Virksomheden METRO THERM specialiserer sig i løsninger inden for varme og varmt vand – blandt andet varmtvandsbeholdere, varmepumper, pillefyr og fjernvarmeunits.
Varmtvandsbeholderne har været på produktprogrammet i mere end 60 år, men igennem årene har METRO THERM udvidet deres program med andre miljøvenlige løsninger til produktion af varme og varmt vand.
Produktudviklingen er blot blevet endnu mere relevant de seneste årtier, hvor klimarigtige løsninger er blevet højaktuelle på de flestes dagsorden.
METRO THERM forsøger at have et konstant fokus på løsninger, der har grøn omstilling og energioptimering som omdrejningspunkt.
Udviklingen indebærer blandt andet, at de deltager i forskellige forskningsprojekter, hvor de deler viden og erfaringer inden for grønne og intelligente løsninger med andre, som har samme passion. Desuden er METRO THERM aktive medlemmer i diverse branchespecifikke interesseorganisationer.
”Bæredygtige og grønne løsninger, som kan være med til at gøre en forskel for klimaet og fremtidige generationer, er vigtige for os, men også samfundet som helhed. Helt specifikt har vi blandt andet fokus på varmepumper. Der er både tale om varmepumper til privat bebyggelse og erhverv, opvarmning af boliger og det varme brugsvand,” fortæller Christian Brydensholt, salgsdirektør hos METRO THERM.
Rekordlavt energiforbrug med ny METRO Microbooster
METRO THERM’s kunder er i høj grad de danske VVS- og El-installatører, som finder produkterne hos de landsdækkende grossister. Desuden er METRO THERM i dialog med mange forskellige aktører i branchen, lige fra forbrugeren til den rådgivende ingeniør.
Endvidere har METRO THERM også en lang række kunder i udlandet – primært Europa – der ligesom de danske kunder er interesserede i det brede sortiment af løsninger, som alle fokuserer på den grønne omstilling. Det nyeste skud på stammen er brugsvandsvarmepumpen METRO Microbooster, der udnytter overskudsvarme fra væsker – for eksempel det vand man har brugt til at opvarme sit gulv med til også at producere det varme vand i husstanden.
”Det er smart, da det varme brugsvand ofte er en af de store klimasyndere, når det kommer til opvarmning i hjemmet, da det kræver meget energi at varme vand op til 55°C. Her brillerer Microboosteren, da man får op til 8,5 gange så meget varmeenergi tilbage, som varmepumpen bruger i strøm. Desuden kan METRO Microboosteren lave varmt brugsvand ud af vand helt ned til syv grader,” forklarer Christian Brydensholt.
Mangeårig satsning på energivenlige løsninger bærer frugt
Hele klimadebatten og enigheden om en omstilling af vores energiforbrug til mere klimavenlige løsninger ligger naturligvis helt i tråd med METRO THERM’s mangeårige satsning på miljøvenlige løsninger, der stadig præger udviklingen af deres produkter. Christian Brydensholt nævner blandt andet deres store anlæg på fabrikken, hvor solpaneler er blevet koblet sammen med deres nye METRO Microbooster:
”Vi har også netop afsluttet et stort arbejde i EnergyLab Nordhavn i København, hvor vi koblede en fjernvarmeunit sammen med en såkaldt ’combibeholder’ i en løsning, hvor vi gav forbrugeren mulighed for selv at kunne vælge og tage stilling til den energiløsning, der blev anvendt. Kriterierne var alt fra pris, CO2-footprint, netstabilisering osv. Vi demonstrerede også fuelshift i forbindelse med ultralavtemperatur fjernvarme.”
Tal med den lokale installatør og søg råd og vejledning
Fremtidsplanerne hos METRO THERM er da også fortsætte med at udvikle nye styringsplatforme og energioptimerede løsninger, så de også fremover kan tilbyde danskerne flere miljøvenlige løsninger til varme og varmt vand, så de får et stabilt og varmt hjem med en god ’grøn’ samvittighed.
I første omgang råder METRO THERM forbrugeren til at tale med deres lokale installatør, som er uddannet til at rådgive om og beregne den løsning, som passer bedst til både bygningen og husstandens behov for varme og varmt vand.
”Som forbruger kan man endvidere altid gøre brug af Energistyrelsens hjemmeside om energi (www.sparenergi.dk), hvor man finder råd om både el, varme og energirigtige løsninger,” anbefaler Christian Brydensholt.