Respekt for træet

Af:

Et massivt trægulv er ikke blot en standardvare, du kan hive ned fra hylden. Hvert eneste gulv er unikt og fortæller sin egen historie, lyder det fra Trækompagniet, der er en af landets største producenter af eksklusive trægulve.

En gang imellem giver det god mening lige at stoppe op og kigge nærmere på de ting, der omgiver én. Hvor tit lægger du fx mærke til mønstrene og strukturen i dit trægulv? Det træ, der ligger under fødderne på rigtig mange danskere, når de går rundt i stuen eller soveværelset, bærer faktisk på sin egen historie, og det kan man godt have respekt for, mener Frosti Thordarson. Han er indehaver af Trækompagniet, en af landets største leverandører af eksklusive trægulve.

“Et massivt trægulv er ikke bare en standardvare, du kan hive ned fra hylden. Det er rent faktisk et levende træ, der har vokset sig stort igennem en mangeårig periode. Det kan man godt have i baghovedet, når man ser på de smukke åretegninger og nyder synet af sit gulv i dagligdagen. Og det er også værd at huske på, når man skal købe nyt, så man ikke blot stirrer sig blind på priserne. Det handler også om faglighed og respekt for materialet”.

Alle gulve fra Trækompagniet leveres forberedt til gulvvarme.

Specialist i skræddersyede løsninger
Trækompagniet har igennem de sidste 20 år specialiseret sig i skræddersyede trægulve til kunder, der leder efter noget ud over det sædvanlige. I 2018 tog man desuden skridtet fuldt ud og begyndte selv at producere gulvene.

“På den måde har vi kontrol over alle led af processen. Vi følger træet i skoven, og vi er med, når det fældes og lægges til tørring. Vi rådgiver kunderne om de forskellige muligheder og producerer skræddersyede løsninger til den enkelte kunde. Og når det færdige gulv skal leveres, har vi vores egne montører til at lægge og efterbehandle det. Der er ingen andre herhjemme, der på den måde har styr på hele processen fra levende træ til gulv, men kunderne efterspørger det i højere og højere grad”, forklarer Frosti Thordarson.

Europæiske egetræer under fødderne
En anden ting, som især de skandinaviske kunder lægger mere og mere vægt på, er det bæredygtige element, og derfor satser Trækompagniet da også udelukkende på træ fra skovbrug, hvor man altid genplanter, når et træ fældes.

“Træ kender ikke landegrænser, men vi bruger altid europæisk træ, primært eg, altid fra bæredygtige skovbrug”, siger Frosti Thordarson, hvis virksomhed leverer gulve til bl.a. Skandinavien, Tyskland og England.

Tendenser inden for trægulve
Da Trækompagniet startede lige efter år 2000, handlede det mest om brede plankegulve, men i disse år efterspørger de danske kunder klassiske og moderne varianter af sildebensgulve, der ellers i mange år var helt glemt.

Der er ganske enkelt også mode i trægulve, og af samme årsag har Trækompagniet udviklet sine egne måde at indfarve og efterbehandle gulvene på, så man altid kan tilbyde unikke løsninger.

Lige nu vil de fleste kunder have naturlige jordfarver på gulvet, og det klares ved, at Trækompagniet på forhånd behandler gulvet med en særlig hårdvoksolie, der giver en robust overflade. Samtidig med indfarvningen får man en mere effektiv løsning end fx linolie, som man tit brugte tidligere. Frosti Thordarson anbefaler, at man ca. hvert andet år renser og derefter genbehandler sit gulv med hårdvoksolien.

“Så har man et smukt gulv med en god historie resten af sine dage”, siger Frosti Thordarson.

Se mere på

www.traekompagniet.com

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...