Køkkenet som boligens hjerte

Den spillevende Staturario Venato marmor med gennemgående åretegninger forvandler køkkenelementet til en skulptur.

Af:

Køkkenproducenten Multiform oplever en stigende efterspørgsel på gennemtænkte og langsigtede totalløsninger, hvor køkkenet bliver en integreret del af hjemmet – ned i selv de mindste detaljer i forhold til materialer, vægfarver og belysning.

Når man skal renovere eller bygge nyt køkken, står man typisk i et klassisk dilemma, hvor man skal balancere mellem at vælge noget klassisk og noget trendy.

Skal man gå efter den der shiny Ferrari-røde stil, som bare taler så vildt til én lige nu, eller skal man måske lige tage et skridt tilbage og tænke – hvordan ser det mon ud om 5, 10 eller 20 år? Skulle jeg måske hellere vælge naturtræ til lågerne og stål til bordet?

Langsigtet og klassisk
Dét dilemma kender de så glimrende hos Multiform, der en af landets største producenter af eksklusive luksuskøkkener. Og efter en del år med hastigt skiftende tendenser på markedet, lader det til, at danskerne lige nu er ved at falde lidt til ro og går efter de langsigtede og stilsikre løsninger, når køkkenet skal indrettes.

“Før i tiden var der måske en tendens til, at man gik ud og købte et trendy køkken, for det behøvede ikke at skulle holde så længe. Men den tid er ovre, vi ser ikke flere blære-samtalekøkkener. Helt konkret er kompositmaterialerne på vej ud til fordel for ægte, levende materialer, så vi ser mange kombinationer af stål, træ, natursten og messing. De fleste vælger noget klassisk og tidløst, noget der kan holde i mange år, både designmæssigt og kvalitetsmæssigt. Derfor er kunderne også meget grundige i forberedelserne, så de researcher og sammenligner”, forklarer Lene Halse Hornemann, der står bag Multiform Design Center i København.

Det handler om mere end køkkenet
At tale om køkkendesign som noget særskilt er faktisk lidt misvisende, mener hun, for i dag er køkkenet stort set altid boligens hjerte – og derfor handler det om at integrere det fuldt ud med resten af boligens univers.

”Det er også noget af det, vi er gode til i Multiform, fordi vi har arkitekter og indretningsarkitekter i huset. Vi laver altid – altid! – totalindretninger, hvor vi tænker møbler, gulve, vægfarver, kunstværker og belysning med. Derfor kigger vi også på entreen, stuen og terrassen, når vi indretter. Og heldigvis er det en virkelig god periode, vi er inde i, hvor folk er meget nærværende og engagerede i forhold til, hvordan de gerne vil bo”.

Udlandet interesseret i dansk køkkendesign
Alle Multiforms køkkener skræddersys til den enkelte kunde på snedkeriet i Kibæk, hvor man har oparbejdet årtiers erfaring med at skabe unikke køkkenløsninger med en kombination af moderne maskinarbejde og klassiske håndværksteknikker. Og denne tilgang til køkkenet er også begyndt at vække begejstring i udlandet, fortæller Lene Halse Hornemann.

“Vi har lige færdiggjort opgaver i Schweiz og USA og oplever generelt meget stor efterspørgsel fra udlandet. Typisk opdager kunderne os på Instagram og planlægger så et par dage i København, hvor de kan besøge en af butikkerne og se på mulighederne med egne øjne”.

Se mere på

www.multiform.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...