Sponseret indhold

Askman Design flytter ind på Esplanaden

Af:

Siden møbelproducenten Askman Design blev relanceret for få år siden, er det gået stærkt. Nu er den mere end 100 år gamle virksomhed klar med både nye designs og nyt showroom på Esplanaden.

Selvom man har mere end 100 år på bagen, kan man godt rykke hurtigt. Det gælder i hvert fald for møbelvirksomheden Askman Design, der på få år er gået fra en lidt anonym tilværelse til nu at tiltrække sig masser af interesse fra både ind- og udland. Bag transformationen står i høj grad adm. direktør Morten Sander, der kom til for halvandet år siden.

Han satser på, at brandets danske designermøbler skal finde vej til forbrugere og virksomheder verden over, og derfor er man i fuld gang med at udvide kollektionen med dels nye designs, dels relanceringer af klassikere fra 1960erne og frem. Det forklarer han, da jeg møder ham en dag i slutningen af januar i Askman Design nye showroom på Esplanaden.

“Vi var ellers næsten flyttet ind i Axel Towers over for Tivoli, men da vi fik muligheden for at rykke ind her, var vi ikke i tvivl. Området omkring Bredgade, Store Kongensgade og Esplanaden er de senere år blevet et hotspot for danske designvirksomheder, så her passer vi perfekt ind, og vi er rigtig glade for at have et samlet showroom til at vise hele vores kollektion frem”.

Nye designs og relanceringer
Showroomet på Esplanaden husede tidligere kunstner og designer Marco Evaristti, der tilfældigvis også står bag designet af stolen ME for Askman Design. Andre nye designsatsninger er bl.a. arkitekten Claus Simonsens nye serie af spise- og mødeborde med navnet Star og Marcus Vagnbys bløde og organiske stol Herman, der både kan bruges om spisebordet og i loungeområdet.

Men den store stjerne i udstillingen lige nu er uden tvivl Max Louws stole og sofa med nævnet Dagmar. De blev tegnet i 1961 som en særbestilling til en stor dansk virksomheds direktionslokaler, og derfor eksisterede der blot et dusin af dem – lige indtil man hos Askman fik lov at genoptage produktionen, så de nu kan komme ud til designinteresserede i hele verden.

“Vi har fået fantastisk god respons på især Max Louws møbler. Både de amerikanske og asiatiske kunder er vilde med vores Made in Denmark-møbler i høj kvalitet og minimalistisk design, så det venter vi os rigtig meget af i fremtiden”, siger Morten Sander.

Askman er på vej ud i verden
Askman Design har de senere år opbygget et net af agenter og forhandlere i Europa, og for nyligt gik man også ind på det amerikanske marked. Forude ligger de interessante markeder i Japan og Kina og venter, og Morten Sander lægger ikke skjul på, at det er lidt af en drøm, der nu går i opfyldelse.

“Jeg er møbelmand ind til benet og har bl.a. været så heldig at arbejde hos GUBI Møbler og Montana Møbler. De sidste par års udviklingsarbejde med Askman Design har været intense, og jeg er virkelig glad for og stolt over, at vi nu begynder at få mange henvendelser på vores møbler. Det viser, at vi er på rette vej”.

Mød Askman Design til 3 Days of Design
I februar deltog Askman Design for første gang på den store designmesse i Stockholm, og det følger man nu op på ved at være med i Københavns store designevent, 3 Days of Design, der løber af stablen 14.-16. maj.

Her kommer arkitekter, møbelfolk og turister fra hele verden til hovedstaden for at opleve, hvad der rører sig på designfronten lige nu. Her vil der være mulighed for at se alle nyhederne og få en snak med folkene bag Askman Design.

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...