Dens skulpturelle udtryk kommer især til sin ret, hvis sofaen placeres midt i et rum. Pris fra 18.995 kr.

Af:

De er verdenskendt for deres køkkengrej af høj kvalitet og med et hav af designpriser bag sig – men nu satser Eva Solo også på møbler i moderne, nordisk design. Oplev alle nyhederne på 3 Days of Design.

De fleste danske køkkener har nok en gryde, en termokande, en kniv eller en tallerken fra Eva Solo. Det danske familiefirma har nemlig siden 1949 designet køkkengrej og ting til at dække bordet med.

Fokus har altid været på kvalitet og funktionalitet, og det har givet succes i ind- og udland, hvor Eva Solo er allemandseje og har modtaget en lang række designpriser. Og sådan kunne historien godt have fortsat, men sidste år kastede Eva Solo sig ud i et helt nyt designeventyr, da man introducerede de første elementer i det, der skal blive til en omfattende møbelkollektion under samme navn.

Møbler skabt med passion
Og hvorfor nu det, kan man fristes til at spørge. Det handler ganske enkelt om lysten til at føre nogle af Eva Solos kendte designtraditioner fra køkkenet og spisebordet og ud i resten af boligen, forklarer Jan Engelbrecht, der er CEO hos Eva Solo.

”Ægte og langtidsholdbart design skabes med passion. Det handler mere om kærlighed end kold beregning. Det er derfor, at vi med stolthed kan sige: Vi laver møbler, fordi vi har lyst”.

Til at hjælpe sig i processen har man bl.a. allieret sig med ARDE Designstudio samt ikke mindst designduoen Tools (Claus Jensen og Henrik Holbæk), der i de sidste 20 år har spillet en afgørende rolle for mange andre Eva Solo-produkter. Fællesnævneren for kollektionen som helhed er ifølge Jan Engelbrecht, at den er “… opsigtsvækkende og samtidig underspillet, hvor klare og æstetiske linjer skaber ro, varme og enkelhed. En kollektion, hvor håndværk, materialer og design er i fokus”.

Organiske Abelone
Et godt eksempel er Tools’ stoleserie Abelone, der så dagens lys sidste år og allerede er blevet taget godt imod. Serien består af loungestol, spisebordsstol og barstol og er navngivet efter og inspireret af den asiatiske abelone-musling. Grundstrukturen er fremstillet i 3d finér – en helt speciel formpresning med nye udformningsmuligheder.

Mange skalstole har samme form udenpå og indeni, men med Abalone har designerne valgt, at ydersiden skulle være mere organisk, som en muslingeskal. Det giver stolene en blød og organisk bagside, mens indersiden er forsynet med en læderbetrukket støbt skum med en ergonomisk form.

Ud over Abelone består kollektionen af bl.a. lamper, sofaer, spiseborde og sofaborde – alt sammen skabt i modernistisk, dansk design og fremstillet af gedigne materialer.
I år suppleres kollektionen bl.a. med reolsystemet Smile, Phantom sofaserien og Carry tv-standeren (alle designet af Tools).

Mød Eva Solo på 3 Days of Design
For andet år i træk kan du opleve Eva Solo på 3 Days of Design i maj måned, hvor man indretter et pop-up showroom i Avlskarl Galleri i Bredgade 28. Det er ganske tæt på den centrale HUB i designfestivalen, og der er al mulig grund til at lægge vejen forbi og se nærmere på nyhederne.

Et møbel er funktionelt, når det på alle planer føles rigtigt – hverken mere eller mindre

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Se mere på www.evasolo.com

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...