P. Hertz har opfyldt smykkedrømme i 185 år

Så enkelt og elegant kan et armbånd udføres.

Af:

Hos Kgl. Hofjuveler P. Hertz hjælper man kunderne med at gøre smykkedrømme til virkelighed. Sådan var det i 1834 ved åbningen, og sådan er det i dag.

Der er noget ganske unikt ved guldsmeden P. Hertz. I disse dage fejrer man nemlig 185 års fødselsdag, endda i den samme butik på hjørnet af Købmagergade og Kronprinsensgade i København. Og det særlige ved P. Hertz er, at det i alle årene har været stedet at gå hen for at få sine smykkedrømme til at blive til virkelighed.

“Vi kan lave præcis det, kunderne drømmer om, og sådan har det faktisk været lige fra starten i 1834. Vi kan mærke en stigende interesse for at få skabt unikasmykker, for kunderne vil ikke have det samme som naboen har”, siger direktør Berit Hertz, der som 6. generation af familien Hertz driver den kongelige hofjuveler videre.

Kreativ guldsmed i huset
I værkstedet er det guldsmed Liva Folkvardsen, der står i spidsen for både unikasmykkerne og de mange faste kollektioner, som P. Hertz også løbende udvikler. Hun lægger ikke skjul på, at det netop er kreativiteten i kundernes mange specialopgaver, der gør dagene ekstra interessante.

“Håndværket betyder meget for os. Når vi designer smykker eller laver bestillingsopgaver er vi med i alle dele af processen, og vi elsker at dele vores viden med kunderne. Det bedste ved mit arbejde er, at jeg får lov til at være kreativ og bruge mine hænder hver dag, mens jeg fordyber mig i en enkelt opgave. Den ene dag er det måske en reparation, den næste et unikasmykke, der skal laves fra bunden af”, siger Lina Folkvardsen.

Giver arvesmykker nyt liv
En del af specialopgaverne handler om at give gamle smykker et nyt liv. Mange kvinder har arvesmykker liggende, der har stor affektionsværdi, men måske ikke lige passer til deres stil. Og her kan P. Hertz forandre smykkerne eller evt. smelte guldet om og anvende det i et helt nyt smykke.

“Det giver rigtig god mening at genbruge guld og ædelstene fra arvesmykker, for på den måde kan man få lidt af familiens historie med sig og stadig få et moderne design, der matcher ens stil. Man kan være med i hele designprocessen, og det er ofte langstrakte processer, hvor vi udvikler i fællesskab. Det tager tid at gøre drømme til virkelighed, især når man laver alt fra bunden af”, siger Berit Hertz.

Se mere på

www.phertz.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...