Sponseret indhold

Din nye bolig er bygget på designhistorien

Mad Men-stil designet i 1950’erne af Hvidt & Mølgaard.

Af:

Under 3 Days of Design præsenterer den danske designvirksomhed &Tradition sit bud på nutidens og de næste generationers bolig – en rejse fra Arne Jacobsen til vore dages designikoner.

Hvordan så fremtidens hjem ud i fortidens 1920’ere? Et ikonisk bud er Arne Jacobsens og Flemming Lassens vinderprojekt “Fremtidens Hus” fra boligudstillingen i Forum 1929. Foruden at indvarsle den internationale modernisme i Danmark bød huset på futuriske indslag som ”garage” til både båd og bil og en dørmåtte, der sugede snavs af skoene – men det var vinderprojektets interiør, der for alvor blev en del af fremtidens boliger.

Bellevue, Mad Men og flowerpower
Huset var Arne Jacobsens første totaldesignede projekt, hvor møbler, lamper og farvesætning bar arkitektens fingeraftryk. Én af lamperne – Bellevue lampen – fik sit navn efter Arne Jacobsens senere boligbyggeri på Strandvejen, Bellavista, hvor han i samme karakteristiske funkis-stil tegnede Bellevue Teatret og en tankstation.

Bellevue er sammen med Viggo Boesens Lille Petra lænestol fra 1938 blandt de yngste eksempler på dansk designarv, som designvirksomheden &Tradition har pustet nyt liv i. Foruden Bellevue tæller &Traditions kollektion blandt andet også Verner Pantons berømte Flowerpot lampe fra 70’ernes ubekymrede flowerpower-tid, og senest har de relanceret møbler i 50’ernes Mad Men-tidsånd fra arkitekterne Hvidt & Mølgaard, der som nogle af de første tegnede deres møbler, så de kunne ”flat packes” og samles industrielt.

&Tradition forener fortidens klassikere med nutidens ikoniske designere som Jaime Hayons legende univers, Space Copenhagens poetiske modernisme og Hee Wellings rene og minimalistiske designs. Ambitionen er at have en kollektion, der kan stå tidens tand – og i fremtidens bolig.

&Tradition og 3 Days of Design
Her i 2020 kan &Tradition fejre 10-års jubilæum som brobygger mellem danske klassikere og nutidens internationale designstjerner.

Rejsen fra Arne Jacobsens fremtidshus til &Traditions arbejde med nutidens og fremtidens klassikere kan opleves under designfestivalen 3 Days of Design i virksomhedens showroom på Kronprinsessegade 4 samt Lindencrones Palæ, Bredgade 26.

Brobygger mellem danske klassikere og nutidens internationale designstjerner

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...