Sponseret indhold

Det handler om skønhed

Af:

Designer og køkkenarkitekt Lene Halse Hornemann har gennem 20 år set tendenser komme og gå i danskernes køkkener. For hende handler det ikke om trends, men om at finde ind til skønheden og skabe tidløse rum, der både holder og giver glæde i hverdagen.

Året er 2000. Lene Halse Hornemann er nyuddannet fra Danmarks Designskole og er lige begyndt at arbejde med køkkenindretning. På dette tidspunkt er det toptrendy at indrette sig med en blanding af mørkt kirsebærtræ og lyst ahorn. Men et opsving er så småt ved tage form, og op gennem nullerne bliver der renoveret køkkener som aldrig før. Og nu skal alt pludselig være hvidt i hvidt.

“Der var rigtig 60er-parcelhuse, der blev renoveret i de år, og mange var trætte af trælofter, brune paneler og farvede badeværelser, så det helt hvide køkken var en reaktion på dét. Set i bakspejlet gik det nok lidt over gevind, for hvis alt pludselig bliver hvidt, selv bordpladen, så virker det meget sterilt og anonymt. Modreaktionen kom i 10erne, hvor træsorterne kom tilbage, men nu som lys eg, moseeg og valnød. Og der var også en del, der sprang i ud i det helt sort køkken. I bund og grund er det de to tendenser, vi bygger videre på nu – men i dag handler det ikke så meget om at følge en trend, det handler mere om at skabe en smuk og personlig løsning”, forklarer Lene Halse Hornemann, der i en årrække har været indehaver af Multiform Copenhagen og i år kan fejre at have arbejdet 20 år med luksuskøkkener.

Mere end et køkken
De store trends er altså trådt i baggrunden til fordel for individuelle løsninger, og det er en god ting, mener Lene Halse Hornemann. For den passionerede køkkenarkitekt er køkkenindretning nemlig meget mere end blot skabe og hårde hvidevarer.

“Et køkken skal ikke blot opfylde en funktion, det skal være et stykke brugskunst, der beriger indretningen og spiller sammen med husets arkitektur. Når jeg hjælper mine kunder, forsøger jeg at skabe rummet i rummet. Det handler om stemning. Og ikke mindst om skønhed”.

Skønhed kan være mange ting, men for Lene Halse Hornemann er det især vigtigt at skabe balance i materialerne. Hendes pointe er, at smukke materialer som træ, messing og natursten aldrig kan blive umoderne – hvis blot man sørger for at afstemme dem.

“Man bør undgå de flygtige trends og i stedet vælge noget tidløst. Sortoxideret stål, kobber, brasiliansk quarzite, italiensk marmor, dansk egetræ – det kan holde evigt og se smukt ud. Me det kræver en høj faglig kompetence at kunne jonglere mellem de mange materialer – ellers ender man måske med et køkken, hvor alt er i messing – og dét vil se out datet ud om få år”.

Løsningen er at alliere sig med en dygtig og erfaren køkkenrådgiver, lyder hendes bedste råd:

“Det er lidt som at gå til psykolog. Man skal tænke: Hvad er mit behov? Hvordan opfører jeg mig? Hvordan fungerer min og familiens hverdag? Hjemme hos mig har vi fx tre opvaskemaskiner, for det er det mest effektive og praktiske for os. Og hvorfor ikke? Jo mere åben og ærlig man er om sine behov, jo nemmere kan vi skabe en bedre hverdag for vores kunder”.

Vækker opsigt i udlandet
Alle Multiforms køkkener skræddersys til den enkelte kunde på snedkeriet i Kibæk, hvor man har oparbejdet årtiers erfaring med at skabe unikke køkkenløsninger ud fra en kombination af moderne maskinarbejde og klassiske håndværksteknikker. Og lige præcis dén kombination er ved at blive efterspurgt i udlandet.

“Generelt skal vi være stolte over og taknemmelige for den store designarv i Danmark. Og vi skal bære den videre. Jeg får mange henvendelser fra udlandet og har indrettet køkkener i New York, Hamburg, Frankrig og Schweiz. Vi kan noget herhjemme, som de ikke er vant til i udlandet. De er vilde med vores håndværk og vores materialesans”, forklarer Lene Halse Hornemann.

Køkkenarkitektens bedste råd

Opsøg en erfaren rådgiver: “En indretningsarkitekt skal være lidt som en psykolog og forstå dine behov og bevæggrunde”.

Tænk langsigtet: “Find et produkt af god kvalitet, der holder længe. Vælg materialer, der kan tåle at blive brugt og som spiller godt sammen”.

Stil krav: “De færreste skal indrette køkken mere end én gang i deres liv, så insistér på at få god service undervejs, for på den måde bliver den kreative proces en oplevelse i sig selv”.

Se mere på www.multiform.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...