Sponseret indhold

Værdibaseret automation øger effektiviteten

Af:

Med stigende krav til besparelser i sundhedsvæsenet, hvor lægemidler udgør en væsentlig omkostningspost på de offentlige budgetter, handler det om at automatisere produktionen optimalt.

Vi bliver simpelthen nødt til at lave automation smartere, hurtigere og bedre hvis vi vil være i stand til at producere de mange nødvendige forbrugerprodukter. Uanset om det er fødevarer, lægemidler eller andre varer, skal vores produktion være mere effektiv. Den form for automation arbejder vi med til hverdag, indleder adm. direktør Michael Nielsen, Beckhoff Automation A/S.

Michael Nielsen

Sjældent behov for de store ændringer
Når Michael Nielsens medarbejdere kommer rundt hos kunderne for at rådgive om mere effektive automationsløsninger, er der sjældent behov for de helt store ændringer for at opnå en øjeblikkelig effekt.

– Når vi kommer rundt hos produktionsvirksomheder og maskinbyggere, kan man ofte, blot ved at skifte til vores platform, undgå de store ombygninger, for at opnå et større output. For det handler om at udnytte råmaterialerne bedre, fastslår Michael Nielsen og nævner som eksempel en producent af sprøjtestøbemaskiner, der blandt meget andet producerede plastflasker til læskedrikke. Her medgik en vis mængde plastik til hver flaske, men blot ved at skifte automationsplatform, kunne der opnås en materialebesparelse på hele 35 pct. på samme sprøjtestøbemaskine, fordi den eksisterende løsning helt enkelt ikke reagerede hurtigt nok, og derfor heller ikke regulerede maskinen tilstrækkeligt præcist.

– Da han begyndte at regne på de daglige besparelser, stod det klart, at den samlede investering var tjent hjem på omkring seks måneder, uddyber Michael Nielsen.

Krav til produktionskvalitet øger konkurrenceevnen
Life science-branchen er om nogen præget af krav og regler fra myndighedernes side, og de virksomheder, som bedst og billigst er i stand til at efterleve disse, opnår betydelige konkurrencemæssige fordele.

– Vi arbejder en hel del med applikationer til serialisation og ’track and trace’, hvor man begynder at tilbygge analyseværktøjer, som overvåger produktionen i forhold til kravene. Vi logger stort set alt; fra produktion til pakning og forsendelse, og klargører overvågningdata så de kan sendes til den europæiske database, således at man kan spore ethvert produkt fra producent til forhandler. Her arbejder vi og vores kunder med IoT og cloudbaserede løsninger. Den type udstyr indbygger vi på rigtigt meget udstyr – både eksisterende og nyt, fordi vores platform er meget åben og kan udveksle data med hvem som helst. Det gør det ekstra nemt at integrere vores udstyr i et eksisterende automationsanlæg, forklarer Michael Nielsen.

Automation som forretningsmodel
Ifølge Michael Nielsen er det ikke noget spørgsmål, hvilken hardware man anvender i sine automationsløsninger, eller om den kommer fra den ene eller den anden leverandør. Derimod spiller det en afgørende rolle, hvilken forskel leverandøren kan udgøre. Kan dennes udstyr håndtere at køre for eksempel mere medicin igennem på kortere tid? Så kan leverandøren medvirke til at reducere omkostningerne og i sidste ende give lavere medicinpriser.

– Vi arbejder meget intenst med at udarbejde forretningsmodeller for vores løsninger, som både er afgørende for slutkunden og den mellemliggende maskinbygger, påpeger Michael Nielsen.

Som ansvarlig producent fokuserer Beckhoff Automation på overholdelse af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling, som tilsammen skal sætte os på kurs mod en mere bæredygtig fremtid, hvor ingen lades i stikken.

I de fleste tilfælde arbejder Michael Nielsens medarbejdere direkte sammen med slutkunden om at finde frem til den optimale automationsløsning baseret på værdiskabende rådgivning. Når løsningen er klar, træder maskinbyggeren til og realiserer den dokumenterede automationsløsning i relation til slutkundens produktionsmaskineri.

Læs mere på beckhoff.com

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...