Sponseret indhold

Grøn maling for godt indeklima og arbejdsmiljø

Af:

Miljømærket maling og ler-maling giver ikke dampe fra væggen, hjælper allergikere med at trives og giver bedre indeklima i boligen og på arbejdspladsen.

Udvalget af miljøvenlig maling og andre produkter til forskønnelse af boligen og arbejdspladsen er i dag så stort, at der ikke grænser for, hvilke projekter der kan realiseres med respekt for miljø og sundhed.
Pris er en faktor, men det er kvalitet også, og maling er et produkt, hvor høj kvalitet kan give en tidsbesparelse til glæde for kundens pris.

Det gælder ikke mindst malingen mærket med Danmarks to officielle miljømærker Svanen og EU-Blomsten, forklarer Annette Johansen, ejer af AJ Ejendomsservice, der er specialiseret i maling med miljømærkede produkter:

”Vi kunne godt bruge billigere produkter, som ikke er svanemærkede, men så skulle vi måske give væggen to gange maling i stedet for en. Timemæssigt kan det ikke betale sig at gå på kompromis med kvaliteten, fordi svanemærket maling faktisk dækker ret godt.”

Født med miljø-profil
Men det har heller aldrig været et tema for AJ Ejendomsservice af droppe den svanemærkede maling, for lige siden virksomhedens start i 2015 har AJ Ejendomsservice været drevet af ambitionen om at tilbyde ejendomsservice-ydelser med fokus på miljøet.

”Da vi startede, var der ikke mange håndværkere og ejendomsservice-virksomheder, der prioriterede miljøhensyn i deres ydelser, så vi fandt et hul i markedet og har holdt fast i den profil siden.”

Ved det årlige awardshow Årets Håndværker var AJ Ejendomsservice i 2018 nomineret til finalen i kategorien Entreprenør, og i 2019 gik AJ Ejendomsservice hele vejen og vandt førsteprisen i kategorien Ejendomsservice.

Godt indeklima
Miljø- og sundhedsvenlige maleropgaver er en kerneydelse hos AJ Ejendomsservice, der udfører opgaver for både private, boligselskaber og virksomheder. Svanemærket maling er især til gavn for allergiske beboere og medarbejdere, fordi malingen ikke giver dampe fra væggen.

”Vi kan også male med ler-maling, der tillader væggen at ånde og bidrager positivt til indeklimaet. I moderne hjem og kontormiljøer med mange computere, elektriske apparater og syntetiske produkter mangler der ofte negative ioner, men dem sørger leret for at producere, og det forbedrer indeklimaet,” forklarer Annette Johansen.

Svanen og EU-Blomsten
Svanemærket (og EU-Blomsten) er Danmarks officielle miljømærker, der gives til non-food produkter, der lever op til en række miljøkrav.
Formålet med Svanemærket og EU-Blomsten er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning.

Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs, og de stiller produktspecifikke krav, så de krav, produktet skal leve op til for at blive certificeret, afhænger af, hvilket produkt der er tale om.

Svanemærket og EU-Blomsten har fokus på at begrænse indholdet af miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. Maling med disse mærker indeholder ikke tungmetaller eller blødgørere, som kan skade forplantningsevnen. Malingen overholder også skrappe krav om opløsningsmidler, eksempelvis terpentin. Endelig sikrer miljømærkernes kvalitetskrav, at malingen dækker og rækker langt. For udendørs maling gælder særligt høje krav til modstandsdygtighed.

”Der er i dag et komplet udvalg af svanemærket maling. Vores kunder kan få lige den kvalitet og farve, de ønsker. Som vi ser det, er der ikke nogen undskyldning for ikke at vælge svanemærket maling og tilbyde de produkter, miljø og mennesker er bedst tjent med,” siger Annette Johansen.

Produkter og adfærd
Miljøhensyn kendetegner alle de ydelser, AJ Ejendomsservice tilbyder, både når det gælder produkter og adfærd. AJ Ejendomsservice tilbyder blandt andet totalentreprise, haveservice, tømrer- og malerarbejde og klargøring af fraflytterlejligheder.

”De fleste af vores maskiner kan tilsluttes en støvsuger, så vi minimerer støvgener og holder alt pænt og ryddeligt, mens arbejdet udføres, og vi gør en dyd ud af at køre alt det affald, vi er skyld i, på genbrugspladsen korrekt sorteret i fraktioner.”

Også når det gælder havearbejde, tillader AJ Ejendomsservice sig at håndhæve miljøvenlige principper, selv om kunden måske havde andre planer til at starte med.

”For eksempel giver det i vores øjne kun mening at udskifte de hækplanter, der er gået ud, og ikke dem alle sammen. Vi tager også gerne en dialog med kunden om unødvendig brug af gødning.

AJ Ejendomsservice har base i Næstved, men kører på det meste af Sjælland, Lolland og Falster. Virksomheden tilbyder blandt andet totalbyg, haveservice, handy man-service, malerarbejde, tømrerarbejde, maskinudlejning og ejendomsservice.

AJ Ejendomsservice anvender i videst muligt omfang produkter forsynet med Danmarks officielle miljømærker, Svanen og EU-Blomsten. AJ Ejendomsservice er i 2019 blevet kåret til Årets Ejendomsservice-firma.

Læs mere på www.ajejendomsservice.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Jacob_13_HIGH-vand-byggeri
E-mobilitet og PtX bliver hjørnestenene i omstillingen af transporten
Transportens grønne omstilling er afgørende for at nå Danmarks klimaambitioner. Der har været flere bud på alternativer til de fossile...
Produktbillede 1
Avanceret batteri- og ladeteknologi til de danske elbiler
Den danske virksomhed Nerve Smart Systems står bag en avanceret og intelligent batteriteknologi, som gør det muligt at placere firmaets...
sign
Fremtidens mobilitet er delt
I en tid, hvor flere og flere mennesker flytter ind til de større byer og vi anskaffer os flere og flere biler, udvikler mobilitetsbegrebet...