Fleksible leasingformer vinder frem

Af:

Leasing af biler er på kort tid blevet et kæmpehit hos danskerne, og for nyligt rykkede et af de største selskaber ind i hjertet af København for at skabe et showroom af internationalt tilsnit.

I Axel Towers åbnede Scanleasing i efteråret et helt nyt showroom, hvor varerne på hylderne tæller Audi’er, Ford’er, BMW’er og sågar en Aston Martin. Alle bilerne kan købes, men det særlige er, at de også kan leases, og dét tilbud tager flere og flere danskere imod i disse år.

Fra november 2017 til samme tid 2018 steg antallet af privatleasede biler med mere end 100 %. Og det er der flere gode grunde til, mener Ulrick Havndrup, der er salgsdirektør hos Scanleasing, et af landets største privatejede leasingselskaber.

Virksomheden har specialiseret sig i såkaldt flexleasing, hvor du kan lease bil i kortere perioder, lige fra en måned ad gangen og op til et helt år. Grundstenen i flexleasing er, at du kun betaler registreringsafgift for en bestemt periode.

“Det er en meget fleksibel måde at have bil på, for man kan reelt set selv bestemme, hvor længe man leaser ad gangen. På den måde kan man skifte bil ofte og slippe for processen med at købe og sælge bil. Og lige nu kan man desuden med fordel udnytte den rekordlave rente til at få en fordelagtig leasingaftale. Traditionelt set har det været mest populært hos danskerne med nul kroner i førstegangsydelse og så en høj månedlig betaling, men vi vil faktisk gerne hjælpe kunderne til den omvendte løsning. For hvis man alligevel har penge stående i banken til negativ rente, kan man lige så godt lægge en større udbetaling, så man kan få en lavere månedlig ydelse. Samlet set sparer man derved penge på leasingkontrakten”, forklarer Ulrick Havndrup.

First movers i København
Scanleasings hovedkontor ligger i Kolding, men med det nye showroom i hjertet af København satser virksomheden på at tiltrække nye kundegrupper. “Vi er first movers herhjemme, men hvis du kommer til fx London, Paris eller Hamburg, så er der mange eksklusive bil-showrooms inde i centrum. Det har vi ikke tradition for i Danmark, men nu prøver vi at skabe nogle elegante og inspirerende rammer, hvor man kan komme og blive klogere på konceptet”, forklarer Ulrick Havndrup.

Han understreger, at selvom der står et par dyre luksusbiler som blikfang i vinduet, så er langt de fleste af kunderne helt almindelige danskere, der er på udkig efter en fornuftig familie- eller firmabil.

“Vi er mærkeneutrale, så der er altid en række meget forskellige biler på lager, men hvis du har specielle ønsker til mærke, bilklasse, årgang og udstyr, finder vi gerne den rette bil til dig, typisk gennem brugtbilsmarkeder i Tyskland, hvor udvalget af luksusbiler er enormt”.

Kunderne kommer igen
Selve leasingmarkedet kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i, og her tilbyder Scanleasing al den rådgivning, man har opbygget gennem 11 års erfaring og mere end 15.000 leasingkontrakter. Typisk tager virksomheden sig af alt fra service og rådgivning, til klargøring af bilen og reparationer. På den måde bliver det ekstra nemt at have bil.

“Det er faktisk sådan, at ca. 85 % af vores kunder genleaser en bil hos os. Det tager vi som et udtryk for tilfredshed“, siger Ulrick Havndrup.

Se mere på

www.scanleasing.com

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...